Kaos

En helt okej dag efter en fruktansvärd start!
Idag skulle vi ha handledning, jag skulle fixa en artikel och kunna prata om den lite sådär. Fick en patient som legat på sjukhus sen juli förra året typ. 700 anteckningar (ej inräknat från vår avdelning). Så jag visste att jag hade det stressigt att läsa allt på de två timmarna jag hade till mitt förfogande, så därför ville jag vara på plats i tid.
Hade varit i skolan och sparat ner artikeln på usb eftersom den inte gick att få tag i i fulltext om man inte var inloggad, så det skulle vara fixat. Läste igenom, översatte och renskrev på dator. Tjing vad duktig jag hade varit! Tänkte att jag kunde läsa igenom mina anteckningar innan, om jag hann det, annars hade jag ju liksom anteckningarna som stöd. Tänkte att tankspridd som jag är så kommer jag glömma usb-minnet så jag la ner det i väskan på kvällen. Förberett allt så vackert.
På morgonen kom jag på att det var bättre att ta den stora väskan eftersom jag hade papper som skulle med och så. Plockade ur usb och nyckeln till skåpet och höll de i handen innan jag skulle iväg.
Cyklade in till staden, parkerade cykeln och började fundera på om jag verkligen fick med mig nyckeln och usb. Gick till omklädningsrummet (3 min i kulverten typ). Letade och insåg att nej! Icke att jag har med det. Fick gå till klädesförrådet (3min) och tillbaka till omklädningsrummet (3 min). Sa jag att jag var sen från början? Bytte om, fick ha på mig stövlarna eftersom mina tofflor var i det låsta skåpet, hade ingen namngrej och inget alls. Hängde in jacka och kläder och hoppades på att ingen ville ha med det hem.
Stressade upp till avdelningen (3-5 min) kom på att jag saknade block och allt. Fick leta efter det. Svettig som ett as var jag nu med. Och 20 min försent kom jag äntligen ner i en stol och kunde börja läsa. Hann kanske 1/4-1/3 av hans anteckningar.. och inget samtal med honom.
Sprang ner och skulle prata om hans livsvärld och hur han upplevde sin sjukdom. vilka resurser/hinder han hade och bla bla. Gick sådär, men de verkade nöjda. Efter det fick jag på frihand redovisa min artikel.. "den hette nåt.. typ 'att leva med KOL' kanske, jag kommer inte ihåg. Den var skriven 04 och publicerad 05! :) Vilken tidskrift? Njäe, det vet jag inte. Tror författaren hette Bennet, kanske" Ptja, ungefär så. Läste igenom mina anteckningar nu när jag kom hem och jag hade faktiskt fått med förvånansvärt mycket ändå!! Någonstans inom skallbenet så fungerar de små grå. :)

Ptja, resten av dagen har bestått i att vara i stallet. och nu är klockan 19. Dagarna går fort.
Så nu har jag druckit min 5e kopp te för dagen och jag börjar bli lvarm nog att gå utanför dörren igen för att lämna i böcker på biblan.

Min fot var bättre idag, men ryggen tar stryk av att sitta här och skriva, främst på papper. Inte populärt alls.

uh. Seg jag är

Verklighet, framtid och mörhet.

Idag har jag haft min första  lediga dag sen praktiken började. Eller jag var ledig i helgen, men jag for till Malmö någon timme efter och kom hem några (7) timmar innan jag började igen.
Så idag har jag, inte gjort nåt alls.  Eller jag har varit i stallet. Ridit på en busBoppen. Shit vad pigg han var!! Tänkte köra intervaller, men det gick ju sådär. Han låg på som ett as och jag hade några stunder lite svårt att hålla honom! Men kul hade vi! Och fort gick det. Några intervallbyten var ruskigt bra, kortare och längre galopp får man leta bra länge efter! :D


Och sedan har jag roat mig med att få min lägenhet att se ännu värre ut än innan.. Hur jag nu kunde lyckas med det, men tydligen så gick det bra. Och snabbt.
Fått mail från mamma som befinner sig i Thailand, vadå fusk liksom. Varmt, sol och massage. Inget jag hade tackat nej till.. Men här sitter jag, i mulna Växjö strax över nollgradit och är ändå ganska nöjd med livet. Resa får jag väl göra en annan gång.. kanske.

Har plingat till jobbgrejs med. Hon skulle återkomma, men det lät inte helt hopplöst. Det gillar vi! Övriga nyheter om Marie das velpanna och hennes  framtid kommer så småningom. Ungrfär när hon tänker återkomma om jobb. Det är nämligen lite ändringar i planeringen, nu igen.

Och för att ändra lite till (och för att jag inte hittar någon bra totto) så kommer nog ridningen ligga lite på is efter jag har flyttat. Kommer för det första kännas skumt att bara hoppa av Boppen för att upp på nästa (förhållanden måste få läka ut, man måste få komma över varandra), för det andra är det för tidigt att leta nu är nog bättre att göra det på plats och för det tredje kanske jag istället ska börja simma. Simma är skönt, jag tycker om att simma. Man kan få rabatterat pris från sjukhuset och sånt.
Tänk dig att ha simmat, i 40-60min lite hårt sådär. intervaller och så. Man klättrar uppför stegen för att inse att benen är som spagetti och man nästan trillar ihop av utmattning. Håller sig i stegen så man får balans och sen går man in i bastun och sitter där och njuter av värmen och av att kroppen är totalt slut. Duscha, hem och sjunka ner i soffan och vara sådär mör som man bara blir av att simma, basta och klorlukten.
Ah! Jag ska nog gå och simma någon dag, när jag hinner. Om jag hinner. Så sjukt sugen! :)


Jobblivet ska snart börja på riktigt.


Det är tisdag.
På drygt en vecka har jag haft tre praktikdagar och två handledningar.. På de tre praktikdagarna har jag gjort mycket. Och jag har haft kul. Och jag trivs! Inte samma underbara stämning som på kirurgen i Malmö, men hundratusen gånger bättre än stroken här i Växjö där min första praktik tillbringades. Imorgon är det handlening igen. Mycket handledning om man säger så. Men det är väl.. bra? Lite väl mycket nu i början tycker jag. Har gåt en dag, en kväll och haft en springtur. Bra koll man får på rutiner då.. Bah. 3an, som är den närmsta avdelningen och som har liknande patienten och som våran avdelning brukar avlastas med så det bara är överbeläggning 6 av 7 dagar har stängt för vinterkräksjukan för tredje gången nu. Folk ligger i korridorerna och det är kaotiskt. Igår flyttades halva avdelningen runt för att kunna få in en patient till. Som jag sa till någon i helgen, man har en annan syn på allt snack om sjukvården när man själv är inne och jobbar i den.

Det är tisdag och jag är ledig. Tjock och ledig. Idag ska jag rida. Och ringa jobb. Det borde jag göra direkt, så jag inte glömmer. Jag undrar vart jag har nummer och så? Växeln är ju så velig, men kanske ändå att jag får ta den vägen. Och skriva upp numret!
Hungrig som ett as är jag med. Bajs.

Aja. Ringa, äta. Egentligen har jag tvättid, men jag har så förbannat ont i foten. Har haft det till och från i flera månader, just på morgonen. Men nu när jag har jobbat och sprungit runt som en blådåre har det blivit värre. Och idag kan jag knappt gå. Men som sagt, det är värst på morgonen. Har smörjat med Ibumetin som jag som blivande ssk tror kommer ha en alldeles fantastisk effekt :p

Som blivande ja, 4 månader kvar! Sjuuuukt! Mina tre år har sprungit förbi mig.

:(


Söt-Skrutt har gått och dött :(
Hon blev gammal och hon var fin. Trots att Elin haft henne större delen av Skutts liv så kändes hon ändå lite som min. Hon var ju det när vi bodde ihop.
Lilltussen. Hon får vila fint nu (L)



Söndag.

Jag somnade på riktigt vid halv 5 och sov som en stock till 8, somnade om och vaknade halv 10. Nice.
Jag ska finslipa på mitt arbete idag, men jag är inte alls sugen, jag blir mest bara sur när jag tar fram det :)

Igår satt jag och surfade runt i allas vår kära handbok till jobblivet. slängde över vissa viktiga delar som kommer att beröra min praktik. Så idag tänkte jag gå och skriva ut dem. Så jag kan läsa och försöka minnas saker som jag lärde mig för länge sen.

Min fina älskling hittade en station på last.fm som jag tycker riktigt bra om, faktiskt. Kommer lite skit ibland, men det går att bläddra förbi. Min fina älskling är för övrig bästast i hela världen. (L) Jag är så kär i honom ^^


Lördag.

Thomas har åkt hem.. Blä. Tråk.
Imorgon ska jag göra klart mitt arbete. Det går typ åt helvete med det.. Men men, orkar inte pilla mer. Så jag ska bara fixa det sista, typ innehållsförteckning och alla hundra ibid. Sen får det vara och jag får helt enkelt fixa det vid en andra inlämning istället. Just det ! Reservera de böckerna redan nu ska jag göra. Är väl fortfraande 11-12 i kö antar jag.. Blä.
På måndag ska jag även befinna mig på sjukhuset. Lite nervöst är det. Men det ska nog gå bra.Ska skaffa fram mitt hänglås, mitt inlogg och mina tofflor tills dess. Gah! Hoppas inte mina tofflor är i Malmö kom jag precis på? Aja, isf får jag ta med de hem nästa helg, inte hela världen.. Det blir nog väl. Har iaf tagit bort mitt nagellack idag, så det är fixat och gjort.
Kanske borde läsa på lite innan praktiken ändå.. :S

Måndag.

Min otroliga vackerkatt kom och la sig där kuddarna skulle vara på andra delen av min säng igår. Han brukar sällan ligga uppe vid huvudändan, utan det är fotändan eller sidan som gäller. När man inte ska sova sked och hålla om honom då.. Men igårkväll kände han nog att han behövdes. Så han kröp upp där och låg där i flera hundra timmar. Eftersom det tog 2-3 timmar för mig att somna. Och han låg där när jag snabbt vaknade upp en gång i natt. Min finaste, tryggaste punkt här i livet. Det var nog det bästa jag gjort, när vi bestämde att vi skulle ha katt. Och att jag valde honom.
Massa kärlek till min kisse. (L) ♥

Nu är det skola om 45 min. Jag ska ta på min så jag ser anständig ut, borsta tänderna och göra nåt åt mitt trötta slitna ansikte.  Pulsen slår normalt idag iaf.

Du-dunk.

Blä. Ta bort oron tack?
Pulsen sitter bokstavligen i halsgropen och jag tycker att det är obehaglig. Den är oregelbunden och ibland knyter hjärtat ihop sig och glömmer att slå för att sedan slå så hårt att jag rycker till. Det är snart kväll och sovdags, hur ska det gå? :/

Oron är ju i själva verket inte ens befogad. Men som sagt, förnuftets röst är svag.

Jag har så många gånger bett om att lindra detta. Men det verkar inte vara så viktigt. Även om jag tycker att det är en sån liten insats till en så stor sak. Men grejen är väl att jag ska växa upp, antar jag?
Men om jag bara slapp pulserandet i halsgropen så skulle det kännas så mycket bättre.

Oh my!

Ojoj!
Den pausen blev kanske lite väl lång. Men sjukt svårt att hitta bilder jag ville ha. Kom sedan på den briljanta idén att söka på jeans. Och vipps så fann jag flera bilder (dock många av övermusklade karlar som döljde sina höftben av muskler) som var ganska bra. Efter lite klipp och fix så blev en bild riktigt fin. Verkar vara duklig kvalitet med. Nice!
Nu plugga. Skriva om det sista kapitlet för att sedan gå och skriva ut alla arbeten och nog mitt eget så jag lättare kan sitta och kasta om så det blir bra.



I förrgår när jag red fick jag och Keli härliga vårkänslor. Efter ridturen sprang hon runt i tröja och var lycklig över att det var så varmt (4 plusgrader eller så). I går var vårkänslan fortfarande kvar när jag red. Och idag har solen smygit sig fram. Jag har tom öppnat mitt fönster 2 ggr för att släppa in lite luft.
Jag vill ha vår nu!!
Ge mig?


"Kan det möjligen bli vår och sommar sen,
det vore underbart med sommaren igen."
Miramar är ren och skär kärlek. Alltid, men ibland mer än annars.
Som nu (L)

Ben. <3


För att försöka dämpa den oroliga pulsen så försöker jag plugga. Men det funkar inte jättebra. Så jag roade mig med att slösurfa på youtube istället. Hittade Björn Gustavsson och han fick klumpen att försvinna för tillfället. Dock tillbaka nu. Och så hittade jag någon "Sveriges hetaste killar" där han och nästintill endast Idoldeltagare var med. Men vad gör det när ögonen behöver vila på något. Och min passion för ben som jag ett tag undanträngt fick en påminnelse. Alltså inte ben, som att vi har två stycken och går med, utan ben som i höftben och käkben osv. Och ohoo. Oh my! Jag vill ha, jag vill se, jag vill känna. Typ så. Jag är fortfarande dödligt kär i bilden på Haket på någons (den finns inte kvar och jag minns inte vem det var) jeansficka. Den bilden skulle jag vilja sätta upp på min vägg! Oh, vilken idé! Jag sitter då och då och söker snygga bilder som jag kan tänka mig att förstora som tavlor. Och nu vet jag något mer än snygga svartvita kort på halvnakna kvinnor. Ehm, det lät lite skumt. Men det är vackert. Iaf de bilderna jag har hittat :) Men en pojkhöft. Ja, det får uppsökas. Denna pluggpausen får bli lite längre än tänkt :)


Citat.



Man vill bli älskad,
i brist därpå beundrad,
i brist därpå fruktad,
i brist därpå avskydd och föraktad.
Själen ryser för tomrummet
och
vill ha kontakt
till vad pris
som helst.

-Hjalmar Söderberg


Det bästa med boken är alla citat.
Jag gillar citat, mycket.





Die Stimme der Vernuft ist leise.
(Förnuftets röst är svag).
Just exakt så känner jag just nu..

Söndag.

La mig vid 23 eller så igår, efter att ha tittat på Benny och Joon och The bank job. Bra filmer båda två. Tog väl en timme eller två innan jag somnade och vid halv 5 eller något så vaknade jag igen och oron gjorde att det tog 1½-2 timmar för mig att somna om.. En timme senare vaknade jag igen, men lyckades tillslut somna om och sov till 10! Gasch! Väldigt behövligt då jag har gått runt som en zombie (?) efter jul. Julfirandet tog helt enkelt musten ur mig. Igår åt jag popcorn till filmen, och efter ett litet misslyckande så hade jag väldigt många kärnor kvar skålen när det andra var uppätet. Vid 8 imorse skulle jag gå förbi bordet till toaletten.Och självklart drog jag ner skålen så nu är det majskorn överallt! I soffan och på golvet. Jag som faktiskt dammsög bara för någon dag sedan. Men det kanske behövs göra igen, ändå. Inte så sugen dock..

Sitter för övrigt och skriver på mitt mycket spännande arbete..Eller inte. Egentligen så tycker jag att sånt här är spännande. Men inte när jag måste skriva ett helt tråkigt arbete på det, vara oskäker på om jag gjort rätt (som halva min klass även är och halva klassen för ett år sen. Min lärare är så bra!) och dessutom inte alls kunna skriva fritt eftersom allt måste ha sidanvisningar. Man känner sig lagom låst.. Blä.8 dagar kvar till arbetet ska in och 8 dagar kvar till praktisken. Skräckblandad förtjusning oh yeah!

Nu: återgå till arbetet
Sen: dammsuga och skriva ut 4 arbeten som jag ska läsa igenom och kunna opponera och respondera på. Två till tisdag eller onsdag och två till den 15e. Yes! Lovely! :(

En fredag som alla andra.

Eller?

Jodå, i det stora hela så. Red första gången efter "juluppehållet" om man nu kan kalla det det när jag red hemma. Men ändå. Boppens uppehåll från mig :)  Var glashalt så det blev mycket skritt men det var bra då jag fick chans och tid att arbeta igenom honom ordentligt. Så han släppte och var riiktigt fin! :)
Kom hem. Yrade runt i lägenheten och låtsades göra saker för att slippa plugga. Tog till slut tag i mig själv och satte mig för att läsa. Så nu är iaf drygt halva boken genomläst och markerat vad jag ev ska ha med i arbetet. Det går framåt, det måste jag lova! :)
Varit och hämtat böcker på biblan, så nu har jag tom båda böckerna jag ska ha till arbetet, det är alltid ett plus i kanten! :) Måste bara leta upp mer bra tidigare kurslitteratur. Suck, hatar när man måste göra det. Jag kan inte ens minnas att jag har läst konflikthantering och sånt innan..
Har äntligen tvättat duschdraperiet! Och när jag ändå var igång så tvättade jag sängkläder mm. Insåg nämligen idag att det var ett litet hål i mitt.. hjärnsläpp.. vad heter det? Det man har över täcket iaf.. Täckesfodral heter det då rakt inte! Men iaf, såg att det var ett hål i det. Så det blir att kasta.. Synd, tyckte om det. Fast så sent som i förra veckan så studerade jag det och fastslog att det började bli lite urtvättat. Så det är väl kanske på tiden. Tror det är köpt pinsamt billigt på jysk eller så med. Och det är gammalt. Köpt på den tiden då jag hade en väldigt stor kärlek i att köpa sängkläder. Men det satte Elin minsann stopp för :) Och tur var väl det, det var tungt nog att flytta det jag har!! Så att kasta ett kanske bara vore bra för mina armar när jag ska flytta nästa gång. Gah! Inte hörs det väl att jag har lite separationsångest? :) Som sagt så var sängkläder en stor passion ett tag. De är liksom nästintill heliga. :)

Noah var på bushumör och inte blev det lindrigare när han insåg att jag bäddade sängen! En fartdåre under lakan och täcke och bus bus och iväg igen. När jag var klar frågade jag om han ville leka med Pricken. En ögonkast på mig och sedan var han igång och jamade och letade. Så jag fick snällt hämta Pricken. Det är en hyvens grabb det där! Som leker med min kisse i ur och skur :) Efter 5-10 min så tröttnade Noah (som vanligt) och nu ligger han utmattat på golvet :) Min värsta fina kisse (L) På onsdag kommer min fina Thomas (L). Bara 5 dagar kvar faktiskt.

Om 10 dagar börjar min praktik på en lung-, mag-tarmavdelning. Det ska bli spännande. Men om 10 dagar ska även mitt arbete vara inlämnat. Mindre spännande. Med andra ord är det 20 veckor och 10 dagar kvar på min utbildning. Den 5 juni ska vi vara i domkyrkan och ha ett hejdundrande party, eller kanske inte. Men vi ska vara i domkyrkan då iaf :)


Sedär, ett avstamp i mitt liv.
Åter till min kära Gruppsykiologi-bok! Wohoo!..

Onsdag.

Idag känns som en väldigt lång dag. Gick upp 7 för att hinna med biblan innan föreläsningen, vilket jag faktiskt också gjorde. Fruktansvärt tråkig föreläsning var det och jag satt mest och letade kluvna hårtoppar, smorde nagelbanden och tittade på de som gick förbi. Då och då kom det även en plogbil, för det snöade här i natt. Föreläsaren började nåt om att "Så ni har tagit er hit ändå! Trots kylan och snön. Men nu har de iaf plogat!" Det var nog -2 grader och kanske 3 cm snö extra, på den ynka centimetern som vi hade innan. Ingen bra öppning! Dessutom så var hon megastor. Jag menar alltså stor! En fettknöl i nacken, om man vill förklara. Och snora påsar uppepå underarmarna. Inte för att jag har något direkt mot så stora personer. Jag bara inte förstår hur de kan tillåta sig det. Hon nämde även att hon, under sin utbildning, var en ung flicksnärta. Och en flicksnärta i mina ögon är inte speciellt stor. Alltså måste detta skett under de sista 27 åren då hon jobbat som konsult. I min utbildning har jag lärt mig att majoriteten av överviktiga individer är av lågklass, (om man nu ska använda klassystem) och en konsult hör inte till den klassen. Och hon var dessutom något inom vården innan. Alltså borde hon ha koll på vad hennes övervikt borde medföra till hennes hälsa. Inte för att det verkar ha så stor betydelse. Jag tror (detta är helt en uppskattning av mig) att 70%, om inte mer, av usk på vårdboenden är överviktiga.. Det är synd. Men jag ska inget säga. Jag har gått upp i vikt när jag har sommarjobbat. Men konstigt nog inte när jag jobbade kontinuerligt. Kan även bero på att jag var i hemtjänsten då..
Ehm.. nog prat om detta och förlåt om jag har sårat någon. Förövrigt så var det -16 häromdagen, nu är det nog -8 eller så.

Dagen känns som sagt galet lång.. Klockan är bara 16.30 nu och jag skulle kunna krypa ner och lägga mig. Satt med mitt arbete som inte går särskilt bra, tills jag fastnade helt. Gick och tog en dusch och en behövlig hårtvätt och nu känns det helt plötsligt som det är kväll och snart sängdags. Fast så är det ju inte! Ska skriva lite till på mitt arbete, vänta på att håret torkar och sedan, om jag orkar, ta en promenad till Netto och köpa lax och makrill.

Jag har ringt och försökt kolla upp lite med jobb. Vilket tog en halv evighet. Fick till slut tag i alla avdelningar, men bara en avdelningschef, den andra kom imorgon och den tredje på fredag så då blir det att ta tag i det hela igen. Den jag fick tag i var väldigt osäker på hur det låg till med jobb och så. För de skulle skära ner en vårdavdelning, så fyra skulle bli tre, och det var inte klart hur allt skulle bli än. men troligen skulle hon få personal från den nerlagda avdelningen som skulle vara nog att täcka upp de tre andra. Men jag skulle höra av mig om en månad igen. Bah! Jag som var orolig för lägenhet, nu är jag orolig för både lägenhet och jobb.. Suck.

Men arbetet var det! Blir jag inte färdig så behöver jag varken arbete eller lägenhet..




Anteckning: ändra blodgivartiden, säga upp lägeheten någongång.

Tentan godkänd! ^^

Trött i ögonen och klockan är ändå bara 21. Fast det vore kanske bra att börja fundera på sängen iaf. Skola kl 8.15 imorgon och innan dess ska jag hinna förbi biblan.. Så det blir att försöka komma upp relativt tidigt iaf. Bestämde att jag ska hinna rida 2 dagar denna veckan. Resterande tid ska gå till skolan och då främst till grupparbetena, seminarierna och mitt egna arbete. Förövrigt så klarade jag min senaste tenta! Fick den hemskickad igår. Så nice! Det innebär att jag inte har något som släpar efter. Och det är så skönt!
Avslutet av skolan närmar sig och det är så grymt skönt!! Samma dag som jag slutar vill jag gärna befinna mig i vilket fordon som helst som tar mig till en annan stad, då Gbg, Malmö eller Tidaholm. Beroende på hur många dagar jag har tills jag ska börja jobba. Och det här med Gbg börjar suga i magen. Jag vill vill vill! Men tänk om jag inte hittar lägenhet?! Jobb borde det finnas, iaf sommarjobb och det är ju det jag är ute efter i första hand. Ska för övrigt ringa imorgon och kolla upp de tre avdelningarna jag kan tänka mig. Men lägenhet då!? Gaah! I värsta fall får jag bo hos en av de vänner jag har där, men hur kul är det och komma och snylta som en uteliggare? I andra värsta fall får jag vara inneboende hos någon ett par månader tills jag hittar en egen lägenhet. Men det innebät att Thomas troligen inte följer med och blir kvar i Malmö över sommaren. Vilket jag inte alls vill. I tredje värsta fall får jag jobba i Malmö, men det blir inte bra. Inte så sugen att bo inneboende hos en inneboende i ett halvt till ett år och det känns ovärt att leta oss en egen lägenhet under den tiden och dessutom så vill jag bo i Gbg. Vill vill.   Helst av allt skulle jag vilja veta att jag har en lägenhet och ett jobb som väntar.
Men allt brukar ju ordna sig. Jag fick en lägenhet här en vecka innan jag började. Hade ingenstans att bo på introduktionsdagarna. Och det löste sig ju riktigt bra tillslut. Allt löser sig.
Med en mammas röst och lite vilja. Och på tal om det så ska jag ringa min mamma nu och hoppas på att jag inte väcker henne.

tjing.

RSS 2.0