Byta lägenhet?

Whoop whoopp!

Dagen ändrades en aning efter att jag hade älgat runt på staden. En tjej ringde och ville titta på lägemheten. Så jag ilade hem, städade som aldrig förr! Jag har gnällt över att vi behöver städa i typ 2 veckor nu. När man har press på sig så gick det på dryga halvtimmen. Jävlar vad jag yrade runt! :p
De verkade i alla fall väldigt nöjda med lägenheten så nu ska jag kolla byten med dem. Fanns sisådär 17 möjliga tidigare idag. :)

En köpp glögg har det blivit med, gottit!

Men nu: lägenhetsbyte

Day 06 – Your day



Ptja.. Nu har jag kommit av mig med att uppdatera här igen.
Idag, min dag idag då.

Hmm.. Vaknade runt 8. Insåg att Thomas nog precis hade gått till jobbet. Gasch, det är så skönt att vara ledig på helgen! Satt och häckade framför datorn, när bloggar och fejjan var avklarat så blev det lång tid på lägenhetsbyte.se. Jag fick en månad gratis där så nu är vi i full gång med att se om vi kan byta lägenhet. Jag hade så gärna velat ha en mer centralt. Typ centrum, majorna eller eriksberg-områden. Bara det finns en bra knutpunkt! Vet inte, men ev en på G vid svingeln, vilket är mycket bra i resväg överallt 13 min istället för 10 till jobbet, går var 5e istället för var 10e - helt ok. 30 min istället för 55 till stallet - yeah! 5 min till staden/centralen istället för 20-25 - jag tackar ja! Men lägenheten är dyr. Så vi får se. Den verkar nice. Men som sagt dyr.
Men vi letar vidare!
Annars har jag plockat undan (läs runt) saker för att kunna ta kort till annonsen på lägenhetsbyte.

Nu sitter jag och funderar på om jag orkar armbåga mig runt i nordstan. Jag har ju faktiskt klappar kvar att köpa. Men en söndag innan jul, känns ju sådär. Men men! Annars blir det imorgon innan jobb.

Eftermiddagen/kvällen är inte planerad till något alls. Vi ska laga mat, cannelloni. Det är hela planen :P Blir säkert de två sista avsnitten av true blood med :)



Otroligt spännande inläg! :)

Lussekatter



Idag har det bakats lussekatter, de blev aningen tjockare än planerat ;)
De på den högra plåten är inte bakade (?) säger man så? De har iaf inte varit i ugnen :)






Annars är det jobbet som hägrar nu. Ny tidtabell men som tur var så går min buss samma tider på vardagar så då slipper jag tänka på det. Verkade gå samma ikväll med. Fint det!
Måste kolla upp tabellen till stallen någon dag här med!

Och innan jag åker borde jag verkligen beställa biljetter hem!! Får ta tag i det!

Snö!



I förrgår hade jag en pissdag på jobbet. En patient som tog 90% av all min tid, och en annan som tog resterande. De sista patienterna träffade jag knappt, för att inte tala om det övriga administrativa jobbet som blev helt lidande. Sprang som en galning. Patienten ringde innan jag hann komma ut från rummet, hon ville inget. I stort sett. Lagom frustrerande dag. Mot slutet säger flera arbetskamrater att chefen varit och letat efter mig och att jag skulle gå ner till henne. "Fuck" Var det enda jag tänkte. Skrapade ihop lite tid vid överlappningen och gick ner. Förberedd för att höra, "ja, då blir det natt från mars då eller?" Istället säger hon "jag ska gå rakt på sak, Greta har sagt att hon jobbar natt fram till sommaren. Så du får vara kvar på dagen och jag kan förlänga dig till början av september"
Tror ni jag tappade hakan? Så skönt!! Så nu har jag jobb ett tag till iaf, och jag får vara kvar på dagen!
När jag träffar Greta (hon är mammaledig nu) så ska jag tacka henne!

Så skönt! Tack för detta.



Att bussen till jobbet inte verkar gå den sträckan idag får jag väl fixa på något sätt. Kanske gå ner till Axel och hoppas på att spårvagnarna går?
Nog  för att jag tycker om snö, men när det påverkar att jag måste fixa och trixa för att komma till jobb så är det inte så spännande.

Det vore fint att ha en pulka och åkt hela vägen ner till Axel. skulle gått förjävla fort och vara livsfarligt, men ändå! :D



Köpte för övrigt nya stallskor igår. Jag kan gå uppför en backe utan att kana ner igen! som ja gjorde i måndags, fick gå omväg eftersom jag inte kom uppför backen (och den är två meter lång och inte särskilt mycket lutning) Dessutom är skorna varma och sköna! Nu måste jag bara hitta varma och sköna skor till mig som jag kan ha till vardags :)



Funderingar inför framtiden.



Sahlgrenska (där jag jobbar) har ju som alltid dåligt med pengar. I år drabbar det vår avdelning så att två av sjuksköterskorna förlorar sina jobb. Tur är att en har hittat ett annat jobb och slutar därför ändå nu snart. Tre går på mammaledighet nu i januari/februari. Klaffat och klart tänker man då. Fast så är det att två kommer tillbaka från sin mammaledighet. Det borde fortfarande vara ok, eller hur? Det blir -2 och det var ju så det skulle vara.
Men då är det så att ingen vill jobba nätter. Helt plötsligt har vi -1 på natten och +1 på dagen.
Jag har kommit in senast och har minst LAS-dagar i VG-region (det dryga året i Skånes region försvinner) och därför är det jag som alternativt får gå. Eller gå över och jobba natt.. Jag är inte särskilt sugen på att jobba nätter.

Åka hemifrån vid halv 9 på kvällen.. Men så var det tydligen bara närmare 80% och det innebar 3 nätter/vecka. Och i nuläget så jobbar jag ju kvällar som gör att jag inte är hemma när andra brukar vara lediga. Chefen säger att det är 3 månader det gäller, men det får man ju se, det är ju inte säkert att det fixas bara för att det blir sommar.
Men samtidigt behöver jag ett jobb och ju längre jag är kvar, ju fler LAS-dagar får jag ihop och har större möjligheter när man söker nya jobb.

Suck.. jag vet inte. Satt precis och tittade på min fotokurs, jag har ett år till på mig att bli färdig med den. Kanske kan jag plugga nattetid? Fast då behöver jag ps..

Och grejen är att ofta är det lite segt att jobba natt, det händer inte så mycket. Men om det skulle hända något? Jag vet inte om jag har all den kunskapen att ta hand om det. Om någon akut får en ofri luftväg av t.ex. svullnad. Vad ska jag göra då om inte jouren kan komma och skära upp personen? Jag vill ha mer erfarenhet från min avdelning innan.
På gamla avdelningen jobbade jag några få nätter och det kändes bra. Jag kunde det jag sysslade med där, jag vet inte om jag kan allt jag behöver kunna här..





Sådär, ett ångestinförframtiden-inlägg. Det bjuder jag på. Löser det sig inte så att någon annan jobbar natt så kommer jag göra det. Men jag vet inte vad jag tycker om det..






Jag saknar att fota. Här är svanar i Pildammsparken i Malmö.


Day 05 – Your definition of love


Ja, jag vet inte. Kärlek kan vara så mycket.

För mig är kärlek inte bara kärleken till sin sambo/pojkvän/flickvän/man/fru.
Jag inkluderar även kärleken till mina föräldrar, mina fina bröder, mina katter och mina vänner. Det är ren kärlek för mig.

Kärlek är att ställa upp för någon annan, och att veta att någon ställer upp för mig. Utan krav, bara för att man vill. Det är att kunna lita på varandra, och även där utan krav.

Sen finns det andra saker som är en sorts kärlek, som att rida, att vara i stallet och insupa allt lugn och all doft. Att stå med någons mule i min halsgrop och bara stå så, att bara finnas för varandra utan krav. Att bara njuta. Att sitta på en hästrygg och sjunka in i dennes rörelser, genom skog och mark. Även det är kärlek för mig.

Men det mest påtagliga kanske ändå är kärleken till min fina sambo, den bästa som finns ♥
Att komma hem och bli alldeles lycklig för att han är hemma även om man egentligen visste det. Alla små saker han gör, som att han tände julstjärnan häromdagen så jag fick se den utifrån. Alla små saker han gör för mig gör mig så glad.






RSS 2.0