Bimbo-Marie


Det där med bild var alldeles för avancerat för mig :P
Därav ingen bild här :)

Julmys

När jag cyklade till stallet pratade jag med mamma. Alltid lika trevligt. Sedan red jag, också väldigt trevligt. För att sedan prata med mamma när jag cyklade hem igen :)
Och under ridturen idag så var jag trött på att höra p3s tjat om stammande (lyssnade på det programmet för några veckor sen, varför köra samma igen?!) så jag bytte till musik. Bl.a. Winnerbäck och tjoho vad jag sjöng där i skogen. Boppen sprang snabbare och snabbare i ett tappert försök att springa ifrån min kråksång. Men tji fick han ;)
Jag var iaf otroligt lycklig när jag red. Men så kom tankarna på när jag och Tina alltid red och vrålade Winnerbäckstexter så det ekade i skogarna. Jag saknar det. Jag saknar henne. Men jag var fortfarande glad :)
På väg hem kom lite diskusioner om jul mm, så jag blev väldigt sugen på att pynta. Insåg att jag skulle hinna fixa lite innan Thomas kommer. Så det är gjort nu. Julmys! :D  Och julmusik i överflöd :p
Ska försöka mig på att lägga in en bild här sen. Får se hur det går med det. Annars kommer det ju ändå bilder på bilddagboken med. ( zycs.bilddagboken.se ) förövrigt.
Laddade precis in bilderna på datorn. Efter datorns uppdatering har inte Canon-programmet installerats och därför har inte heller bilder förts över för det är så jobbigt att ha alla bilder i en enda röra sen. Men jag får väl fixa det i dagarna och sådär :)


Om ca en timme kommer Thomas, suck vad tiden går långsamt när man väntar. Och vi ska gå och handla. Och vi ska handla rostbröd för det är sjuuukligt vad jag är sugen på det! (ungefär som på vörtbröd innan säljsäsongen för det hade börjat).
Ohoo.
Jaja. Ett försök till bild ja :)

Somnolent.

Somnolent är nog vad man kan kalla mig för tillfället.
Igår var jag fruktansvärt trött redan vid 18 på kvällen. Beslöt mig för att göra klart transplantationerna och sedan sova.
När sova närmade sig var klockan 21.30 och jag var sjukt trött. La mig tillrätta och blundade. Men vipps så var det totalt omöjligt att sova. Låg vaken i 3 timmar. Var frustrerad i 3 timmar. Sedan somnade jag och sov i 40 min. Tack! Och var vaken någon timme, sov en halvtimme och så har hela natten fortsatt. Men mellan halv 9 och halt 10 sov jag, till klockan ringde. Uhuu. Helt slut är jag.
Ont i bakhuvudet (som jag alltid hade när jag aldrig kunde sova), ont i kroppen (efter allt vridande i sängen) och dessutom en aning träningsverk efter ridningen igår.
Som förövrigt var helt underbar. Boppen var lycklig och hur busig som helst. Jag satt mest och log eller skrattade högt när jag red. Underbara totto.

Och min badrumslampa blinkar, den har gjort det i 4 dagar nu, borde den inte dö? Fast den, min dator och min sömn kanske har slått ihop sig för att plåga mig till ett långsamt psykiskt insjuknande. Fast jag blir nog fysiskt sjuk innan det. Ont i halsen och allmänt nersatt AT.. Och det tillsammans med dålig sömn för Marie till en irriterad Marie.
Thomas kommer ikväll. Jag vill inte vara trött, sur och irriterad då :(

Imorgon (för jag orkar nog inte ikväll) ska vi baka lussekatter och julpynta. Underbart :) Får se hur det gå med julmusiken :)

Och eftersom mitt inlägg om T9 funktion har skapat mer än en debatt på min msn så kommer jag att sammanfatta resultat om detta i ett kommande inlägg.

Nu ska vi nog mest plugga. Em kunde inte heller somna så hon skulle komma efter 10 någon gång. Först sa vi 9, sen halv 10 och sen efter 10 :) Vilket passade mig utmärkt eftersom min natt också var allt annat än bra.

Wildkids.

Igår var en smått underlig, men trevlig dag.
Jag och Em träffades för att cykla någonstans mitt ut i vildmarken. Vi visste inte hur vi skulle komma dit, eller om.
Jag tog en bild på eniros karta innan jag slängde mig iväg.
Trippen började mycket trevligt, vi cyklade in i en skog, på en grusväg. Det var väldigt fint, och säkertligen en helt fantastisk ridväg, synd bara att den ligger i lite fel ände av Växjö.
Fortsättningen gick bra, men efter kanske 10-15 min så tycker Em att dte går väldigt trögt att cykla. Till våran fasa inser vi att hon har punka! Oh no! Vi är ute i exakt tid för att vi ska hinna (eller vad vi tror, vi har ju egentligen ingen aning).
Men tapper som hon är fortsätter hon!
Vi cyklar, och  cyklar, och cyklar. Och aldrig kommer vi fram. Vi läser på skyltar och bestämmer oss för att "Sundet" låter bäst (eftersom vi ska cykla igenom ett sund). Vi fortsätter förbi sundet och kommer upp på en väg. Great! Nu är det bara en liten bit kvar så är vi framme!
Vi cyklar, cyklar och cyklar. Kommer till en ridskola och ser en kyrka. Hmm, vart är vi nu? I ett samhälle? Skulle det vara ett samhälle någonstans? Okej, trevägskorsning. Vi kommer från ett håll, ett håll är samhället och ett annat ödemark. Ehm, vi ska ju till vildmarken så varför inte chansa?! Vi cyklar, endast en liten bit till vi ser en skylt. En skylt med ett ord på, ett ord med lagom längd för att stå "Nothemmet" (Ja, vi kom fram till att vi ser bra). Jag utbrister "sista bokstaven är ett T, vi är nog rätt!" Cyklar fortare, och visst är vi rätt! :D
Sjukt duktiga är vi!

Måste även här inflika att det visade sig att vi var de enda i klassen som hade cyklat. Alla andra hade åkt bil..

Lute föreläsning och katastrofövningar (som om vi inte övade redan på vägen) och sedan skulle jag cykla in till stan och handla julklappar. Em fick skjuts av en snäll pojke i klassen. Men jag, jag cyklade och cyklade. På en väg jag aldrig cyklat förut. Ensam mitt ute i ingenstans. Men tjing! Jag kom rätt, igen! :)
Så nu har jag köpt lite julklappar. Eller mest till min bortskämda lillebror och hans bortskämda storasyster som visst köpte massa saker till sig själv :)

Sedan kom Em hit, vi försökte gå igenom chock, men var grymt trötta båda två. Men vi lyckades. Sedan åt vi, tittade på Idol och drack te. Johan åkte ut. Jag tyckte Johan livade upp Idol. Och han sjunger sjukt mycket bättre än han gjorde från början :)
Tur att det bara är två gånger kvar nu.  Kevin vinner ju ändå, så varför fortsätta, egentligen?

Nu är det lördag, Jag är vaken, fast det är knappt.
Jag blir lite nerslagen när jag ser alla böcker. Men just nu ska jag inte plugga. För jag ska äta frukost och sedan åka till stallet.
Sen, ska jag plugga.. Uhuu..
Och sen skippar jag nog bion ikväll, 23.30 börjar den liksom >_<  Jag lär totalsomna liksom. Men jag ska fundera på det en liten stund till.

Imorgon kommer älskling.

Sådär, ett långt inlägg för att kompensera gårdagen, kanske?

Nu: frukostande.

Mat, mat, mat.


Det är torsdag, det börjar bli mörkt och klockan är tio minuter innan jag ska befinna mig på coop för att inhandla något att äta. Ständigt detta med mat, vad äta idag. Bah. Kanske skulle skaffa sig en veckomatsedel från något ställe och helt enkelt bara följa den? Vare sig man är sugen eller tycker om det. Kanske, eller förmodligen inte.
(Mattips önskas)

Jag har pratat med Em och vi är lika frustrerade båda två över den här kursens tentor. Hur ska vi hinna gå ingenom allt?! Och sen, när man väl har plöjt igenom allt så ska man hinna plugga in det med.. Ehee..

Om 5 timmar kommer jag sitta på tåget hem. Jag kommer vara trött. Hoppas på lite folk, så jag ev kan plugga lite iaf.

Ehh.. Mycket ofokuserad är jag visst nu.
Borde samla ihop mina händer och fötter, ta på mig och gå till Coop. Ungefär just nu..


Hängande över böckerna er ryggproblem.

Jag menar, vem får inte ont i ryggen av att plugga?!
Just veckorna före tentorna när man sitter och hänger över böcerk, släpar tunga böcker över halva världen och sitter dumt framför datorn brukar jag ha sjukt ont i ryggen. Och så även denna gången.

Jag är snart klar med att ha gått igenom chock, och lite förvänad blev jag nog allt när inte studiechock fanns med. Känns som jag kan ha drabbats av det annars :)

Vi har ätit tacowraps idag, mycket gott vill jag säga.

Och jag har även äntligen köpt mig ett par varma tofflor jag kan ha här i Malmö. För den här lägenheten är inte varm, och den tillsammans med mig som fryser jämt är inget fantastiskt par faktiskt.
Igår gick vi dock ner och hämtade Thomas vetekudde. Så nu går jag fram och tillbaka mellan micron, visserligen en vanlig rutt, men i vanliga fall brukar det vara en tom kopp dit och en full kopp te tillbaka. Nu är det en ljummen vetekudde dit och en rykande varm tillbaka :)
Sköönt!

Sådär, en liten pluggpaus. Och nu lade jag visst ut länken på min msn. Får se hur länge den får ligga kvar och hur många den lockar.
Om man vill får man gärna skriva en rad, för att liksom vinka litegrand och visa att man har tittat förbi.


Onsdag.

Klockan är snart halv 9. Min älskling jobbar. Och jag vaknade vid 8 av att det händer något hos grannen. Typ renovering? Det låter som någon gräver i väggen då och då. Nästan som de är här i rummet och gräven. Och ibland låter det som det spacklas. För tillfället bankas/hammras det en aning.
Men jag hade ändå inte kunnat sova längre. Har varit uppe och hämtat te och ätit frukost. Så nu känner jag mig mätt, varm och belåten. Borde börja plugga direkt, men lite sömn kan man väl få gnida ur ögonen först?

Vi åt våfflor igår och tjohsan vad gott det var! :D

Imorgonkväll åker jag hem, vill inte. Men vi ska ha någon övning som känns bra att gå på. Så, okej då..

Nu: spela lite. Sen: plugga mycket. Senare: puss på en hemkommande älskling.

Yummi.


Förövrigt så ska vi nog minsann äta våfflor ikväll. Mumma! :D


Pluggomaner.

Pluggar gör vi allihopa! Jag med och du med.
Jag och Thomas sitter och pluggar. Lika frustrerade över hur tråkigt det är :)

Idag har vi traskat en sväng på staden för att jag skulle spana in några eventuella julklappar i det verkliga livet. Allt är inte som det är på skärmen liksom. Det blev ett ja och ett nej. Så nu är en present (av många fler) färdigbestämd, men ännu ej köpt. Men lite nöjd känner jag mig allt. Får ta och strosa runt i Växjö och köpa lite nästa vecka :)

Jag kommer framåt med pluggandet och det känns bra. En vecka och några dagar kvar till första tentan, två veckor och några dagar kvar till den andra. Suck. Men ack så skönt det ska bli att ha detta bakom mig sen.
Bara en kurs, C-uppsats och praktiken kvar sedan! :D
Det går framåt.


Och lite sugen blev jag på att se tecknade Robin Hood när min tumme blev svart av stearin och det slank ur mig "min tumme är smutsig" :)

Ikea osv

Nu är vi hemma igen! Inhandlat teförvaring, nya tekulor att ha här och ljus. Det är vinter och jag njuter.
Att min pojkvän helt plötsligt har blivit öppen för att drick te gör det bara ännu mysigare. Nu kan vi dricka te ihop (L)
Vi har hämtat paket och köpte te (man måste ju ha te att lägga i förvaringen med ^^ Dessutom drack jag upp det sista av ena sorten idag vilket resulterade i att det bara fanns en sort att välja på. vilket är tråkigt.)
Så nu sitter vi här, dricker te, har massa ljus tända (i förhoppning om att det ska värma) och lyssnar på musik.
Jag är så glad :) Mycket bättre än såhär blir det faktiskt inte.

Vi köpte även ett billigt pack med julgranspynt, typ kulor i olika former. Vi slog in det i ett paket, ritade lite vintersaker som stjärngossar, granar, snölyktor och snögubbar på det. Samt skrev "God måndag Per, önskar tandfen". Så nu väntar paketet på att Per ska komma hem och bli lycklig. Jag hade blivit lycklig så det hoppas jag han blir :)

Och vi var på Coop, där de har gjort självscanningskassor, mycket spännande måste jag säga. Har alltså självscannat både på Ikea och Coop idag! blir inte mycket bättre än så :P

En månad kvar till jul.

Idag är det en månad kvar till julafton.

Jag sitter i Thomas kalla lägenhet i Malmö med dubbla tröjor och filt och tända ljus och gör allt för att försöka hålla värmen uppe. En kall Marie är en sur Marie. En hungrig Marie och iofs också en sur Marie. Men hungrig är jag inte för tillfället! :)
Thomas är i skolan och slutar snart. Då ska vi åka och hämta ett paket till honom och samtidigt passa på att skutta in på IKEA och kika lite samt äta pizza ;)

Häromdagen kom en diskussion upp i stallet, om att inga hästord finns på T9 i mobiltelefonerna. Jag gjorde ett litet inlägg om att "kanin" inte heller finns, och att det är massa användbara ord som inte finns, men att mycket totalt onödiga ord finns med. Bea berättade då att ordet "negerhora" fanns med, något skeptisk var jag men diskussionen fortlöd om att det måste ha varit ett par riktiga idioter som har gjort den här ordlistan.
Nu skulle jag skriva meddelande och kom på denna diskussionen och var alltså tvungen att testa om just ordet "negerhora" fanns med, och visst gjorde det det!
Vafan liksom?! Vem är det egentligen som har gjort ordboken? Får man göra såhär?! För tillfället är jag smått upprörd, men kylan gör att det domnar bort en aning. Men jag tycker iaf att det är dålig stil på mobiltillverkarna!!!


Egentligen så sitter jag och pluggar på reumatiska sjukdomar och det är faktiskt inte så spännande. Reumatoid artrit tar typ hundra år! Och dessutom har jag ett svagt minne om att min pappa trodde han hade det, eller om det var någon annan ledsjukdom. För flera i hans släkt har tidigare haft det. Och så börjar jag tänka på mormor, hon som hade så ont av sin hallgus valgus (eh, stavas det så? orkar inte kolla upp det) att hon nästintill bara kunde ha sina intrampade tofflor, som ingen annan (än jag pga mina små fötter) kunde ha på sig. Och så drar jag till minnes att hon hade otroligt ont i sina axlar. Det är snart exakt 8 år sedan hon dog, tror jag. Shit, jag minns inte, men jag tror det var 2000. Och med farmor har det snart gått ett år. Om drygt en månad. Inga far-/morföräldrar kvar.
Julafton förra året var totalt värdelös, med en döende farmor, som alltid varit med, som dog ca 2 veckor efter. Pappa sa att han firat jul med henne alla år utom det han var i lumpen. Detta året kommer det bli jättetomt utan henne. För i år ska vi vara hos oss, och hon har alltid suttit på den ena kortsidan, det är liksom hennes plats. Och om jag tror rätt så kommer ingen att sätta sig på den platsen. Suck. Det där med döden är väl ändå onödigt?


Fast nu blev det här inget särskilt roligt inlägg. Jag kan istället säga att jag nog ska köpa plåtburkar att förvara te i, här hos Thomas,  på IKEA, eller de kryddburkarna som jag har hemma. Fast det får inte plats så mycket i dem. Och egentligen var plåtburkarna inte så jättevackra. Vi får helt enkelt se. :)

Pluggusapien

Uhh! Det känns som jag bara pluggar, hela tiden, varje dag.
Em har precis varit här för 3 timmars genomgång av tumörer. Det var faktiskt riktigt givande. Fick några aha-upplevelser och kan känna att jag fattar det mer nu än för 4 timmar sen. Skönt att det händer något i min lilla hjärna :p

Tänkte ge mig på mag-tarmsjukdomarna nu. Om jag orkar. Imorgon blir det tiidigt till stallet, upp 8 för att komma iväg så snabbt som möjligt efter det. 12.12 ska jag sitta på ett tåg som precis börjar röra på mig. Alltså åka innan 12 härifrån. Puuh. Kanske skulle ha tagit tåget kl 14 istället. Men men, vad gör man inte för att få umgås två timmar extra med Thomas :)

Jag tvättade igår, vilket resulterade i atta alla kläder som låg på golvet for i tvätten. Plötsligt insåg jag att jag visst hade ett golv! Så i förmiddags tog jag tag i det sista (all skräp jag lagt på bordet osv) och dammsög! Hur underbart är inte det?! En nystädad lya står många andra saker med hästlängder! Det är såå skönt. Lite ljus och vipps så blev det hundra gånger mysigare :)
Lovely.
Jag borde försöka städa oftare, fast då kanske man inte känner den här nöjd-känslan?

Ridningen gick lite sisådär idag, svinhalt och hårt. Men vi tog en avstickare och lyckades hitta fina (och mindre fina) vägar. En stig gick genom en gammal lada :) Inte varje dag man rider genom det :P Men jag hade inget ont i benet vad jag kände!
Har känt av det när jag gått i trappan och så de sista dagarna. Men idag inget, och knappt inget när jag cyklade heller. Tjohoo! Lycka.
Och ännu mer lycka är att ta in en nöjd häst som precis fått middagsmat och bara låta honom stå och vila medan jag mockade klart. Han såg så nöjd ut av att bara stå där.
Mycket kel och pyssel innan vi red iväg och ännu en gång får jag en obehagskänsla av hur det kommer vara att lämna honom :(


Alltiallo-Marie

Sådär, då var det fixat. Det var en sylvass sten (som de sandar gatorna med för att det inte ska vara halt) som hade hoppat rakt in och satt sig i däcket. Jag måste verkligen byta ytterdäck! Det här gamla slitna klarar ingenting längre..
Så jag har skrivit upp storleken så nästa gång jag är någonstans där ett däck kan inhandlas så ska det göras!

Nu: mat och stallet. Sen: dammsuga och plugga.

(Man skräpar ner mycket med en cykel som brukar gå på grus)

Lördag.

Det är lördag, jag har varit vaken.. 5-6 ggr i natt? Passat på att sms'a Thomas då och då eftersom han spelade skivor mellan 3-7, på natten, jag skulle ha somnat. Men han var glad för det hade gått bra :)
Beslöt mig för att gå upp när klockan var halv 10 tror jag.
Fixade lite frukost och har nu suttit i 2 timmar och pluggat, färdigställt tumörerna, jag och Em ska gå igenom lite ikväll så då får jag se vad jag har missat. Alla dessa blodprover blir jag galen på :S
Tänkte åka så jag var i stallet ca 13 för Em kommer 16.
Så skickar Hanna på msn "Hoppas det har gått bra med cykeln" och visst fan! Den ställde jag i trapphuset igår för den var blöt. Och hade helt glömt bort den! (Har punka på framhjulet).
Gah, som tur var är jag alltså klar med tumörerna nu. Och har dessutom gått igenom alla tråkiga kärlkirurgisaker så nu ska jag ta tag i min cykel, suck. Hoppas det funkar direkt. Har inte riktigt tid att krångla och tillslut få gå till stallet :/ Särskilt inte imorgon bitti. För kl 12 ska jag åka till Thomas :)

Men ja, cykeln då. Sedan lite mat så jag orkar ta mig till och från stallet :)

Förövrigt verkar det vara sol idag. Och 1-2 minut, så inget slask alltså! Kan dock vara hårt i marken :S


Fredagkväll.

Och jag tvättar och pluggar :p
Har tack vare Tuss, Malins julgardiner och juldukar och säkert av snön (frosten?) som har legat kvar hela dagen fått lite jullängtan. Jag vill baka lussekatter, pepparkakor, knäck och kola. Drick glögg (vilket iofs gjorde förra helgen) och mysa. Så nu har jag tänkt ljus och droppar i några jularomdroppar i min aromalampa. Och vad juligt det blev. Min lilla nos säger att det är såhär jul luktar :)
Så nu ska jag krypa ner i soffan och läsa lite till om kärlkirurgi, suck vad tråkigt!! För att invänta att min maskin är klar och en ny ska in.
Postoperativa komplikationer, som jag läste igår och kärlkirurgi som då läses idag är ruskigt tråkigt faktiskt. I alla fall i teorin. Säkert mer spännande i praktiken.
Den senaste tentan var för övrigt godkänd så ännu en gång kan jag pusta ut och vara nöjd att allt är avklarat, hittills. Om 2 och 3 veckor är det tentor igen, suck. Alltid tentaångest. De avlöser varandra. Och är det inte ångest inför en tenta så är det efter, man tackar ja!
Bara 1 termin och 1½ kurs kvar, sedan flyr jag Växjö och allt vad det lämnar efter sig, bla tentaångest :p Eller kanske bara det. Vad finns det annars här liksom? Utom min fina Boppen då. Men annars?! En lägenhet, som jag kanske kommer att sakna? Vet faktiskt inte, beror på vad nästa blir skulle jag tro.

Och snart drar det ihop sig till att söka sommarjobb och jobb. Och jag vet fortfarande inte på vilken avdelningssort jag vill vara! Ihhk! Rädda mig!

Men nu måste jag ta tag i de där tråkiga kärlen igen. Den här bloggen gör nog mest att jag hittar på undantag från att plugga :P

Trött och kallt.

Det är torsdag. Jag vaknade som vanligt och kan inte somna om ett X antal gånger i natt med. Som typ alla nätter utan Thomas.
Jag drömde en helt galen dröm om min katt.. Jag har lite ångest över att han är hos mamma och jag är här. Har har det kallt för ingen är hemma om dagarna och kan släppa ut och in honom.
Så jag drömde att jag var där och såg honom i skogen, frysandes på en sten, så öppnade jag den ena altandörren för att jag tänkte släppa in honom. Men så i samma sekund som han tar ett stort språng inser jag att det är tunn is över hela gräsmattan. Han typ halvsjunker mellan isflaken så jag springer som en galning till framsidan för dit är det inte lika långt. Tillslut lyckas han komma fram till mig och går jättestelt med båda framtassarna, tittar på mig och håller fram ena tassen och säger "Jag har nof fryst ihjäl om tassarna" och tassen är typ en stor isbit! Tog in honom och värmde honom och sedan vaknade jag. Inte lätt att somna om sen :(
Usch.

Och det blir att jag får flytta till Gbg själv första halvåret :( Det fanns inga bra kurser till Thomas. Så ja..
Vet inte hur jag ska göra bara, försöka hitta en 2a eller 1a eller bo inneboende någonstans det halvåret? Blä. Återstå att se.. Antar att man tappar sin plats om man tar en lägenhet, och då känns det ju inte så lockande att bara försöka få tag i en för ett halvår..

Imorses var jag sen som vanligt så det fick bli cykeln. Tyckte den lät lite skumt men antog att det berodde på att det var stenigt och minus. När jag skulle hem insåg jag att framhjulet är totalt platt. Inte en suck av luft i. Kul när jag några timmar senare skulle befinna mig på biblan för att plugga igen och där mellan hinna rida. Fick lämna över Boppen till Hanna idag :(
Fast mitt ben tyckte nog att det var en bra idé.. Men inte jag! Så imorgon blir det att fixa cykeln. Suck!
Efter föreläsningen, som börjar 9.
Och idag var jag såå sjukt trött och höll på att frysa ihjäl i skolan. Så jag ska natta mig själv nu. Hur jag ska överleva kylan i skolsalen imorgon blir något att lösa då. Idag hade jag med värmedyna som inte värmde så mycket som jag ville. Till biblan hade jag med hela min vetekudde och det var sköööönt!!! Mys.

Men nu, läggdags.
Och en annan dag (nästa söndag när Thomas kommer) så ska mitt kylskåp fyllas upp. Idag ekar det, iaf om det inte vore för löken, spriten, krossade tomater, ketchup, senap och dressingen. För det är väl ungefär vad jag äger. Några tuber med pålägg med. Snart är det pengar och snart kommer någon att dela måltiderna med ! :)

Den 20e.

Idag är det den 20e och alltås en månad till. Vi har varit tillsammans i 1år och 10 månader idag!
Min finis. Den bästaste :)


Förövrig så protesterade mitt ben högljutt igår. Längre ner på vaden, så antagligen överbelastar jag längre ner för att inte få ont där det egentligen gör ont. Så Alvedon och Ipren när jag kom hem igår. Kanske ska ta det i förebyggande syfte sen. Var lite jobbigt när det typ inte gick att trava pga att det gjorde ont :/
Hemvägen pratade jag med Malin. <3 Tänk om alla hade en vän som henne. Tänk vad alla skulle ha det bra då!

Och igår, vid sisådär 19 tänkte jag gå och lägga mig, tills jag tittade på klockan. Då beslutade jag mig att jag allt fick kämpa ett tag till. Runt 21 kröp jag ner i sängen och läste om postoperativa komplikationer, jag kom till blödning sen ville ögonen bara sova. La undan boken och tittade på slutet av Greys sen däckade jag.
Kl 8 idag ringer klockan och jag är helt slut! Trots att jag har sovit i 10 timmar. Det är sjukt. Och det är ingen såndär sova-för-länge-trötthet som jag kan få ibland. Det är ren och skär trötthet.
Så om 30 min ska jag befinna mig i skolan och allt jag gjort idag är att ha tagit på mig ett par byxor för jag frös och druckit en kopp te. Så lite frukost och en sväng framför spegeln vore nog inte att skada.

Men som sagt 1år och 10 månader med älskling (L)


Onsdag.

Igår red jag. Och det gick sisådär. På vägen dit så började mitt ben att protestera av alla backarna. Men jag kom fram, genomblöt. Hann torka lite när jag mockade och sådär. Var hur härligt som helst att vara tillbaka i stallet efter ca 3 veckor :/ Och sen tog jag in den lilla sötisen (som självklart stod längst bort) och ooh! Hur ska jag någonsin kunna leva ett liv utan hästar?!
När jag skulle upp stötte jag på ett problem, det gör ont att böja benet så mycket för att få i det i stigbygeln. Men väl jag hade lyckats med det så skulle jag ju dessutom ta sats och trycka hela min tyngd upp i sadeln. Kan med ärlighet säga att det borde ha sett ut ungefär som när man gjorde det första gången :P
Väl iväg inser jag att det gör ont varje gång jag trycker med det benet.. Men det gick och vi kom framåt och hem och allting! :) En liten bock som uppskattades av att den var liten, eftersom jag inte hade ridit på 3 veckor, ont i benet, tjocka blöta trefingersvantar och tjocka blöta termobyxor. Med tanke på det hade jag inte haft mycket att säga till om ifall han hade gjort det för att få av mig :P

Idag har jag lämnat tillbaka skorna, och pengarna skulle betalas in på mitt konto och inte i handen, eftersom jag använde kontot när jag betalade. Med andra ord kan jag få vänta ett par dagar på de pengarna. Jag som inte har mycket kvar.. Fast jag såg att det redan är på tisdag jag får pengar igen. Och biljetten till/från Malmö är redan betald. Så 500 kr borde jag klara mig på, faktiskt :)

Julklapparnaspengarna får jag låna från det andra kontot och förhoppningsvis jobba så mycket i jul att jag kan betala tillbaka. Redan från efter sommaren varit och lånat därifrån :/

Sådär! En kopp te uppdrucken och värmen har spridit sig i kroppen, så nu är det dags att byta om och bege mig till stallet. Mysväder!

Måndag.

Första dagen på drygt två veckor som det inte har regnat. Å andra sidan så har det varit minusgrader istället. Inte särskilt tillfredställande det heller.
Tentapluggandet har typ redan börjat och det är galet mycket vi ska kunna. Helgen var dock helt fri från plugg och det var ändå ganska skönt fast man hade en liten gnagande känsla av att man egentligen skulle plugga. Söndagen gick åt till att äta pizza och titta på många avsnitt av prison break, närmare 5 st eller nåt. Något nyttigare kunde man ha gjort. Men jag var hos min älskling så jag var glad ändå :)

Är ledig 6 dagar snart så då blir det att spendera typ 4 av dem i Malmö. Trevligt. Fast man tycker faktiskt att tågbiljetter borde vara billigare :( Blir bättre och billigare när vi bor ihop, snart snart. Eller ja, om kanske ett år :/ Men allt är relativt! Det är mer snart än det var för två år sen :)

Jag borde verkligen ta tag i det där med julklappar med. En är ju så gott som fixad. Men jag behöver fler!! :S

Hepp. En pling till mor och se hur det var i Sthlm, har bara fått enstaka uppdateringar om ett sunkigt hotell/vandrarhem, mm :)
Måste se hur det går för min lilla kisse med ju :/

Och imorgon blir det rida av!!! :D Om mitt ben protesterar så får det gott göra det bäst det vill, jag tänker inte lyssna. Det gör bara ont enstaka gånger om dagen nu så! När jag vrider det och inte tänker på hur det belastas och så. Så det ska nog gå finemang att rida! :)


Just another saturday.

Jag sitter i Malmö och tittar på julklappar via nätet. Om jag i år skulle beställa alla (utom en) klapp via nätet och slippa att trängas i affärer kanske? Har iaf hittat en möjlig delklapp till mor och far och ev. ena brodern. Det är ett steg i rätt riktning :)

det sägs att vi ska utåt ikväll. men jag är inte alltför sugen pga att jag fryser som en gnu trots 2 tröjor, filt, vante mängder med te. varm glögg och en cider har också intagits. men det enda jag kan tänka på är hur förbanat kallt det kommer bli. på vägen dit, där och på vägen hem :( Måste jag vaar så frusen av mig?! Hur kul är det liksom att ta på sig något fint som en unika/klänning när man får betala genom att frysa ihjäl. :( Bajs. Jag sa till mamma att jag längtade efter klimakteriet för då skulle jag vara varm. Men elak som hon är berättade hon att man frös/var varm omvartannat.. Så det lät ju inte så fantastiskt ändå. Jag vill bara vara varmvarm.



En grådassig tisdag.

Föreläsning 13-17 idag. Kul att det är mörkt när man går hem :( Imorgon är det som sagt läkemedelstenta och jag har gjort några tal. Om än få, men det känns okej. Fick veta idag att vi tom får ha miniräknare, så då är det ju lugna gatan.
Något som inhte är lika lugnt är de andra två tentorna. Gah! Jag sitter och plugga hela dagarna känns det som. Haft två föreläsningar hittills och jag ligger redan efter i plugget. Tur att det inte är föreläsning varken imorgon eller på torsdag. Sen har jag ju helgen på mig (som förövrigt ska tillbringas i Malmö) att komma i fatt. Vi har föreläsningar fram till dagen innan den skriftliga tentan, så det är inte så bra att ligga för mycket efter. Dumma studiestress! Men en omtenta är ändå bara en omtenta.

Det är otroligt otillfredställande väder. Det regnar och viner så jag knappt kan sova. Och i natt vaknade jag av mardröm som så många tidigare nätter, förrförra veckan? Inga när Thomas var här och inga hemma hos mamma. Inte kul att sova själv. Och hos mamma finns det en välbekant känsla som gör att jag kan somna och sedan sova. Det är så skönt. Den finns inte här, om inte Thomas är här.. :/

Imorgon efter tentan tänkte jag fara in till staden. Jag behöver ett par vinterskor i år! fryser förbaskat om fötterna hela tiden och i alla?, ja faktiskt i alla mina skor går vattnet igenom så jag dessutom blir blöt. Så jag tänkte införskaffa mig ett par varma, vattentäta snygga pjuxs! Får se om det blir något fynd. Behöver en tröja eller sju med. Eftersom jag råkade förvirra bort en när jag var hemma. Den ligger väl på ett golv eller hemma hos någon och väntar på att jag ska ringa efter den eller nåt.

Jag ska nog skutta ner i sängen nu. Orkar inte plugga mer nu så det är bättre att jag vaknar tidigt imorgon och kan plugga innan tentan.

Tjing och natt.

Så var det igång igen.

Efter en helg med kärlek och lugn och ro så börjar allvarlet igen och det med råge!
Intro först kl 13 så jag kunde följa Thomas till bussen och samtidigt gå till Apoteket för att skaffa mer Ibumetin.
Väl hemma var det tomt och tråkigt så jag bestämde mig för att kolla lite på föreläsningen vi skulle ha idag, om blodsjukdomar. När jag satte mig och läsa blev jag smått chockad över hur lite jag minns från de tidigare kurserna, eller finns kunskapen där under, bara lite övertäckt för tillfället? Läste tills jag tröttnade och sedan gick jag till introt. Där fick vi veta; att vi har tenta i läkemedelsberäkning nu på onsdag (man tackar), att vi dessutom ska ha en muntlig och en skriftlig tenta. OCH att på den muntliga kan det komma delar från de tre tidigare medicinska kurserna. Ehee.. kändes ju bra eftersom jag några timmar tidigare konstaterade att jag mindes väldigt lite. Och ovanpå allting så har vi riktigt mycket föreläsningar den här kursen. Jag var ledig 6 dagar och de hade jag tänkt att spendera hos mina föräldrar, men eftersom jag pluggar såå otroligt mycket när jag är där så la jag den tanken helt åt sidan. Det får bli att vara här/Malmö och plugga. Buäh!

Ringde och "avsade" mig hästen den här veckan med :( Bajs. Inte alls roligt. Men som det är för tillfället är det nog inte alls bra att rida. Och som mamma sa (när hon skulle trösta mig nyss) så är inte den rörelsen, sträcka böja knäet, den bästa för mig just nu.. Men ändå! I går började jag på smärtstillande maxdos igen efter att ha haft ont fredag, lördag och söndag. Det börjar liksom bli bättre och då anstränger jag benet mer och då blev det uppenbarligen inte alls bra. Så i lördags, söndags? så ville jag mest bara sätta mig på asfalten när vi var på väg hem från ICA, det gjorde ont i hela benet ända upp i höften :( Idag har det varit bättre, men så är jag ju smärtstillad med. Det gör tydligen enorm skillnad!

Efter föreläsningen gick jag till biblan och letade upp kursref på läkemedelsberäkning, eftersom de tydligen inte hade kostat på den här kursomgången några räkneexempel (men alla tidigare gick visst bra?!). Scannade in typ 100 sidor räkneexempel och uppgifter.. Lagom kul. Ikväll har jag räknat. Och det är såå sjukt roligt när man har suttit ett bra tag med ett tag och verkligen inte fattar något alls. Och helt plötsligt så kommer man på hur man gör, räknar och inser att det stämmer med facit. Man känner sig sjuukt smart! :) Och nu vet jag varför jag gick natur och inte något dumt samhäll. Det är ju kul att räkna! :D

Förresten var jag snabb nog att skriva upp mig och mina två vänner i en grupp som inte hade sin muntliga tentamen på lucia. De ni! Räcker med att ha den skriftliga en lördag, efter min födelsedag! När Thomas är någonstans och spelar! Buäh! Livet är bra orättvist ibland.

Nej, om jag skulle göra något vettigare än att sitta här och plottra.. Som att räkna lite till kanske? Hade iofs tänkt att dammsuga idag, men det får bli ett senare projekt. :)


Mellan två kurser.

Det är nog det bästa och det värsta med att plugga, att vara mellan två kurser. Jag tentade idag. Gick väl.. bra? Kanske. Har pluggat så sjukligt lite. Minsta ever. Men jag hoppas att det gick vägen iaf. Och nu det där underliga tomrummet. Fast eftersom jag inte har pluggat som en idiot innan så är det inte riktigt såå tomt som det brukar vara. Har plockat undan blocket och papprerna. I förrgår tvättade jag och började som sagt städa. Igår tvättade jag överdragen till soffan, toalettmattan och så och städade hela lägenheten. Såå skönt att bara kunna glida ner i soffan med ett tentaångestmoln över sig sen :p
Var iväg till Em på kvällen för att gå igenom det sista och påvägen hem handlades det tentagodis (russin och mandlar, sååå gott!! det var länge sen, mumma) och lite frukt och så. Utanför  Ems dörr ser jag ett missat meddelande och det är älskling som undrar om han kunde komma då istället för fredag kväll. Ringde direkt för att bekräfta att det gick alldeles utmärkt, för tåget gick bara en timme efter, så jag var lite osäker på om han skulle komma då.. Men biljetten var bokad och packningen igång. Min älskling (L)
Så i natt blev en natt som jag sov jättebra. Galet dumt när man inte har kunnat träffas på 3-4 veckor :(  Men nu är han här hela helgen och min frys ska fyllas på igen.
Var nere på endast en burk färdig kyckling, men nu har jag 4 med risotto också :)
Och efter maten sjönk jag ihop i soffan i min fortfarande städade lägenhet och kände frid. Tentan var utom min makt, jag var mätt, älskling är här, det är städat, ljus är tända, jag är ledig hela helgen. Friiid :)

Benet mitt är bättre. Myycket bättre än i söndags. Igår var jag stolt över att jag kunde gå med benet i rätt vinkel, vilket alltså betyder att jag numera är kunnig att böja på knäet utan att dö av smärta. Idag gick jag ner för min trappa. Även om jag kom på att det var en dum idé efter några trappsteg. Men ner kom jag! :)

Otäckt väder idag men jag ska nog inte ut mer idag. Om vi inte ska ha något mysigt att tugga på och så ikväll.

Och nu länkade jag ut bloggen på msn med. Trevligt om någon som läser kan tänkas skriva en rad :)

Dagen före.

Dagen före tenta och dagen före Thomas kommer hit (L) Inget ont som inte har något gott med sig. ^^
Om 45 min ska jag befinna mig i biblan för att tentaplugga.


Natten blev lite underlig, jag vaknade några gånger och undrade vart Noah var :( Bajs, tomt utan honom.

Öhm, jag är lite för ofokuserad för att skriva något känner jag. Jag har ätit frukost så jag borde ta tag i övrig morgonbestyr nu istället.

Eller jo! Igår var jag och handlade. Och köpte Eldorados fettlösningsmedel (såntdär spray som man ska ha i kök och  så) och jag var ju tvungen att testa när jag kom hem, för hur kul är det att plugga? (helt seriöst så är detta nog det minsta jag har pluggat inför en tenta..) Så jag sprayade lite och gnodde lite på rutan vid fläkten. Och herrejesus vad ren den blev! Jag trodde inte den gick att få ren! :P Så sen fortsatte jag med spisen och fläkten och ugnsluckan och väggarna och skåpsluckorna för att avsluta med vasken. Och den gläänser! Jag blev bländad när jag tände lampan över där i morses :) Jag har försökt få rent den innan men utan så bra resultat. Så Eldorado is the shit! :p


Tentaplugg.

Så var seminariet avklarat och hon tyckte att det var bra. Sedan var de de praktiska övningarna och jag kunde vara med på det mesta. Patient är alltid smidigt att vara annars :p

Ätit sista byttan med korvstroganoff nu. Tur att Thomas kommer i helgen. Har nog bara lite kyckling kvar. Sedan måste jag laga mat!! Och det går ju inte för sig :) Så det blir storkok när vi är två, så sjukt tråkigt att laga mat själv.

Ska inte rida alls denna veckan :(  Det går nog inte alls, även om det blir så bra så jag kan böja på benet så sitter det ändå i knävecket typ. Blä!
Borde handla också, och det går ju sisådär. Cyklade till skolan, eller rättare sagt gled och gick så fort det blev backe. Men det blir fortfarande bättre! Så det är bra.

Tenta på fredag. Bajs. Inget pluggat. Duktigt liksom! Gah! Så svårt att veta hur/på vad jag ka plugga. Imorgon ska jag och Emma sitta och försöka plugga tillsammans iaf. På tal om det så skulle jag se om det fanns grupprum att boka..
fanns bara 1½ timme, men det är bättre än inget. Måste försöka plugga lite idag med. Och tvätta och städa. Suck.

Tillbaka i Växjö.

Jahapp, den resan gick faktiskt ganska fort. Men ingen katt blev det med hem :( Jag insåg att jag aldrig skulle klara av att bära/ta hand om honom  på vägen hem. Och när jag satt på första tåget kände jag den där känslan som jag gjorde förr i tiden, när jag var ung och åkte tåg mest varje vecka, jag kände att det var jätteskönt att åka tåg. I med öronproppar och så hör man bara ett ljuvligt sorlande. Riktigt skönt.
Mitt ben är dock på gränsen till att vilja huggas av. Men det blir bättre!! Har blivit myycket  bättre nu på 3 dagar! Ridningen känns fortfarande svårt eftersom man använder benen då. Men imorgon/torsdag kanske jag iaf kan gå normalt med benet och bara halta lite.

Det kommer bli fruktansvärt tomt i lägenheten. :( Ska försöka åka hem igen den 21e för  jag var ledig några dagar då. Jag har sånt familjebehov eller nåt. Tycker det är sjukt skönt att bara sitta vid köksbordet när min familj yrar runt. Tom på gränsen så jag skulle vilja flytta hemåt, men det vill jag inte. Bara vara närmare än nu.Jag och pappa satt och diskuterade tänkbara städer jag kunde flytta till. Men vi kom inte fram till så mycket. Han propsade dock på Uddevalla och menade att det var bättre än Göteborg. Själv så minns jag inte ens att jag har varit där, fast pappa berättade att vi hade campat där med husvagnen. Men jag menar, vart har vi inte campat med den?! Och vi kom ändå fram till att Gbg hade bäst förbindelser hem.

Så nu ska jag ta mina tabletter, linda om benet, trycka kuddar under madrassen och sova. Och det ska bli så skönt!
Tjing!

Sol.

Veronika ringde och vi bestämde ett besök på ett fik. Fast hon ska hämta mig, annars kan jag väl börja gå nu och vara framme om 2 timmar.. Suck. Fika är trevligt och vi skulle även gå in i 2-3 affärer, får se hur mycket jag klarar. Men benet är mycket bättre idag än igår. Så det verkar gå åt rätt håll.

Har badat badkar nu, oh vad jag saknar det! Såå skönt att bara sjunka ner och njuta. Nice. Och sol är det ute. Jag vill ut och kratta löv, jag gjorde det häromdagen, men nu har det snart blåst ner lika mycket igen.. Men det var fint den lilla stunden som det var fint! :)

Torr som fnöske är jag om händerna, vintern påminner om sig. Häromdagen såg jag att min svamp på armarna började smyga sig tillbaka med.. Suck, men nu vet jag ju hur jag ska behandla den, så det är ju lugnt.

Ojdå, nu har katterna gått här och jamat ett tag. De vill gå ut. Och när jag inte släppte ut dem direkt så busar/bråkar de. Lite uttråkade, så jag ska väl släppa ut dem så de får springa i solen :) Mammas katt låter så fult när hon jag-vill-gå-ut-jamar. jag-vill-ha-mat-jamandet är sötare :)

Ny blogg.

Jag tänkte att det kanske är dags att ha en blogg som alla andra :p
Om jag klarar av att upprätthålla den återstå att se.

För tillfället befinner jag mig hos mor och far och har gjort i snart en vecka, en vecka som har gått alldeles för snabbt och inte riktigt varit lika trevlig som vanligt när jag brukar komma hem. Av många anledningar.
En, och troligen den mest irriterande för tillfället, är att jag tydligen har lyckats dra mig på en muskelbristning i vaden. Lagom skönt kan jag meddela! Lite trångt på dansgolvet så det kunde slutat med att jag trillade omkull, men istället tog jag ett ytterst litet skutt och landade nog med översträckt knä. Och jag trodde helt seriöst att jag bröt hela benet när jag landade. Men den värsta smärtan gick över så jag tänkte att det var nog bara en sträckning ändå. på morgonen kunde jag inte gå. Hoppat kryckor upp och ner i trappan och haltar mig fram i korridoren. Det var inte så svullet eller nåt på morgonen, men när mamma skulle titta framåt kvällen så var det rejält svullet och hårt! Så hon ringde sjukvårdsupplysningen som också trodde på en muskelbristningen (jag hade suttit och googlat mig fram till den diagnosen tidigare på dagen :P) Lindning, högläge, maxdos Alvedon och Ipren, avlasta gärna med kryckor, inte bättring på 4 dagar så ska jag söka läkare..
Bajs! Enligt vad jag ha fattat så har man ont i 2 veckor och efter 3-4 kan man börja röra sig som vanligt. Min ridning då!!
Och om jag ska linka runt mellan tågen när jag ska hem så har jag knappast makt att ta hand om Noah på vägen, så det kanske blir 1½ månad utan honom! :(
Jag är sur och ledsen. Men imorse så kändes det lite bättre iaf, vet inte om det är lindningen, smärtstillande eller värmen från sängen eller kombinerat. Får se hur det blir. Så jävla surt!

Och mitt tentaplugg går ju sisådär.. :/

Men trevligheter har också funnits! Många sådana! Har fikat med Elin, festat med henne, Malin och Veronika, ridit elins häst mm mm.
Så allt är bra ändå.


Mitt första inlägg i min nya blogg blev alltså att vräka ur mig irritation, bra start :p Men på så sätt kan det ju inte bli värrre iaf :)

Och jag ska avsluta med att gratta Tuss på födelsedagen! :)

RSS 2.0