"How can you know so much..?


..about white goods. White goods! Microwaves and such!"
Den är fin och den ljuder vackert i korridorerna på jobbet


Jag bara gäspar och gäspar. Kvällarna går fort när man har kul/mycket att göra på jobbet. Jag har haft både och. Som vi säger i Tidaholm. ^^
Med pizza mitt i arbetspasset. Vi slängde ut tabletter och sprutor till höger och vänster så vi skulle vara redo för våra pizzor när de skulle komma. Men de var sena. Så våra magar kurrade ikapp. Sedan fick vi pizza, mums!

Imorgon efter jobb blir det att gå och ta en fika/öl. Känns mycket roligt samtidigt som det känns lite sådär för jag kom just på att jag ska jobba dag på måndag. Men men! En stund skadar aldrig. Sova kan jag göra på måndag em! Så jag, Emma J, Emma O, Lotta och förhoppningsvis Theres ska ha kvalitetstid tillsammans. Nice! Har försökt att planera in detta länge, men det har gått sådär. Och nästa helg ska vi äta på jobbet. Var sjukt många som hade skrivit upp sig, vi får väl hyra halva stället :P Det ska bli så skoj!


Noah är mys. Han vill nog att jag ska lägga mig så han kan mysa. Min finiskisse.

Idag har för övrigt varit en telefondag då jag har pratat med pappa, med mamma i ca 1½ timme, med Malin och med Thomas. Alla samtal var dock inte lika roliga och jag känner mig så liten och maktlös när jag är så långt bort :( Förlåt! :( En fin dag ska jag bo närmre.



För övrigt två så fyller Helena år idag och det  var nog hundra år sedan jag träffade henne och jag hoppas att Thomas någongång snart kan få en spelning i Uppsala så jag kan följa med och hälsa på henne! Hon är gammal som gatan nu! Hela 25 år!
Enl Elin får man hängröv när man fyller 25. Som tur är har jag någon månad kvar tills dess :)


653333333333333333333333333333333333333333333339+++++++++++++++++++++++++++dss202n02

Sinus avslutar med att säga godnatt på kattspråk. Eller något. Eller så beror  det på hennes missbildade tassar. Vad vet jag?

Vad jag dock vet är att: "Imorgon äääär een annan daaag"




Tankar och funderingar


Efter en underlig natt med många uppvaknande pga katter som hela tiden skulle komma och kolla läget eller något. I normala fall kommer Sinus och spinner som en traktor och vill att man ska gå upp. I natt var det Noah som var uppe hundra gånger, ville ligga si och så och sedan kom Sinus så båda skuttade iväg. Sedan kom Noah tillbaka och lade sig och cirkeln var igång igen. Ungefär så har de hållt på hela natten.
Noah tycker nog att det är trevligt att Thomas är borta så han kan få sova hos mig. Men Sinus bara förstör. Suck.

När jag vaknade upptäckte jag att Sinus har varit uppe på handfatet (igen) och slängt ner tandborstsmuggen med min tandborste rakt i lådan! Suck. Ingen ny tandborste hemma heller. Så det blir snällt att gå och köpa. Ska se om det finns grillad kyckling med, då det inte fanns sist vi var på jakt.

Ikväll ska vi mumsa på hämtmat på jobbet! :)


Häromdagen berättade Marina om den dåliga stämningen på hennes jobb. Som var den normala stämningen där. Alla var vresiga och ingen åt tillsammans. Och då inser man ännu bättre att man har fantastiska arbetskollegor!
Igår hade jag det stressigt och inget gick riktigt rätt men vipps så hade jag en Anna som hjälpte mig så jag faktiskt hann med allt som skulle göras, dessutom utan att jag fick springa så det glödde i korridorerna :)
Det värmer. Och jag är rädd att nästa inte blir lika bra.. :(


Men nu, ICA!! Kl 10 på en lördagmorgon ska jag gå och köpa en tandborste och en grillad kyckling. Med så smutsigt hår att om det vidrör något så blir det en stor fettfläck där. Mysigt värre!


Sötnöt




Sådär! Jag har planterat om en blomma, sedan tog jorden slut. Men det var den blomman jag köpte en kruka till idag så det var den som var prioriterad. Även om de andra tre kanske är i större behov av omplantering. Eller vad tror ni när blommorna ser ut såhär?? :)





Man skulle kunna tro att jag är snäll om blommor och sköter om dem. Men här är den nakna sanningen! Fast det är bara två som ser ut såhär. Den tredje har ingen innerkruka. Så all jord har nog förvandlats till rötter. Vilket säkert inte är så mycket bättre?! ò_O
Men en dag ska jag plantera om de med. När jag har skaffat jord och har mer lust till det! Och de lever faktiskt! Hade massa skott med massa bäbisar innan Sinus lekte bort alla dem. Så så illa kan de väl inte må, eller? :S


Jag har faktiskt även dammsugit och plockat ur diskmaskinen och i det som fanns på bänken. Samt fixat med lite lampor och så. Och fått fram fem-sex råttor/bollar under soffan. Yeah, Sinus har en förmåga att leka under saker där!


Snart kommer Thomas hem från skolan. Och när jag flyttade till Malmö (eller ja, ett bra tag efter) fick jag välkomstpresent från bla ICA i form av en gratis grillad kyckling. Detta erbjudande går ut i slutet av månaden, så det känns på tiden att utnyttja det.




Förövrigt har jag även hunnit med att dricka blåbärste. Det var gott, inte så läskigt sött som jag befarade.


Och min misse hittade snabbt en fin sovplats när jag tog ner den temporära lampan för att sätta upp en annan som kanske åker ner snart :)
Sötnöt.




Nyöppnat IKEA och hibiskus

En ledig dag! Och klockan är redan halv fyra?! o_O Hur gick detta till? Jag och Thomas har varit på IKEA idag. Det öppnade häromdagen, men idag kändes som en bra dag att gå dit. Vi fick köpt en del vi skulle ha, men kanske inte allt. Men det gör inte så mycket. Det var trevligt iaf. Inte för mycket folk och inte så farligt lång kö till kassorna .

Och vi åt pizzaslice, köpte blåbärste i deras "mataffär", köpte även röda och gula godissnören samt krusbärssylt :) Sedan åt Thomas köttbullar och potatis, medans jag försökte klämma i mig en bulle. Fast Thomas offrade sig :)
Väl hemma har vi/jag försökt få ordning på sakerna vi köpt. Thomas åkte till skolan den tråken.
Så jag funderar på om jag skulle ta och dammsuga, plocka ur diskmaskinen eller plantera om blommor. Det senaste är helt klart det som lockar mest. Och kanske känns det naturligt att dammsuga efter att jag har jordat ner hela golvet :) Fast mest av allt vill jag ha en Hibiskus. Och jag vill ha det nu!


Här är en av mina två hibiskusar som jag har ägt. De blev hiskeligt gamla (med tanke på att mamma sa att jag skulle få dem att överlevatvå dagar).
Bilden är tagen hos mig och Elin. Och jag hade blomman i min första lägenhet i Växjö. Sedan dog den, när jag var borta alldeles för länge tror jag. Fina är de iaf.
När jag var i Turkiet med Malin och Petra så såg jag hibiskusträd överallt. Jag vill ha!!





När jag hittar en fin ska jag köpa en. Den ska få stå på mitt köksbord och den ska få kärlek (och näringspinnar).





Nudlar! :)

Efter en haljäktig dag på jobbet (jag hade det lugnt och fint men då får man rycka in och hjälpa de andra) så cyklade jag till biblioteket för att återlämna diverse saker jag lånat därifrån, blev inget nylånat idag.
Förbi ICA på vägen hem. Där jag har köpt mycket gott! Gott bröd, ost, kycklingskinka, juice och keso. Sedan stod jag i valet och kvalet mellan godis eller nudlar. Så sjukt sugen på nudlar! Så detta äter jag nu, ratade godiset! Hah! Sug på den du, sockerberoende! :D
Och så gott det är! Ahh! Nuuudlar! Jag är fjorton igen och bor i stallet. Eller leker med Kotten hela dagarna! Mums!

Och i helgen sa Maddicken något, som jag inte riktigt minns jag (jag hade gjort något bra). Och då ville jag ha Kotten prr-klapp på huvudet! Ohw.. kom hit och prr-klappa mig!


Ah, snart är nudlarna slut. Jag äter mer än skriver. Gott var det.
Gottigott!

Nu är jag mätt och belåten och ska kanske lägga mig och läsa en stund. För Thomas kommer inte hem än på länge och just nu är jag inte alls sugen på att städa!



Helgen som varit

Helgen är över. Tre dagars ledighet bara försvinner.. Som om helgen bara var några timmar..

Men i lördags kom Elin och Maddicken hit! Det var så skoj så! Kan inte de vara här ungefär alla helger? Mest hela tiden? Jag hoppas det kan bli lite mer besök åt båda hållen när jag flyttat till Gbg. Det är inte sånt meck (som folk säger här) med att åka dit. Jag hoppas det. Jag längtar tills jag kan flytta dit. Samtidigt som jag inte alls vill sluta på min avd. Jag trivs så sjukt bra med jobbet och alla där. Blä. Varför kan man inte bara ta vad man vill ha och göra en egen stad?
Emma och Marina kom också över i lördags, mycket trevligt att träffa dem igen!


Elin påminde om att klockan skulle ställas om. Så detta gjorde jag i lördags. I morse vaknade jag 05:30 och tänkte att jag har dryga halvtimmen kvar att sova. När jag nästan hade somnat om ringer Thomas klocka och han slänger sig upp och halvvrålar "ska inte du jobba?!" Jag kikar på min klockan och säger att jag ska upp om 30 min. "men klockan är tjugo i åtta!" Du har inte ställt om klockan svar jag och ser att min är fem över halv sex. Hmm något är fel. Upp och kolla på andra klockan. Och hoppsan! Klockan var 06:35. Jag börjar jobba 06:45. Fort in och kissa, ta på mig och hämta en brödbit (som jag glömde på byrån) och iväg till jobbet. Knappt 06:55 var jag på jobbet. Inte helt illa. Med tanke på att hissen inte alls var på min sida. Först vänta jättelänge, sedan ner i källaren, upp på första plan, stanna på tredje, fjärde och femte innan jag kom upp till sjätte. Stress!

Sedan har jag mest legat och slappat i soffan på em. Med Sinus och Noah omväxlande i knäet. Om man daltar länge nog med Sinus när hon är sådär trött så hon sover  i famnen jamar hon ett sött jamande. ^^

Inga bilder blir det idag.
Det blev inte så många i lördags och jag har inte lagt in dem heller.

Musik, minnen och bror

Kan ju säga att det går sådär med mitt städande. Jag behövde lite peppmusik.
Så varför inte svensk hiphop?! "smäll den!"
Det finns inte mycket annan musik som får mig att tänka på min lilla broder och våra nätter som vi sjungt oss igenom. Och vi haft så förbannat kul. Och pappa kommer och vråla. "är ni döva eller?!" Hihi ^^

Jag verkar ha tappat bort mycket anton och affe, men annars hade det ju varit som att slängas tillbaka i Malins bil när vi åkte till Båstad på en galen resa.

Fast en del av kvar. Och jag skrattar fortfarande när jag börjar lyssna på "Rålllärbläääjdz, yeah" ah, min lillebror är bästa lillebrodern man kan ha :)









YEAH!

Om ca en månad är jag hemma i Tidaholm och får träffa broder igen.


Höst

Nu är det höst på riktigt. Löven är röda och gula och faller ner överallt och hela tiden. Det är fint och mysigt. Om det bara kunde vara lite varmare.

I förrgår åkte jag buss. Jag satte mig bredvid en kvinna. Och solen låg på vår sida av bussen. "Det var väldigt soligt idag. Jag tänkte ta mina solglasögon, men det kändes fel vid denna årstiden!" "mhmm.." svarar jag. Inte alls sugen på att ha en busskonversation. Men hon gav sig inte utan pratade vidare om hösten och om livet. Om IKEA som öppnade samma dag och att hon skulle dit. Jag svarade mest neutralt för jag var fortfarande inte sugen på någon konversation. Solen var jobbig i ögonen och jag såg inte mycket av vad som vad utanför fönstret. Det var fint med löven nu och snart blir det mörk mest hela dagarna, och det är ju faktiskt inte långt kvar till jul. Pust. Jag log lite och orkade inte alls. Sedan såg jag ett jättefint träd och ville utbrista "Vad vackert det trädet var!" men jag hade fortfarande ingen lust för konversation så jag tänkte det mest för mig själv.

Men nu till frågan?
Är det tillåtet att prata med folk hej vilt bara för att man sätter sig på samma bussäte? Visst, hon var inte alls jättejobbig. Hon pratade inte konstant och verkade egentligen bara nöjd över att hon skulle till IKEA "de bjuder på bussresan nu några dagar, och så får man kaffe". Men jag var trött. Hade det varit en annan dag när jag var på humör skulle jag säkert uppskatta att hon hade småpratat med mig på bussen. För hon verkade ganska trevlig ändå.

Även i natt fick vi sova på golvet i vardagsrummet. Idag lyckades vi få ihop sängen efter en hel del om och men. Jag kommer vara lite rädd när jag ska lägga mig i den sen. Jag är inte hundra på att den kommer att sitta ihop..


När Noah fyllde år köpte vi godis. Det är några bitar kvar och missarna är galna i det, tom Noah! Som alltid brukar vara lugn och fin och inte stressa för det är inte säkert att det går att äta, man vet ju aldrig. Han blir faktiskt lite stissig och vill ha direkt! Min sötnöt.
Sinus äter allt, hon luktar inte ens på saker. Allt går att äta, bara man har rätt attityd :) Igår åt jag kycklingrulle. Det blev en kycklingbit och lite sallad över efter morgonen idag. Det åt hon. För det var ju ändå lite sås på salladen. Noah rynkade nosen åt kycklingbiten. Salladen var inte ens värd att nosa på.

Nu ska det städas här. Jag är såå sugen :( Tvättmaskinen går för fullt och torktumlaren gör sitt. Diskmaskinen är för övrigt klar med. Det är så roligt att vara ledig..


Men imorgon kommer Elin och Maddicken!! (L) De enda som lyckades slita sig från Tidaholm. Men det innebär mer kvalitetstid med dem :)
Malin ska hälsa på vid ett senare tillfälle, det ska bli kul det.


Men nu var det städa som gällde.





För fyra år sedan var det också höst vid denna tiden, eller ja, fyra år sedan och elva dagar. Men höst var det. Jag bodde i Tidaholm och Noah var ett år. På den tiden hade jag inte tappat bort min fina sjal. Nu är den borta :( På den tiden hade jag även lugg.







Då såg även vår trädgård ut såhär:







Det var även det året jag var på Novemberkalas. Hur kan det vara fyra år sedan?!?




S. (L)




Och det var även fyra år sedan jag var på Arvikafestivalen och träffade Thomas.





Och det var det året jag, Malin och Pubis (gash, bara för det minns jag inte namnet. Emelie?) var i smögen och firade midsommar och sov i Malins bil och lagade stereo med grillfolie och Malin sjöng "Let med entertrain you" och alla skrattade så vi nästan kissade på oss. Vi träffade Glamour och Chris Chaos och vi hade fruktansvärt roligt! :D





Det var då jag var i London med min familj.

Och troligen var det för fyra år sedan jag såg Miramar live första gången. Kan det stämma? Vi var iaf i Trollhällan och såg dem -05, jag och Martin Martin. Han körde bilen och vi sjöng hela vägen dit och halva hem. Sedan minns jag att vi diskuterade elstaket.




Det är roligt att ligga på golvet och sjunga. Och det var en alldeles underbar spelning. Jag njöt varje sekund.
Nästa spelning är i Göteborg den 19/11 och om jag inte skulle kolla på Lasse den 20/11 så hade det varit väldigt lockande att åka dit.
Eller var det kanske i Gbg jag såg dem live första gången? Jag minns inte :S



Nu ska jag sluta minnas år -05  och börja städa istället!!




Bajsdag

Det är den 21e oktober, helt galet vad fort tiden går!!

Idag har jag varit hemifrån i 12 timmar, det var länge sedan det hände senast. Först jobb till närmare 16, mycket trevlig start på dagen. Nästan en timmes övertid pga tårta, c-uppsatsredovisning och en massa skojsigt tjat med chefer och sådant. Helt okej övertid!
Tog bussen till Svågertorp för att titta på folk som stressade in på IKEA. Själv gick jag åt andra hållet för att köpa en madrass. I butiken i hundra år för att försöka få tag på Thomas vilket visade sig vara omöjligt. Sur åkte jag hem, en jävla lång väg hem om ni frågar mig.

Gick till Clas Ohlsson för att köpa skruv, men nej då! Inte fanns det någon förbannad skruv där. Ännu surare gick jag till och tittade efter en skål, men icke!! Ingen jävla skål fanns det. Med mingiporna släpandes på golvet efter mig gick jag till HM för att byta den förbannade ringen som jag hade köpt och som var för stor. Där var det kö, men hon i kassan var snäll (då är det okej att köa) och jag fick byta snabbt och lätt. Vidare till Hemköp där det är en mils kö. Hade fundering på att lägga mig på golvet och falla i gråt, men stod emot denna tanke och lyckades komma igenom hela kön. Nu är jag hemma. Surare än någonsin. Och jag ska laga sängjäveln och fixa mathelvete.
Jag totalvägrar! Fan!
Skitdag! (Yes, idag blir det många fula ord)

Blä blä blä!

Så. Nu känns det en aning bättre.
Tur att man har en blogg så man har något ställe att uttrycka sin aggressivitet på!


När vi känner såhär på jobbet brukar vi snällt fråga, "får jag bara klaga lite?" "Javisst" säger alla som tycker det är okej, resten går. Sen kan man spy ut vilken galla som helst. De lyssnar och kommer med uppmuntrande ord och idéer. Jag tycker om mina arbetskamrater. De är fina de!

Nu ska jag ta tag i sängfanskapet. Det känns lite bättre nu. Som om det kanske kommer att gå. Trots att jag inte ens vet om jag har skruvar som passar. Men imorgon kan jag beklaga mig över detta på jobbet :P


Draft: Okt. 20, 2009

Tjoh!

Tisdag idag. Jag trodde det var onsdag ett tag, men icke!
I morse kom Sinus och väckte oss 40 min innan klockan, inte kul. Två sekunder senare trillar klockan ner nästan i huvudet på mig, inte heller kul. Tilläggas ska att jag tappade ner min telefon under sängen strax innan detta och fick alltså dra ut sängen för att få tag i den. När man bara vill sova! Sedan fick sängen flyttas ut för att få fram klockan som kanske har sett den sista ljuspunkten i sina dagar. Ska se om den går att rädda.

Nu i kväll skulle Thomas slänga sig på sängen, vilket resulterar i ett brak! Ena skruven hade förmodligen åkt ut lite av allt flyttande fram och tillbaka och med Thomas tyngd så orkade den inte längre, så den är alldeles sned.
Vilket gör att vi inte kan sova i vår säng i natt. Så vi får snällt ta hela madrassen och sova i vardagsrummet i natt. Spännande! Nästan som det var att sova i tält i trädgården när man var liten ^^

I morgon ska jag ta mig runt halva staden och köpa saker som vi behöver, bla skruv till sängen.


Av någon anledning kom jag och Thomas in på diskussion om mikrofon. (Han vill köpa en, för han glömmer bort att han har 3, varav 2 fungerar). Så för att testa har vi spelat in lite. Men katterna är dåliga på att jama på beställning, kanske skulle fixa en dressyrkurs? 

Ja, nu bara babblar jag om ingenting. Så istället ska jag svara på mail.

Tjing!

Fler bilder


Fast när jag ändå är igång och lägger över bilder från mobilen så kan jag lika gärna slänga in några här med.




Thomas dricker konstig öl, eller ja, från konstigt glas. Det var nog när Tina och Mattias var här





Lånar en bild av Lisa på Tina och pojken hennes.



Två missar som myser lite diskret




Hemma hos Stefan.
Maria, Stefan, Jonas och Murre




En suddig bild på mig. Min mobil tar inte alls bra kort inomhus.





Såhär har jag det hemma. En bok, en soffa, en filt, en myskatt och en kopp te på armstödet. Kan det bli bättre?!


Detta får helt enkelt avrunda detta för idag.

Och nu är jag iaf mer ikapp med bilder än innan :)


Bilder


Detta inlägg får helt enkelt bli ett fotoinlägg. Där kort från sista tiden får vara med. Jag har varit lite dålig på det där med bilder det sista.
Och dessutom har jag nu fått bilderna från sushikvällen.
Men först börjar vi med min söta Noah som har hårspänne ^^



Så söt så :)


Mamma efterlyste en bild på Sinus. Och det var ju ganska länge sedan kissen fick vara med. Så här är en dagsfärsk bild. Jag tror hon växer, men de är svårt att se när man ser henne hela tiden. Får stoppa ner henne i sopskyffeln igen och jämföra :P



Mamma har förövrigt varit klumpig nog att krossa ett pekfinger, skaffat gips och sjukskrivning i en månad. Smidigt! :)



Och här kommer några bilder från när vi åt sushi förra helgen:

Lisa skalar räkor




Marie rullar sushi





Maria, Thomas och Stefan rullar för fullt






Ca 4.5 kg suschi på bänken där :P





Mums mums.
Stefan, Thomas, Maria, Lisa och Murre





Vi blev alla ganska mätta, så kvällen avslutades med ett parti fia med knuff. Jag vann inte. Men kom heller inte sist! :)




En annan dag kanske jag kan återkomma med fler kort som har blivit liggande.

Så detta var allt för idag!

lördagkväll och vaccintankar


Yeah yeah.
Folk är ute och röker så jag passar på att vila  min mage och uppdatera bloggen. Smart, eller hur?
Mycket prat och funderingar på min arbetsplats just nu går kring svinvaccinet. Jag är numera vaccinerad som flertalet av mina arbetskollegor. Och enl. fass får >1/10 biverkningar så som:  Induration (förhårdnader av vävnad eller organ), svullnad, smärta och rodnad vid injektionsstället, feber, trötthet. Muskuloskel.: Artralgi (ledvärk), myalgi (muskelsmärta). Neurol.: Huvudvärk.
Marie fick myalgi och huvudvärk. Men med tanke på min vanliga huvudvärk så var det inget jag direkt reagerade på. (jag hade inte alls kollat upp biverkningar) Tills folk på jobbet sa att de fick huvudvärk dagen efter vaccination, och de i normala fall aldrig hade ont i huvudet. Det hela slutade med att jag fick huvudvärk på fredag fm och blev av med den på lördag fm. Jag vet fortfarande inte om det var vaccinet eller min vanliga huvudvärk (migrän) eller om vaccinet utlöste migrän. Det gick inte över med mina senaste mästerupptäckter om migrän. Så lite panikartat tog jag till mina svindyra migrännässpraysgrejer. Och efter att nästan spytt av att den äckliga smaken kom ner i munnen så gick faktiskt huvudvärken över!
Snart kan jag även lyfta armen normalt. Kanske imorgon.  I natt vaknade jag inte varje gång  jag skulle vända på mig, som jag gjorde förra natten.
Jag har inte haft feber eller frossa. Så jag känner mig lyckligt lottad!


Nu ska jag vara social!


Tjing

Ledig hela helgen!

Det är helg och jag är ledig! Det var sisådär 3 veckor sedan eller så! Och jag är ledig 2 dagar i rad! Vilket också var sisådär 3 veckor sedan. Nice!

Vaknade sisådär 9, kokade ägg, åt god frukost med Thomas. Segade lite framför tv'n. Sedan gick vi till staden där det skulle inhandlas te. Vilket det även gjorde, plus lite kläder och en jacka till Marie. Helt sjukt, jag hittade en jacka! Strosade runt på staden. Köpte ost. Hem, dricka nyinköpt te med bullar. Och sedan dammsuga och damma. Klockan är nu 16 och jag har gjort allt detta idag, utan att ha stressat en enda sekund! För jag är ledig. Och inte nog med det. Jag är ledig imorgon med!! Oh my!  Helt galet är det!

Igår fyllde pappa år. Han är gammal nu. Snart riktigt gammal gubbe. Jag slog en pling. Mamma och pappa befann sig i Tyskland. Satt på hotellet och drack whiskey med två vänner. I bakgrunden hör man "Hö hö, snart sextio. Hö hö" Vilket pappa rappt besvarar "fast någon är ju redan över sextio. He he he" Ja, gubbhumor. Suck. De var glada och skulle gå och dricka öl.

Idag fyller Therése år, så grattis! Imorgon är det Malins tur.

Nästa helg är jag ledig 3 dagar i rad!! Slår på stort minsann! Det ska firas med inflyttningsfest :)

"Det är svinigt"

Detta har de senaste dagarna blivit en standardreplik. Då de flesta har vaccinerat sig har även de flesta biverkningar av olika slag. Allt från något öm i armen till ren influensa med feber och hela köret. Så fort någon hostar/nyser eller klagar över värk så hör man "det är svinigt".

Men ja, alla har ont.
Och jag har jätteont i min rygg, helt utan vaccination! Jag vet inte vad som har hänt, men jag tänker skylla på de nya datorerna på jobbet. Vi har bärbara vilket gör att vi står vid dem och det är säkert en dum höjd för armarna eller något sådant. Förra veckan hade jag väldigt ont i de muskler som jag hade ont i när jag pluggade. Nu har det flyttat sig ner på ryggen och det gör fruktansvärt ont när jag spänner de musklerna. Suck.
Till råga på allt ska jag bege mig iväg och vaccinerna mig. Och sedan jobba kväll och dag imorgon. Folk säger att jag kommer vara gruvligt trött imorgon. Jag bara hoppas att jag slipper den glansiga blicken med ögonlock som vill stängas.

Men jag känner mitt samhällsansvar och om jag inte vaccinerar mig och sedan smittar någon eller själv blir sjuk så det skulle drabba jobbet så skulle jag känns mig väldigt ansvarig.
Även om jag i detta nu tror att jag kommer få mer biverkningar av vaccinet än jag skulle fått om jag blev sjuk. Men men. Sånt är livet.






Idag var det 2.4 grader när klockan var strax efter 09:00.
Jag vill inte att det ska bli vinter och kallt! :(



blä!

I lördags hade vi sushikväll här. Det åts mängder med sushi, närmare bestämt 4½kg, på sex personer. Det blev över en ynkligmatlåda på 8 bitar (kantbitar och de som ingen ville ha) som jag hade med mig till jobbet idag. Och på jobbet tog jag mig 10 min att slänga i mig dessa bitar. Det var all rast jag hade plus 25 min övertid. Suck. Och jag var arg när jag skulle hem. Vad passar då inte bättre än att ha en inplanerad fototid för id-kort på jobbet? Eh. Jag såg jättepigg och fräsch ut och som fotografen sa det så fick jag en "antenn" (en hårlock som inte ville vara med det anra håret). Men då kan folk titta på min antenn istället för mitt förskräckta ansikte. Jag borde lära mig att slappna av inför kameror.
Väl hemma gjordes den där tacopajen som skulle gjorts förra veckan, men som aldrig blev av. Men det är bara att fastslå att tacopaj inte direkt är något för mig. Det blir för mycket "kött"/taco-smak.

Har myst med mina små missar ett tag när T tog sig till Martin.
Och så tänkte jag lägga in bilder från sushikvällen. Men.. jag trodde T hämtade sin kamera och tog kort och att det var T kamera som låg framme? Men det finns inga bilder från kvällen på den.
Får reda ut det med honom när han kommer hem. Det bland annat.

Så det hela har resulterat i att Marie är sur. Tack världen!



Jag hoppas att jag är ledig imorgon, jag skulle behöva det.


"Var har ni varit?! vrålar Tottes mamma"


På allmän begäran kommer bevis på hur elak jag var i min ungdom.  Som Kotten berättat i sinm blogg http://kottiz.blogg.se/ så lyssnade vi på Totte ger järnet och scannade Theo/Tusse/Theodor/Gammelgubben. Kär ökenråtta har många namn. Sedan fick han någon infektion i foten och tuggade på den så den aldrig fick läka. Jag tror jag dödade honom sen. När han blev för gammal och skraltig. Men innan dess hängde han med på många bus! :)




Här har du min kära Kottsk! :)


Tänk vad kul vi haft. Som tex när vi hystade till Gbg för att köpa typ och åkte tillbaka med samma tåg. Tiden i Gbg var sisår 15-20 min? :)
Hihi. Det var tider det!!



Noah 5 år och ny soffa

Soffan har anlänt och den ser inte så farligt stor ut som jag var rädd att den skulle! Den är fortfarande något hård men den vi provsatt i butiken hade stått där i ett år och blivit insutten. Så det blir nog bra.
Och det här med att få den hemlevererad, vilken grej! De kom och bara satte ihop den. Vipps liksom så var det klart! Inget skräp och inga svordomar. Bara vips! :)

Noah fyller 5 år idag. Eller 45 år om han hade varit människa. Tänk vilken gammal gubbe han börjar bli!! Min gamla gubbe. Som var jättemysig igår när jag skulle titta på tv från sängen. Han har blivit mindre kelig sedan Sinus kom. Men han får sina stunder oftare allt eftersom tiden går. Fast han blir väääldigt arg om hon kommer och ska vara med eller om hon bara kommer och tittar på oss. Det resulterar alltid i att Noah reser sig, fräser åt henne och hoppar iväg.. :(

Alla bilder på soffan blev dåliga men jag lägger upp en ändå. Bara för att man ska kunna se. Att Noah och Sinus busar får man på köpet. Kanske kan bli en bättre bild vid ett senare tillfälle.





När Thomas åker till skolan ska jag ta mig till biblioteket och låna böcker. Blev så hemskt lässugen igår. Så några böcker har spanats in och får förhoppningsvis komma på semester hos oss.

Och sedan blir det att baka till Noahs kalas. Får se vad det kan tänkas bli.




Soffbyte



Mitt jobb kan irritera till max. Folk som inte gör vad de ska, datorer som strular, patienter som inte är uppfostrade. Men jag ska inte gnälla. Jag ska vara snäll. Jag får jobba ett tag längre iaf, januari ut. Då det blir väl bra med det.

Idag blev soffan såld. Imorgon fm kommer den nya!
Hejdå soffan!




Det är tomt där nu. Lite som ett dansgolv. Kom hem och dansa lite hos mig?
Imorgon ska vi sitta i den nya soffan och titta på film :)
Och äta tacopaj :) (kanske inte i den nya soffan, men vi ska äta det)

Får i källaren


Det blev inget bakande. Hittade inget spännande att tillaga.

Istället hittade jag en spännande nyhet. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5911814.ab Det är ju så man får skämmas över sin hemstad.

Enligt en mariestadskälla har jag även funnit vilken pizzeria, om det stämmer får vi se. Dock gjorde de god pizza så det vore synd.

Ja. Så går det till här i världen.



Bakelibaka

Igårkväll innan jag for hemifrån lade jag upp min soffa på Blocket. Och redan igår hade jag fått mail på den. Men jag kom hem sent och hade inte en tanke på det, så det blev att svara idag. Och vanliga normala folk jobbar ju på dagarna, så vi får se hur det blir. Kommer bli tomt en kort tid helt utan soffa! o_O
Men som sagt så kanske det bara blir en dag, och då jobbar jag dessutom på kvällen :) Vi får väl ta varsin datastol och sätta motväggen annars :P Eller kolla på tv från sängen, vilket också funkar även om den tv'n är liten.

Det är lite skräckblandad förtjusning det här med ny soffa. Den kostade pengar och den kanske kommer bli för stor? :S Men jag hoppas att det blir bra iaf! :)

Det är sol ute. Men bara 10 grader. Det är kallt det! Imorse när jag vaknade och solen låg sådär morgonlågt blev jag riktigt sugen på att gå ut och fota. Men solen hade gått upp lite för mycket och det var mycket trevligare att ligga kvar och slöa i sängen. Särskilt när Sinus kom och skulle mysa :)

Om man skulle baka något kanske? Jag har varit lite sugen på det några dagar nu. Men vad? Tips tack :)



En måndag eftermiddag i oktober

Sedan sist har jag och Thomas varit på EM och beställt och betalat oss en soffa. På torsdag kommer den hem till oss. Med stora starka flyttkarlar som dessutom ska montera den. Är det inte generöst så säg? Så ja. Tills dess borde jag blir av med den gamla. Vilket innebär att jag måste ta kort på den och lägga upp på blocket. Sedan måste jag tvätta tyget. För jag vände på den ena soffan häromdagen, sedan skrattade jag länge tills jag vände på den andra. Och oj så vitt det blev på båda dynorna! Men just ikväll är jag inte så sugen på telefonsamtal. Fast just det! Det är därför man endast lämnar ut mail och sedan telefonnummer till väl utvalda!

Jaja. Soffan i ett tidigare inlägg anländer på torsdag och jag är lite orolig för att den kommer att se för stor ut. Men det får väl vara så då!

På vägen hem åkte vi till ICA och köpte juice oh dricka, kex och glass. Ben och Jerry-glass. Kakdeg. Det pratades om den häromdagen. Och eftersom jag inte är så förtjust i glass, men tycker mycket om kakdeg så kan det vara värt ett försök! Sedan blev det systembolaget för att komplitera lite till barskåpet. Som numera faktiskt är ett skåp.
Sedan blev det mat, med vitlöksbröd.

Mätt som en alika (eller var det full? Jag var ju tvungen att testa drinkar) sitter jag nu här. Det blir en sväng till Marina ikväll vilket troligtvis kommer att bli mycket trevligt.



En måndag i oktober


Idag är jag ledig. Jag vaknade kl 8:00 och kunde inte alls somna om. Så jag gick upp, åt frukost och blev uttråkad. Jag hade planerat att städa. Så det gjorde jag. Plus putsa alla fönster (utom utsidan på ena, måste ha lite hjälp att flytta en hylla så jag inte välter alla Thomas skivor, det skulle innebära min död), la i tvätt i maskinen, lade in den som var torr i tumlaren, hängde upp första klara maskinen, slängde in en till, plockade ur diskmaskinen, torkade av alla ytor i lägenheten, satte igång diskmaskinen och plockade ur den, jag var till och med så duktig att jag tog bort vredena till spinsen för att diska dem och torka bakom. Nu är det dags att hänga upp andra maskinen. Och slänga in mattan så den kan bli ren, så den matchar resten av lägenheten liksom. Jag borde torka golven med, men jag vill/orkar verkligen inte. Var inte så länge sen det gjordes senast ändå. 

Ett försök att ringa min moder gjordes när jag putsade fönsterna, men det gick utan vinst.

Så nu sitter jag här och vill egentligen inte hänga tvätt. Jag kanske borde duscha först. Så kan jag och Thomas hjälpas åt med tvätthängandet sedan. Han kommer ju faktiskt hem snart.

Ev. blir det att träffa Marina ikväll. Det var ett tag sedan. Typ 5 juni.
Ska nog maila lite först. Det kan bli trevligt.


Tröttis


Jag är så fruktansvärt trött. Varje kväll är jag dödligt trött. Somnade i soffan en stund i eftermiddags. Vaknade lagom till att Thomas höll på att laga mat, och den nästintill var klar. Så det blev han som gjorde kycklingbullar. Fast jag tyckte mer det var biffar, så ja, kycklingbuffar har vi ätit. Mycket gott var det. Var nära att jag somnade lite till i soffan sedan.
Vad är fel med mig?!
Så sjukt galet trött. Kanske borde jag ta ett hb på tisdag. Men jag tycker inte att jag brukar vara särskilt påverkad när det är lågt. Jaja.

En film vankas tydligen. Får se om jag håller mig vaken.

Förövrigt har jag ätit kanelbulle idag.

Hej va de blåser i träa' ida'


Efter en dag med lagom mycket på jobb, där man har lyckats byta nästa söndagmorgon till kväll, vetskapen om att jag är ledig imorgon, det inte regnar när jag ska cykla hem och att det blir mys med älskling ikväll gör att man trampar hem ganska lätt, trots stark motvind.

Ikväll ska jag göra kycklingbullar. Det är ju kanelbullens dag. Bullar som bullar, eller?

Idag känns det som helgen ska börja. Veckan blir helt klart uppochnervänd i mitt jobb. Men imorgon är det vardag och kanske trillar det ner en journalkopia i mitt postfack då?! :)




Bajsfredag

Klockan ringer strax efter 06:05. Pallrar mig ur sängen, in på toa och sedan ut mot köket. Men så börjar jag fundera på vad som händer utanför fönstret. Inte kan det väl? Näeh? Går fram och jomenvisst! Det ösregnar, verkligen vräker ner! Och det är mörkt! Jo men tack! Lägg till det på att det är helg och dagen har fått en heelt fantastisk start! Ett tag stod jag hel apatisk och tittade ut. Är det såhär varje höst? Den här tomma arga känslan, att om vädret ska hålla på såhär så går jag och lägger mig igen! Snabbt kom jag på hur varm och mysig sängen troligen skulle vara. Med täcke i påslakanet, en varm pojkvän och troligtvis en katt som skulle komma upphoppandes, spinna och vilja kela.
Fast strax därpå insåg jag att jag skulle kunna ligga i sängen sisådär 45 min innan de skulle ringa efter mig och det skulle inte kännas bättre att gå upp och gå ut i regnet helt yrvaken.
Så jag fick snällt pallra på mig kläder, ta fram regnponchon (oh yes, en sådan man har på Liseberg. Storlek megalarge och vit). Ut och fram till cykeln och trampa iväg. Typ hela vägen tänke jag. Jag vill inte, jagvillinte, jagvillinte!

Och ungefär så har dagen fortsatt. Eller kanske inte. Fram till 11:45 gick det som på räls, jag jobbade på i min egna takt. Sen kom läkaren och rondade till 13:20 typ. Lagom till em-passet kom. Jag skulle göra hundra saker och samtidigt skriva, rapportera muntligt (eftersom jag inte hann skriva innan), äta, prata med min usk, kolla till mina patienter och ringa röntgen på sisådär 10 min. Jag gjorde några saker och gick på matrast och gjorde klart sen. Hata att jobba lugnt hela dagen och sen stressa ihjäl sig sista timmen. Blä.

Hemma. Trött. Frusen. Och blä. Det är lördag och jag ska sitta och ruttna i min gamla soffa. Själv. Imorgon ska jag jobba igen. Hey! Mitt liv består av att jobba och sova. Tur att jag får lön så jag klarar mig.

Ps: Min älsklingsmisse ligger framför min skärm och drömmer. Han springer med bakbenen. Han är för bra söt han. (L)


Gemenskap

Det är fredag, vilket innebär att det imorgon är helg. Under dagens arbetspass så har jag sagt "just det, det är lördag imorgon" ca fem-tio gånger. Och varje gång känns det helt främmande. Det blir sådär när man jobbar länge med bara en dags ledighet, och den dessutom infaller på olika veckodagar varje vecka. Det där med att ha koll på veckodagar är rent av en omöjlighet för mig, särskilt med detta jobb.
När jag pluggade hade jag koll! På helgen skulle jag träffa Thomas vilket innebar en resa till Växjö för honom eller en resa till Malmö för mig. Det var helg det. Nu vet jag inte. Pfft säger det och så är helgen bara en veckodag, som vilken annan. Fast det är ändå lyxigare att vara ledig en helgdag än en vanlig veckodag, mest för att andra folk är lediga då med och helt plötsligt delar man något med flera andra.


Det där med att dela saker är skumt. På mitt jobb finns det enkel-, dubbel-, och fyrasalar. Folk som måste flytta från en mindre sal till en större blir ofta väldigt ledsna och tycker att det är jobbigt. Men så när det är några patienter som har legat i samma rum några dagar tillsammans så börjar de finns kontakt. De har något gemensamt, de ligger på sjukhus och är då alltså inte i sitt habitualtillstånd. Folk ger ut nummer till varandra med lovord att de ska höra av sig. Folk som inte har bytt nummer, och där den ena lämnar sjukhuset tidigare än den andra, börjar oroa sig för den andra. "hur går det nu hemma?" "skulle man kunna få denna persons nummer?" "det var dumt att jag inte lämnade mitt nummer" "vi fick så bra kontakt".
Ibland talas det om att fyrsalarna ska tas bort. Men enligt mig är det oftast där patienterna får bäst kontakt med varandra.
Senast idag skedde detta. En skulle ner på op, en på permision och en skulle hem. Lyckoönskningar till den som skulle till op och sedan börjde de andra två röra på sig hemåt. "Hälsa henne så gott när hon kommer upp igen. jag satte en lapp på hennes bok med ett meddelande och mitt nummer så vi kan höras igen"

Vad jag nu undrar är om det bara är så att det sägs att de ska höras och detta rinner ut i sanden? Eller är det så att de hörs och ses och blir vänner? Det hade varit spännande att veta.
Jag har ett fint jobb och jag trivs med det.



Men som sagt, det är fredag. Jag bloggar med ett glas vitt och väntar på att Idol ska börja. För är det helg så är det väl ändå avkoppling som gäller på schemat? Det tycker jag.


Förövrigt så tittade vi på soffor igår. Vi hittade många fina, men kanske har vi bestämt oss? Vi har inte pratat om det direkt alls.


Kanske att det blir en sådan? Vi får se helt enkelt. På något sätt måste vi få den hemfraktad med. Men det problemet återstår att lösa tills vi har bestämt oss på riktigt. Det vore skönt med en större soffa.



RSS 2.0