Ljusa mornar.

Dags för tredje praktikdagen. Igår gick jag med en annan än min handledare och jag had en helt fantastiskt rolig dag. Hoppas det kan bli lika kul idag, men jag tvivlar faktiskt. Åkte buss hem igår med. Malin var med som stöd och tro det eller ej, men jag gick på rätt buss och kom till Växjö! Helt fantastiskt! :)

Snart ska jag bege mig ut på cykeln och trampa in mot staden. Och jag blir så glad, för det är ljust nu!! Ingen lampa behövs alltså! Nice!

Ikväll ska Noah till Anna och imorgon ska jag till Thomas. Sen får vi se när det blir nästa gång.. :( Men om tre månader bor vi ihop. Så om tre månader är jag färdig och det går så fort så jag måste snart börja hålla mig i för att inte falla omkull! Tre års utbildning är snart avklarad! Sköönt!

Men nu: byxor på benen och iväg!

En liten uppdat.

För att ventilera mig lite till så har jag de sista veckorna slängt ett bittert öga på min gamla herrcykel och tänk att jag kanske ska sälja det skrället. Växlarna är ju åt helvete fast jag har fixat dem. Men så har snålisen och fixaren inom mig tänkt att det är bättre att fixa den. Så varför inte låsa växlarna, som på den cykeln jag har. Och dessutom är det bra med en extra cykel. Så eftersom jag fick lite extra tid idag så passade jag på att skutta in på cykelverkstaden och höra med dem. Och han tyckte att det lät som att växlarna bara behövde ställas in korrekt. Som om jag inte har försökt sjuhundra gånger med det, med de är ju experter, så det är ju alltid värt ett försök. Kom dock på att det är punka på den cykeln, så jag ska nog ta tag i mitt liv och fixa punkan och sedan ta den cykeln till staden imorgon och se om de kan fixa den. Inte hela världen om jag måste åka buss hem och sedan in på tordag. Jag har ju busskort nu! :D

Så det är min plan!

Och för allmänt vetande så är russin och mandlar sjukt gott tillsammans!

Lägenhet och praktik.

Ett telefonsamtal från älskling som precis gick från lägenhetsvisningen. Enligt honom så var den riktigt fin, fräsch och snygg. Och våra tankar och idéer går ju som vanligast hand i hand så det låter som jag skulle tycka om den med. Väntar spänt på bilderna nu (skicka dååå!!).
Vi var trea i prioritetsorningen. Vilket alltså betyder att två innan har full rätt att ta en helt fräsch lägenhet i ett bra område ifrån oss.. Får man hota folk? (a) ^^
Nej, men det vore så skönt att få den. Den verkar så bra och jag har blivit mer och mer kär i den ju mer jag tittar på planlösningen och läser om det nya köket och så. Och med beskrivningen från Thomas så blir jag bara mer kär. Balkongen var dessutom djup och rymlig. Gaah. Jag vill veta nu!!

Och min praktikdag tänker jag inte ens berätta om. En sjukare dag får man leta länge efter. Men jag fick sluta tidigare och dessutom skjuts in till Växjö så jag ska vara snäll och inte klaga ändå. Men jag kan ju lugnt säga att praktiken kan bara bli bättre!!
Och jag som alltid har min kloka mor får helt enkelt tänka som med vårdboendespraktiken (somjag faktiskt lärde mig mycket på och trivdes som en prinsessa på tillslut) att 5 veckors runtlallandes kan vara skönt, nästan som semester så att säga :)

Ännu en helg har passerat för fort.

Lite wii-spelande och tränande igår och min kropp känns bättre idag. Fint det, ska nämligen rida runt middagstid.

Älskling åkte hem idag istället för igår. Då blev jag glad. Förhoppningsvis kan anna ta honom i helgen så vi kan ses då. Sen insåg vi att det nog inte blir mycket någon månader fram :(

Jag plingade till mitt eventuella jobb för att se hur det går för dem, tycker att det har dröjt. Men de ska ha möte idag igen för att bestämma om alla kirurgavdelningar ska vara öppna i sommar eller om någon ska stänga. Och utefter det ska det räknas ut hur många vikarier som behövs. Så om en vecka får jag veta. Känns lite sådär men jag hoppas på det bästa iaf.

Föreläsning alldeles jättesnart och sen startar 5 veckors ny praktik i hemsjukvården mitt ute i ingenstans (Rottne). Yeeey!  Ungefär. Uh, blir att köpa månadskort imorgon. För cykla de där 2-2½ milen tänker jag ju inte göra. Hade det varit sommar och jag hade haft en växlad cykel så hade jag kanske övervägt det. Men inte nu :)


Föreläsning var det!

Wii! :)

Förra torsdagskvällen fick vi hem Wii och plockade ihop och spelade så vi hade träningsvärk halva fredagen och hela lördagen. I onsdags spelade jag och kände av min träningsvärk i underarmen. Sen kom Thomas i torsdags och sedan har vi spelat många timmar. Idag testades My fitness coach som var över förväntan mycket roligt! Så det blir nog att träna lite med det framöver! I början fick man göra ett test och min överkroppsstyrka (arvhävningar) är totalt kass! Så det blir nog att försöka stärka den lite :) Benen och kroppskärnan var helt okej, ridningen gör nog en hel del där :) Men iaf, kul var det!
Spela de Da Blub (?) halva natten och halva dagen idag! Sjukt kul idé och mycket roligt spel :)
Nu sitter Thomas och spelar Mario Kart, det hörs många svordomar och en del glädjetjut som "jag leder!" :) Vi har måånga gånger redan hunnit konstatera att det här med chippade saker är ett stort plus!

Nu ska vi strax iväg och handla (om thomas kan släppa spelet ^^) Vi ska göra hallon- och laktriskaka. Låter mums så det hoppas jag att det ska bli!

Förövrigt så ska vi ge ut en egen kokbok med våra bästa recept sen! Ställ er i kö för att få köpa! :D

Tillägg på senaste inlägget.

Ps
     Imorgon kommer världens bästa hit.
     Jag är så kär och han gör mig så glad och oh!
     Orden räcker inte till! Min min min :)


Praktiken närmar sig slutet med stormsteg.

Sista riktiga dagen på praktiken. Den har mest varit flummig och rolig. Fina gravida Frida hade sista dagen innan mammaledigheten idag så hon bjöd på kakor. De blir svårt att toppa det på fredag! Men vi kan ju försöka iaf. Det blir tigerkaka från min sida. Tror jag, om det blir bra. Godis, frukt och dadlar blir det iaf från oss (en är diabetiker så vad gör man inte för att tillfredsställa alla). ^^
Idag var alltså sista praktikdagen och min handledare är inte där på fredag. Så det blev ett känslosamt avsked ute i fikarummet. Kommer sakna henne och avdelningen!

Fick efter 2 veckor tag i min nästa praktikplats, det numret jag hade fått stämmer inte.. Så jag googlade igår och hittade ett annat som jag testade och kom fram på. Men de verkade inte ha någon koll alls på att jag skulle komma. Så trevligt så. De verkade bajsotrevliga.. Blä. Men med tanke på hur dåligt min boendepraktik verkade från början och hur fantastisk den blev så får jag väl ändå hoppas på det bästa!

Jag har spelat Wii ikväll och mina armar gör fortfarande ont efter helgens spelande. Men det är kul :) Fast som sagt så klarar man inte så mycket än. Resultaten blir liksom sämre ju längre man spelar :P

Imorgon ska jag tvätta (väldigt behövligt), dammsuga, baka kaka, posta brev och köpa fint kort till min handledare. Låter inte det husligt så vad är då husligt? :)

Långhelg

Efter en mycket spännande och rolig dag på praktiken så är jag helt slut :) Tur att jag inte börjar förän 14 på måndag igen ;) Två vårdplaneringar och mycket annat. Plus att min sjätte handledare var alldeles fantastisk! (Jag ska ha 1-3 st nu när jag går ULVE, men så bra funkar det!) Vi har haft det så skoj och oj oj! En sån som hon borde vara på alla platser! Guldstjärna till henne! Hon igår ska inte ha någon stjärna alls.. Pff! Kass. Cyklade till staden, köpte sakertill wii, skivor och en handkontroll. Cyklade hemåt, stannade på Netto och köpte rostbröd, ost och marmelad. Gissa vad jag ska äta till frukost liksom :P Cyklade vidare och till ica och hämtade ut wii. Eftersom fit-grejset är slut i typ hela sverige så blir det helt enkelt att vänta med det.. :/ Ikväll kommer Thomas och oh! Min älskling. Min bästa bästa :) Dessutom så hade mkb hört av sig idag och vi har fått visning nästa tisdag. Det verkar vara en jättebra lägenhet i bra läge! Med typ 600 sökande.. Undra hur många de kallar på visning? Men iaf! Ett steg närmare! Och oh, snart ska vi bo tillsammans! (L) Jag och mina två kärlekar :) Fortfarande inte hört nåt från nästa praktikplats, får ringa imorgon. Störande är det faktiskt. Jag vill veta nåt liksom! Och Emma-leken på fredag blir inställd eftersom hon har åkt på maginfluensa på praktiken, inte kul alls.. :( Men det blir mer mys och spel med älskling. Jag har ju tom planerat maträtter och kakor i helgen :) Ha en trevlig helg!

Sol :)

Idag är det emellanåt sol trots en  mycket molnig himmel. Solen fick mitt humör att min energi att skutta till. Så nu har jag putsat fönstrerna! :) Jag skulle vänta till det var 3 grader ute tänkte jag. Men det är nu 2½ så det fick duga :)
Så sjukt behövligt och så fina de blev! Nu ser jag tom den blåa himmelen som smyger sig fram bakom molnen. Innan skiftade den i grått :P Aningen behövligt att putsa fönstrerna ja.

Har även rensat lite i garderoben och varit ute med en kasse till soptunnan. Borde dammsuga. Men först ska jag ta tag i förra kursens papper och få i dem i pärmarna. 3 veckor senare liksom.. Jag som brukar få bort allt sånt sista dagen på kursen för att verkligen känna att kursen är slut och det är den där sköna vilohelgen mellan två kurser. Men nu var inlämningen på måndagen som kursen(praktiken) efter började så det blev väl fel det klart. :) Men nu så!

På lördag kommer älskling!!
Och på fredag blir det trevlans med Emma. Länge sen jag samtalade med henne nu. Verkligen samtala liksom, har träffat på varandra i kulverten och hejhurärdet,gårdetbrapåpraktien,allatrevligaochså,måstegånu,hej! Men det ska tas igen. Sen har vi ju 10 veckor C-uppsats att ta ut på varandra efter praktiken med :) Nice! Men nu. Städa.

Lördag är snart, jättesnart (L)

Så många beslut.

Ja. Och flera av dem är redan gjorda. Med ett nöjt resultat från min sida!
Återkommer till dem.

Praktiken flyter på finfint och i helgen har jag inte direkt varit som en student utan mer som en av de riktiga. Min handledare hade fullt upp och delegerade över arbetsuppgifter till mig. Precis som på riktigt! Så hade hon inte haft mig hade hon alltså haft ruskigt fullrt upp hela helgen!! Känner mig lagom stolt! :D
Ibland blir hon lite vimsig, eller rättare sagt för upptagen av annat så hon "glömmer bort" mig. Eller hon inser att jag kan själv. Så i fredags skulle jag gå och ge injektioner i, Hickman, en slags CVK. Vilket jag hade gjort 1 ggn innan. Och det leder direkt till hjärtat så om jag släpper in luft/sprutar fel eller nåt sånt så kan patienten i fråga dö.. Känns stabilt. Handledaren fastnar i en diskussion om hennes hemland med rumsgrannen. Men patienten har haft denna Hickman i 10 år och tog gladerligen över ansvaret som biträdande handledare :)
Och ja, jag kan bara säga att jag trivs sjukt bra med detta jobbet. Känns lite elakt att pumpa i vätskedrivande till patienter som inte kan hålla tätt och kissar ner sig ändå.. Men hellre det än att de kvävs av vatten i lungorna.
Och när jag går runt där på sjukhuset så känns det nästan som att jag är i Malmö och att Thomas är 10 min cykelväg bort. Och när jag kommer på att så inte är fallet faller humöret för att sedan lyftas upp av att det är så, precis exakt så är det om 4 månader. 4 månader är noll tid. Jag är så glad att jag låg och grubblade där i sängen och kom fram till hur sjukt mycket bättre det är att bo i Malmö tills han är klar för att sedan flytta tillsammans till Gbg. Dumma dumma Marie som tänkte fel från början. Så det är ett av besluten.
Och nu när jag har berättat det muntligt för Malin och fick hennes välsignelse så kan jag gå ut till allmänheten om detta med :)

Ett annat är min fina fina totto.. Jag har stressat som ett as nu i 3 veckors tid för att hinna med honom, för jag vill ju verkligen rida. Men nu känner jag att det inte blir lika kul längre, det blir bara stressigt.Och så vill jag inte ha det. Så numera ska jag bara rida 1ggn/vecka. Surt, men det blir nog bäst..
Så för att väga upp att jag inte cyklar och rider till stallet två dagar mindre ska jag försöka simma. Jag har ju varit sugen på det. Och simhallen ligger på vägen till praktiken. Vilket gör att det blir smidigt att bara hoppa in och ta några längder.

Och den duktiga Marien tvättar! Det var på tiden med tanke på att jag nog har ett par rena trosor kvar i min låda :)


Och den dumma pulsen har slagit oroväckande igår och idag. Varför? Det känns så obehagligt. Så jag kan förstå varför patienterna blir oroliga när hjärtat "rusar". Men jag vet inte varför mitt håller på som det gör. Jag är inte stressad eller orolig över nåt, ad jag vet. Eller är det kanske bara allt? Praktik, häst, jobb, flytt, allt?

Och en mamma som befinner sig på andra sidan jordklotet. Kanske är det tryggheten att ringa och prata med henne var och varannan dag som är borta? Hon borde iaf komma hem snart, visst? Kanske i slutet av veckan?


Slut på helgen.

Japp, klockan är halv 12 och om 1½ h ska jag sitta på min cykel, påväg mot cykelaffären för att köpa nytt däck. Så jag någon dag kan byta ut däck och innerslang så jag slipper pumpa cykeln varje dag. Börjar bli ganska frustrerande nu faktiskt. Troligtvis kan denna plan genomföras på torsdag efter praktiken.

Och för tillfället känns allt så sjukt bra och jag vill bara vara klar med skolan, stå på egna ben på ett jobb. Hitta lägenhet, bo med älskling, laga mat och sova med honom alla dagar, spela wii och bara supertrivas med livet. Jag vill nu nu nu! Så grymt störande att alla lägenheter har inflytt i mars/april. Jag vill ha juni/juli och jag vill ha det nu! Vill vill vill! Oh ge mig!

Flåsade som ett as till och från stallet idag. Så nu är frågan. Beror det på att det var motvind? Dålig luft i däcket? Har jag fått sämre kondition? Är det det låga hb't? Eller är det bara psykisk, jag vet att jag har lågt hb, jag vet att luften går ur däcket och jag vet att det blåser?
Sjukt jobbigt var det iaf att cykla idag. Men så galet kul att cykla hem med någon! Och att rida med någon (inte bara någon utan Joanna) och som hon sa, det känns som det var alldeles nyss vi red ihop, inte typ 6 månader.
På hemvägen hittade vi en herrelös hund. Vi fångade den lilla krabaten, hittade ett nummer och ringde upp en ägare som till slut kom springandes. De skulle till affären och panta och när hon hade kollat upp om det var pank på en flaska hade den lilla busen (som var 13 år) sprungit ut genom dörren och ilat iväg :)
Det är så skönt att höra att gamla saker (djur, människor, vad som) fortfarande har bussinnet i behåll ;)



Långhelg.

Det är måndag och jag har långhelg. Börjar igen på tisdag kl 14. Fint! Befinner mig i Malmö och ska åka hem ikväll. I förrgår kom Tex och Joanna tillbaka till stallet efter en sjukt lång termin utan dem!! Så imorgon 8.30 ska jag ha ett stort leende när jag cyklar till stallet, för då ska vi ut och rida :) Hoppas verkligen inte att det är hårt och halt!!

Mor och far är för tillfället i Thailand och har det varmt och skönt. Jag är inte alls avundsjuk, nejdå! .. Mutter*

Det var tänkt att jag och Thomas skulle byta upp oss, från ps2 till wii. Men det blev visst inte idag.. Får bli lite senare då. Ska bli skoj iaf! Wii fit ska inköpas med och jag hoppas att det är lika kul som jag hoppas!

Fick ett telefonsamtal från blodcentralen idag. Jag var och lämnade blod i torsdags och det första jag tänkte när de ringde var att "nu har jag hiv eller någon annan konstig sjukdom" men det var bara så att mitt hb låg på 113, gränsen att få lämna blod är på 125.. Så man kan ju fråga vad jag har nu, om det var på 113 innan jag lämnade 4.5 dl blod.. Men men! Jag har inte alls känt mig lika "trött" som de andra gångerna. Även om trött är jättefel ord, för det känner jag mig aldrig. Men när jag cyklar i uppförsbackar och blir andfådd så brukar det kännas som att luften inte riktigt räcker till några dagar efter och så har jag inte känt alls. Men men. Nästa tillfälle blev framflyttat och hb ska tas innan plus att jag ska hämta mer järntabletter. Just nu känns det som att jag kanske skulle kolla upp det där med b-vitaminet ändå.. Det kanske ligger lågt och dåligt och det känns ju dumt att riskera nervskador liksom!

Kallt som vanligt i lägenheten här och i min nästa lägenhet ska jag ha det lika varmt som i min nuvarande. Alltså 23 grader ungefär. Fryser visserligen ändå. Men då behövs det bara en filt/täcke eller 2 koppar te för att bli varm. Här blir jag aldrig riktigt genomvarm..


Mittbedömning på praktiken på torsdag eller fredag. Känns sådär. På två kalenderveckor har jag varit på avdelningen och jobbat 5 turer. Känns knapert och jag har klagat lite på det upplägget. Visst är det bra med handledning, men 3st handledningar på 3st praktikturer känns lite väl mycket. Särskilt när vi inte har några alls (?) mer sen. Men men!
Det blir nog väl.

Nog för uppdatering idag :)

RSS 2.0