"Detta fält måste fyllas i"

För några veckor sen (ganska många kanske?) hände det som alltid händer varje höst. Marie börjar dricka te istället för kaffe. Men i år tyckte jag att suget kom tidigare än jag hade hunnit reagera över att det var höst. Men te är så mycket godare på höst/vinter-halvåret. Det är då det ska drickas.

Och de sista dagarna har jag varit irriterad på att jag varit så torr. Men så idag kom jag på att även detta händer varje år. Min hy klarar inte av det torra kalla klimatet i Sverige. Jag behöber flytta någonstans där det är varmt.

Och för varje dag inser jag att graderna kryper lägre och lägre. Jag vill inte ha det kallt! Jag fryser när jag trampar till jobbet på mornarna. Uh. Jag måste köpa en vinterjacka. Suck. Ett nytt försök till att få tag på ortopeden idag för att se om jag kan få min journal.

Och häromdagen fick jag lön. Mitt sparkonto växer och det känns bra. Men det känns som jag ändå borde lägga en del pengar på soffa. Det är fruktansvärt irriterande med min lilla soffa. För det första så kan jag och Thomas inte ligga båda två i soffan och titta på film. En får ligga som en fjäder vilket sedan brukar resultera i nackont eller irritation. Och för det andra så blir det trångt så fort man skulle få för sig att sitta fler än två i soffan.
Så ja, en ny soffa vore finfint. Vi var på bolagret för någon månad sedan och tittade på soffor. Man kanske skulle göra slag i saken?

Idag är jag ledig och det är skönt. Många dagar med bara singelledighetsdagar mellan. Det är jobbigt i längden. På ca 4-5 veckor har jag ledigt max i dag i rad. Sedan har jag visserligen 2 st 3dagsledigheter över helgen. Men det är jag värd då!

Nu borde jag bege mig till Möllan och köpa paprikor. Vi ska laga en ny spännande maträtt. Får se om det blir flipp eller flopp.

Tisdag


Den där ortopedsekreteraren är minsann ingen lätt ål att få tag i. Jag försöker hej vilt men det går inte bra någon dag. Dessutom så påstod telefonsvararen idag att mitt personnummer var felaktigt..? o_O

Idag jobbar jag kväll. Det är skönt att få sova. Ännu skönare när man vaknar halv 8, Noah kryper upp i sängen och jag somnar om med armarna om honom.
Fast när man sedan kommer upp och ska äta frukost och hittar en söndertuggad brödpåse. Sinusjävel! Hon är lite väl förtjust i våran mat. Grr!!

Men jag tänkte göra något av förmiddagen idag. Som att spendera pengar på staden. Jag måste köpa kläder. Men jag blir lika arg/irriterad varje gång då jag aldrig hittar något. Så vi får se hur det går..

Måste även kolla så jag har fått alla pengar jag ska ha.. Man vet ju inte med butiker nu för tiden! Humpf!


Tiden går så fort men ändå så sakta

Det är lördagkväll och fest ute någonstans. Efter denna jobbveckan känner jag mig verkligen värd att inta alkohol. Dessutom jobbar jag de två nästkommande helgerna. För att komma över mitt dåliga humör när jag skulle välja kläder sitter jag och lyssnar på gamla godingar :P Låtar som skulle passa in på mina och Elins fylleskivor. Jag kan fortfarande inte förstå att folk inte ville ha dem. Och än mindre vart skivorna tog vägen? All den här nostalgin gör att när jag blundar till och tittar igen så förväntar jag mig nästan att sitta hemma hos Emil. Men det gör jag inte. Och kommer aldrig göra på samma sätt igen..  suck.
Istället insuper jag en strawberry daquiri med finrom (?) och väntar på att gå på förfest med gratis sprit. Vad har hänt med mitt liv?

Elin och Maddicken kommer på inflyttningsfesten! Ihh! Marie är glad. Förhoppningsvis kanske det kan komma fler hemifrån. Det vore kul. Kotten? (eftersom jag vet att du faktiskt läser ibland ^^) Men å andra sidan så blir det röj på 50-års (25+25) kalajset! Som blir sista helgen i september (tror jag det blev?) och kommer troligen kanske vara någonstans i buschen då Sisu-stugan redan var bokad. Ev Mobacken? Yeye. Folk har bil och kör så folk kommer nog kunna ta sig fram och tillbaka :)
Härligt att komma hem till Tidaholm och insupa frisk luft och bekanta dofter.



Min stora mjau fyller 5 år om sisådär 12 dagar. Tänk att han är så gammal!

Jobbstress

Varje gång jag har "det värsta jobbpasset någonsin" så verkar det inte stämma. För snart kommer ett annat som överglänser det förra. Idag började jag 13:30. Kl 15:30 hade vi läst klart. I vanliga fall tar det till ca 14-14:15 om man inte känner patienterna. Och då ringer de från AVA och vill rapportera upp en till. Jag ville helt seriöst bara lägga mig ner och gråta och skrika rakt ut. Ett tag tänkte jag bara fortsätta rakt fram genom korridoren och liksom bara råka gå ut genom dörrarna för att inte komma tillbaka. Så sjukt jobbig kväll. Tacka gud att Adina var närvarande och var utöver så hon kunde hjälpa mig. Med denna hjälp behövde  jag bara jobba över en timme. Vet ni hur sugen man är på att skriva inskrivning 30 min efter avslutat arbetspass, när klockan är 22:00?
Inte kul alls. Och som grädden på moset så har jag timbank imorgon och ska alltså befinna mig på jobbet om 8 timmar. Med nya patienter igen. 3 dagen i rad. Man tackar.. Nu ska jag sova. Mitt hår som är i stort behov av att tvättas får snällt vänta till imogon em. Då ska det bli fest, och hejjävlar vad jag är värd det efter denna veckan!!
Skönt att jag har söndagen att vila upp mig på.. Ehm.


Sova. Nu.
Natt

En journal hemkommen.

Min älskling skickade ett mess om att jag förmodligen fått en journal idag. Ner och hämta och läsa igenom. Inte visste jag att jag fick öroninflammationer även efter min operation och att min lagning en gång hade släppt i ena kanten.. Mamma kanske vet. Jag var väl för ung.
Men det var kul att läsa. Särskilt en mening som gick något såhär: "Brummande ljud i höger öra efter slag mot örat. Slaget var utdelat av storebror" :) Hehe.
Intressant var det, samtidigt som det var en aning läskigt att läsa om sig själv, även om det bara står om mitt öra :P

Ortopeden har jag inte fått tag i än. Får försöka på måndag.

Förövrigt har jag varit på torget och köpt mynta. Så vi kan göra drink imorgon. Bara lime som saknas.


Nu till jobb. Oh så pepp jag är.. Och idag vill jag minsann kunna sluta i tid!!!


Winnerbäck


Och ja, jag bara gillar skivan mer och mer. Denna känslan fanns aldrig hos Daugava.
Marie gillar (L)



Tröttis och förkylning

Idag har jag jobbat. Och förkylningen var bara jobbig när jag tvingades sitta och titta ner på en arm länge för att hitta något kärl att sätta den jädra nålen i. Snörvel, snörvel. Så länge jag har gått upprätt så har det gått bra idag. Men jag kom hem, ingen direkt hunger. Gjorde ändå lasagne för det hade vi bestämt, och Thomas var ju hungrig. Åt för mycket och lade mig i soffan med Sinus. Tittade på Simpsons tills jag insåg att jag aldrig kommer klara mig igenom vaken ett avsnitt till. Sov sisådär 30 min tror jag. Helt seg och trött och jobbig.
Mindre Bromhexin idag vilket uppenbarligen gjorde att slemmet mest bara var jävligt irriterande utan att försvinna. Känner mig allmänt opepp och ofräsch. Så när Thomas frågade om jag skulle med till Baltazar för deras spelning fick jag dystert säga att jag kommer aldrig att orka. Vilket han redan hade räknat ut.
Så nu sitter jag här, snorig och övergiven. Med Noah framför skärmen och Sinus som galet springer runt och leker.
Och ont i handen har jag. För självklart skvätte kokande färs på min hand. Så det är rött och irriterad. Har jag otur blir det blåsor. Om jag har riktigt otur så kommer det göra förbannat ont att sprita mig på jobbet.
Och angående sprit på jobbet så har allmänheten lagrat så mycket handdesinfektion att vi på sjukhuset måste använda gelen! Jag tycker inte om gelen, den lämnar en äcklig hinna. Att allmänheten inte skäms för att de påverkar andras jobb med sitt fånbeteende!!!
Och jag med mina kollegor skulle visst vaccineras första veckan. Låt se hur det blir med det.

Om två dagar får jag lön. (bara sådär som en liten bigrej). det är så vuxet att få en stor summa lön varje månad. Och för att vara ännu mer vuxen så satt vi idag och tittade lite på försäkringar och så. Jag hade visst varit gratis försäkrad i 3 månader, tur att jag har så bra koll :P

För övrigt har mina filter kommit idag. Kanske att jag orkar gå ut och fota imorgon. Får se hur snäll min kropp är mot mig.

PS

Ögonen börjar känna sig febriga. Jag hoppas verkligen inte att det stämmer! Förkylningen blir bara värre. Jag skyller allt på Thomas! Det är hans fel, han går till skolan och släpar hem massa konstiga förkylningsvirus som jag inte är van vid. Lundavirus! Hujedamej! Tacka vet jag Malmövirus, de kan jag minsann hantera.

Vi gjorde god halvfabrikatsmat idag. Grytbas (röd curry) och i med lite kycklingbitar och koka nudlar till. Mumma blev det! Och sjukt snabbt gick det! Och jättemätt är jag!

Har suttit och lekt lite i RAW. Försöker förstå mig på. Och hittills verkar det mycket bra och lättanvänd. Fast det kan ju också bero på att jag har photoshop CS4 av Scott Kelby till hands! Tack älskling!
Så ja, leka leka.
Fast sen så insåg jag att jag hade bilder innan jag började fota med RAW som jag ville fixa till (ska ha en bild på Sinus) så med lite gamla och nya kunskaper lyckades jag få ihop en bild på henne.
Här är den. Någon gång i framtiden ska jag ta och skriva ut den. Kanske tom hittar något mer tills dess.





I Växjö fanns en jättebra affär som skrev ut sjukt billiga och bra bilder, men ännu har jag inte lyckats hitta någon sådan i Malmö..
Så det får bli i en vanlig fotoaffär minsann.
Men visst är hon söt när hon vill?
Dock inte lika sött att hon hade rivit ner Thomas korsordtidning i kattlådan idag.. Tillsammans med en penna. Någon timme senare hittade jag en penna till där, som inte var där innan. Hennes nya skattgömma?





Lögnare här

Oj vad jag ljuger! 2 månader är det ju faktiskt kvar! Den 20e november är det ju! Fy på mig.
Sitter och lyssnar och ja, det känns som det ska. Som han har hittat tillbaka. Jag tycker om det.

Och min journal från ÖNH ska vara på ingång relativt snart. Nice. Då får jag läsa vad Dr Brons har skrivit om mig. Han är bland de bästa doktorerna jag har träffat ^^ Det är 17 år sedan jag opererades och jag minns forttfarande hans namn och hans utseende. Och hans skumma brytning (dialekt?). :)
Undra vad han gör nu? Han var gammal då. Han kanske är pensionerad, eller död? Vem vet.


Sjukling

De senaste dagarna har har det varit en obegaglig orolighet i min hals. Och igår gjorde den ont. I natt har jag ibland fått sätta mig upp i sängen för att kunna andas, för uppenbarligen har jag blivit sjuk. Typ ont i halsen och, lite snuvig och slemmig. Jag har inte ork eller tid att vara sjuk. Idag är min lediga dag så jag får väl se till att kurera mig till imorgon. De sista dagarna på jobbet har det varit så galet mycket så jag har nästan sprungit benen av mig. Och i förrgår var det första gången jag verkligen tog med mig jobbet hem och inte riktigt kunde sova på natten. Men när jag hälsade på patienten igår visade det sig att det hela hade lugnat sig och han mådde bättre. Men att någon har haft så ont och att smärtstillande i den dosen inte har hjälpt har jag aldrig varit med om! Och vill hemst gärna slippa i framtiden. Men man känner sig dum när man får frågan om mer morfin när man sprutade för 5 min sen och inte kan ge mer för när som helst så kanske det blir för mycket och patienten slutar andas. Usch ja.


Lilla Sinus har kommit i trotsåldern och har nu insett vad hon inte får göra, och måste göra detta för att testa. Suck, jag blir trött på henne ibland. Även om jag vet att trotsåldern för en katt inte ens är hälften så lång som för en unge. Hur ska man klara av att uppfostra en unge?! Ihhk, tur att det inte är dags med det än.


Winnerbäcks nya album snurrar för fullt. Och jag tycker mer om detta är Duagava. Det känns mer som han. Jag, precis som S, längtar till konserten. Att mamma dessutom kommer på besök då gör ju det hela ännu bättre! En månad kvar är det nu.

Igår köptes nytt objektiv. Och idag regnar det.. Blä! Dessutom var det sånt krångel när jag skulle köpa det så jag kan inte riktigt glädjas på ett riktigt bra sätt än. Det kommer nog när jag har testat det ordentligt. Filter är på väg till mig på posten med. Nice.



Bakande och kameratillbehör

Det bidde ingen rabarberpaj då de rabarberna nog hade legat i frysen lite väl länge. Och dessutom blivit upptinade en gång i flytten. De smakade frys, och mest bara frys. Knappt rabarber alls. Men jag var ju helt inställd på att baka. Så det fick bli en kladdkaka som togs ur ugnen nu precis. Och så tänkte jag passa på att göra chokladbollar med när jag ändå var igång och hade allt framme. Det gick jättebra, tills jag skulle ha i havregrynen. För det hade jag inte hemma. Suck. Så nu står en halvfärdig sats chokladbollar i mitt kylskåp och väntar på att jag ska köpa havregryn, vilket får bli imorgon. Vi behöver ju inte äta ihjäl oss idag.

Suttit och kikat på några bloggar, där en tjej länkade till en bra affär på nätet. Så jag har suttit där och mer eller mindre förälskat mig i saker till min kamera. När jag har ett nytt objektiv ska jag beställa därifrån. Lite blygsamt och köpa 2 filter för nästan inga pengar alls. Det är min plan det. Ska bli kul. Jag vill ha allt nu direkt :)

Min älskade Noah ligger framför min skärm som förr i tiden. Det var länge sen han låg så nu. Min fina fina kärlek (L)

Ledig dag

En ledig dag. En slappdag. Jag har inte gjort många knop idag. Plockat ur diskmaskinen (oh vad jag tycker om min diskmaskin) och varit och inhandlat kyckling som ska bli dagens måltid. Jag har även tagit ur rabarber ur frysen för tanken är att det ska bli en rabarberpaj idag. Jag befarar att jag kommer äta alldeles för mycket att kycklingen för att fullt ut kunna njuta av pajen. Men då får jag väl äta desto mera imorgon :)
Jag hoppas att pajen kan funka hos Thomas som egentligen inte är så förtjust i paj, men som ändå äter allt som serveras. Med lite vaniljsås till lär det gå alldeles utmärkt! :)

Lillkissen sov på min axel förut. Jag vill inte vara en såndär som delar in kön i olika fack, men jag märker så mycket likheter mellan olika honkatter och mellan olika hankatter (utom Svante då, men gud vet vad han egentligen är ^^).

Thomas är i skolan och när han kommer hem ska äntligen madrassen bäras ner. Japp, ni har förstått det rätt, den har stått här i en vecka eller så. Ivägen är den också. Så det ska bli skönt att bli av med den.

Tänkte jag skulle få ut lite journalanteckningar på mig med. Men min op är från 92(?) så den var visst lite trasslig att få tag i. Ska ringa på måndag och hoppas på bättre lycka. Kan minsann bli spännande att läsa :)
Ska ringa ortopeden imorgon och se om jag kan få den journalen med. Se vilken puckoläkare det var som skulle behandla mig första gången. Så mamma kan skälla på honom :)

Tillsammans med mamma och gamla dagböcker på internet har jag nu kommit fram till att det var 7e juni och 18 sept 2002 som jag bröt mina händer/armar. Kommer kännas sisådär pinsamt att nämna detta när jag ska ha ut min journal :)


Saker i träd-samling



Jag har en liten samling med saker som finns i träd, som inte ska finnas i träd.
Nu har jag gjort ett album till detta på bdb så man kan få alla bilder på samma ställe.
Vid ett senare tillfälle tänker jag göra ett album till Noah, han skumma sov/viloställningar. Men det kommer någon annan gång. Nu får man titta på saker i träd :)



Bilder



Nu har jag varit duktig och lagt upp bilder från 2 av dagarna i Budapest på min bdb. http://zycs.bilddagboken.se Titta gärna. Fler bilder kommer när lusten att lägga upp vidare faller in.

Häromdagen diskuterade jag och Thomas att Noah aldrig låg under bäddmadrassen som han ofta gjorde i min lgh i Växjö. Nu vände jag mig om och vem ligger inte under bäddmadrassen då? Sinus sitter och förstår inte riktigt det hela.



Ignorera gärna kläderna och så.



Liseberg och framtida jobb?

Nu var det ett tag dagar sedan jag skrev här. Under tiden har jag och Thomas varit i Göteborg och på Liseberg. Det var mycket trevligt, men det var för mycket folk på Liseberg så det blev segt att vänta i alla köer..
Vi träffade Tina och hennes pojk. Och Jonatan. Vi var bara där lite drygt ett dygn så det blev mycket på kort tid vilket gjorde oss trötta.

Men min längtan till Gbg väcktes ännu mer och nu har jag suttit och kollat igenom jobbalternativ. Och snart insåg jag att det var inte så mycket att välja på. Jag vill inte jobba på någon med-avd då jag inte finner det särskilt spännande. Inte endokrin, inte barn, inte akuten, inte psyk, inte ortoped. Vad finns då kvar? Ptja, kirurgi. Men man tycker ju att man ska välja något annat för att få se mer. Men det blir ju lite annorlunda om jag byter stad och avd och så. Väl? Och så känns det som jag har större chans att få jobb inom något jag känner till sedan tidigare. Får jag inte jobb så känns ju flytten ganska förlorad och ogenomförbar. Dessutom är det ju 8-9 månader kvar. Så jag kan nog vänta en evighet med att söka ändå :)

Efter en del sökande och funderande har jag nog bestämt mig för ett objektiv. Ett Tamron 28-75. Var i affären igår och kollade, de hade det inte inne men skulle beställa hem. Så ja, det blir nog ett sådant inom snar framtid. Då kan jag ut och fota hösten :)
Har även kollat på lite fotokurser då jag vill få lite mer kött på benen och inspiration. Men just nu är ju en väldigt dålig tid att komma på sådant. Alla terminer har börjat, och de tar inte in folk just nu. Så det får bli till jul istället! Skoj skoj. Men den som väntar på något gott.. :)





Vi tittade på 3d-film på Liseberg. Hetaste glasögonen. Och det var kul att titta på 3d och se effekterna. Jag har nämligen varit sugen på att göra det ett tag :)


En riktig säng!

Färgen torkade otroligt snabbt. Jag cyklade iväg och köpte lack efter ett litet övervägande med Thomas. Så sängen är även lackad. För att skydda väggen och färgen på sängen. Och även lacket torkade otroligt snabbt. Så nu är sängen ihopsatt och bäddad och klar! Det ser så lyxigt ut! Med sängram och en säng som inte ligger på golvet :)
Så här kommer lite bilder från dagen:




Och på nya skrivbordet och bokhyllan. De översta två tidskriftssamlarna ska inte stå där, men Thomas ställde de där häromdagen och där har de blivit stående i brist på något bättre ställe.







Och en suddig bild på min diskmaskin!





En balkong kan vara bra till mycket. Även kartonger från IKEA. Måla måla måla :)






Jag hämtade min madrass från förrådet. Vilken uppskattades av Sinus. Kul att ligga där och leka med sin svans liksom. Ehm.





Nu ska Gbg-resan planeras lite bättre. Måste ringa Tina och se hur allt ska göras/ordnas :)



PS. Jag känner mig riktigt duktig idag som har fixat sängen! Nu är det bara tråk kvar, bära ner den tunga madrassen och få in den i förrådet. Städa på balkongen och ställa ut sakerna igen. Suck!
Jag kanske borde vila lite i sängen istället :)



Mutter butter

Mutter. Jag ska måla sängen. Och självklart vill inte sprayfärgen som jag, så jag tänkte att jag trallar bort till klasse och köper ny. Kommer dit, sunkig som fan i träningskläder, utkletat gammalt smink och håret åt alla håll. Kände mig i klass med sopsnubben jag mötte. Och väl där så öppnar det 10! Alltså nu! Klockan var 9:15 och jag kände inte för att hänga där i 45 min. Gick in på Hemköp och fyndade billig kycklingfärs och billig festis. Passade även på att köpa frallor till imorgon.

Men nu är klockan över 10 och jag ska tralla iväg igen. Så den här sängen kan bli målad någon gång!

Kärlek i slutet av sommaren

Nu har jag plockat i och ur min diskmaskin. Min nya favvopryl här i lähenheten. Fatta vad rent allt blir!! Mina gamla tekulor som jag har funderat på att slänga pga deras sunkiga tefärgade utseede kan jag knappt skilja från de nya som vi köpte i veckan och aldrig är använda! Förstå vilken lycka, vilken eufori jag känner!
Marie är kär i diskmaskinen, oh yeah!

Imorgon far vi till Gbg, till en lgh utan diskmaskin. Det är sorgligt men sant. Och jag ska inte alls dit för att träffa folk, även om jag hade velat väldigt mycket. Men det blir ett drygt dygn med att gå på Liseberg och på andra sätt njuta av Gbg. Så nu kommer vi också få märka om staden är något för oss. Även om jag sedan 13-14 års ålder har varit obotligt kär i den staden.

Förövrigt är jag ledig 3 dagar nu. Så dagen ska jag spendera med att måla min säng. Eftersom jag inte behöver diska, så jag har jag tid med det. Är det inte fantastiskt? Vi kanske kan lyfta upp madrassen 15-20 cm och slippa sova på golvet som några lodisar. Det ska bli skönt. Och dessutom få tillbaka min säng, så jag slipper denna mjuka, hängmatteliknande saken. Även om den är skön, främst att sova själv i. Men jag och Thomas väger tydligen inte lika mycket, så det blir mest att han sjunker ner och jag kommer rullandes efterår. Det ger inte så avslappnad sömn. Även om jag säkert sover mer eller mindre på honom ändå. Det är ju varmt ju! Vem vill ligga och frysa mitt i natten?!

Så ja, nu ska jag gå ner till förrådet och hämta saker. Och beundra min fina diskmaskin på vägen :)
Marie är nog kär, sådär på riktigt. Vem sa att materiella saker inte spelade roll?! Va va va?


(Och jag är även kär i Kottens bloggradio, även om låtarna där börjar bli lite uttjatade då det bara finns ca 5 st!)

Nya möbler och diskmaskin! :)

I veckan sålde jag mitt gamla skrivbord och min gamla hylla. Så dagarna efter var vi och köpte nytt, på IKEA. Tråk, men IKEA är smidigt och bra, samt billigt. Bild på detta finns tyvärr inte än eftersom min kamera protesterar mot livet och tycker att jag har slösat alldeles för mycket batteri på kissarna.

Idag kom det väntade samtalet om att diskmaskinen skulle sättas på plats! Yeeey! Så nu diskas det för fullt ute i köket, utan att jag eller Thomas står och gör rent. Är det inte fantastiskt så säg?
Vi hade sparat en del disk (hur motiverande är det att diska när man vet att man inom en vecka ska få en diskmaskin) men allt gick inte in i första maskinen, så det blir att ladda en till sen. Men det får Thomas ta hand om eftersom jag ska jobba. Oh vad kul det är att jobba. Eller ja, ganska kul är det. Nu har jag dessutom mest kvällsturer de tre närmsta veckorna, vilket gör att jag alltså får sova ut. Skönt skönt skönt!

Sinus har hittat förälskelsen i dataskärmar och allt som händer på dem. Vilket innebär att det är inte alltid så lätt att sitta framför datorn och göra det man ska. En liten katt framför en skärm skymmer mer än man kan tro!

Bilder på nya inredningen och diskmaskinen kommer när min kamera är laddad. Eller när jag har orkat leta fram överföringssladden till mobilen.
Tills dess får det bli en bild på missen som myser i Thomas fåtölj.





Och en till på två kissar som har lekt så de är helt slut.



Martins väska (uppe i högra hörnet) har varit en mycket bra sovplats de dagar som väskan bodde här. Båda kissarna uppskattade den väldigt mycket! :)


Och en sista bild, en mycket vacker sådan. Särskilt med min fot. Men bara för att dokumentera att kissarna faktiskt är så passa bra vänner att de kan äta från samma skål, vilket inte alls gick de första dagarna.




Det var alles för idag. Eller för nu i alla fall.


Extra helgdag! :)

Ännu en jobbdag. Men imorgon är jag ledig! Och i torsdags åts det kräftskiva hos Martin och Lisa. Mycket gott och gjorde att det kändes som fredag. Gårkvällen spenderades hos Stefan, drickandes strawberry daquiri. Vilket var gott och trevligt. Hans mixer gick sönder av all is, men alla var glada ändå.
Ikväll kommer Thomas föräldrar förbi då deras semesterresa inkluderade en tripp genom Malmö. Så vi ska ut och äta middag, så trevligt så.
Och allt detta gör att det känns som torsdagen var en fredag och fredagen en lördag och vipps så har jag en extra helgdag! Nice. Me like!

Vår lilla busmisse och Noah går bättre och bättre ihop för varje dag som går. Noah är så sjukt sugen på att leka med henne så det kliar i hela kroppen på honom :) Ibland kan han inte riktigt låta bli, då fräser hon. Sen skuttar Noah iväg och jamar lite ledset och plågat. Sen kommer han tillbaka och gör ett nytt busförsök :)

Jag vet inte om jag har skrivit det, men troligen blir det Sinus hon får heta. Det var det eller Sino. Och det förstnämda känns som det vi använder mest till henne :)

Nu var visst Thomas föräldrar här, så det blir minsann ingen bild idag!


Förlängt jobb och diskmaskin på g

Min diskmaskin dröjer. Det fanns möjlighet att installera den på måndag nästa vecka, men med mitt schema så blev det inte förän på torsdag! Grr!
Jag som nästan hade ställt in mig på att strunta i disken på diskbänken. Men istället blev det att diska. Pff.
Inte så kul, men om en vecka kommer den iaf.

Och jag fick förlängt en månad till (en månad i taget får de förlänga vik, stränga order från de där uppe som har jobb). Nu from 21/9 ska jag börja gå på likadant schema som alla andra, typ schemalagd 80 % och sen får jag skrapa ihop vad jag kan. 2 turer/månad räknades det med. Och jag kommer ha lite utbildningsdagar, så det blir nog bra. Jag borde kunna få hoppa in på A-sidan då med? Om jag väljer det själv liksom.
Jaja, får nya schemat någon dag. Så för tillfället vet jag bara hur jag jobbar fram till 20/9.


Så spännande, så spännande

Missemjau och blodlämning

Idag har jag jobbat, blev inslängd på min förra avdelning då de saknade folk. Men det var helt okej för mig.
Efter jobbet kom jag hem till en lägenhet som var hel och två hela kissar och en pojkvän. Mycket trevligt. Känns som det var evigheter sen Thomas var hemma när jag kom hem. Och att kissarna var hela var ju också mycket bra. Noah har slutat att fräsa, men lillmissen (Sino/Sinus) fräser fortfarande en hel del. Men hon är söt ändå.

Thomas har lagt upp film på youtube. Så jag ska få en film, så jag kan dela med mig av till resten av världen.


Varsågoda och njut av missen som myser i sopskyffeln :)






Jag har även varit och lämnat blod idag, och mitt blodvärde var för lågt för gränsen så nästa gång ska det kontrolleras innan. Pff! Tönterier. Imorgon ska jag titta vad jag har, på jobbet. På mitt jobb kan man göra roliga saker. För jag är intresserad av hur mycket värdet sjunker när man ger bort 4.5 dl blod.






Ungefär såhär ser det ut att lämna blod, för er som inte har gjort det. Och för er som inte har gjort det kan jag ju rekomendera att hjälpa de behövande en smula genom att ge bort lite av sig själv till någon bättre behövande.




Mjau är hemkommen

Ja, nu är hon hemma och det gick hyffsat att komma hem. Det är verkligen inget fel på jamandet. Hon tar i som en hel orkester! Men när vi klappade henne så kändes livet uppenbarligen bättre.
Väl här hemma har hon och Noah gått omvägar om varandra och fräst och morrat. Jag hoppas att det ordnar till sig snart. Hon är fin och hon är busig. För tillfället har hon inte så mycket lust att vara stilla så särskilt kelig är hon inte.

Så, som lovat, några bilder av min lilla misse:


Missen lekte ett bra tag med vår nyinköpta leksak :)


Och några sekunder satt hon och såg söt ut innan leken startade igen.
På denna bild syns det kanske att hon har lite många klor, hennes mamma hade två får många på varje tass :)


Här syns  "ryggfärgen" med.




Förhoppningsvis blir det en lugn natt. Och förhoppningsvis har missen förstått vart lådan är och att man ska göra som man ska med den. Det hade funkat bra hemma men man vet aldrig när man flyttar såhär.

Hon är född 6 juni förresten (lite som en påminnelse till mig med)

Ett enda långt väntande

Klockan går alldeles för långsamt. Klockan 16:30 kan vi hämta missen. Jag har städat hela lägenheten, dammsugit och torkat golvet. Tvättat och diskat (Thomas hjälpte att skölja) och allt för att missen ska trivas :)
Ska även tömma och skrubba lådan så det inte är allt för mycket Noah-lukt i den. Fast jag tror att det luktar Noah överallt, men just lådan kan vara fint att ha ren innan hon kommer. Det känns så iaf. :)



Nästa maskin är i och rullar runt, vi har hundratusen saker att tvätta. Suck. Jag vill att min diskmaskin ska komma med, det är inte kul att diska.

Har varit duktig och bokat en tid för blodgivning nu med. Nu när mitt blodvärde är så bra! :) Så imorgon ska jag dit och krama en boll och få en t-shirt (eller kanske en mugg?). I Växjö fick man 50 kr, det får man tydligen inte här.

Nej nej, nu ska jag hänga upp tvätten och städa lådan riktigt fint.
Bilder på missen lär komma ikväll!
Tjing.

RSS 2.0