Framtidsångest



Jaha. Så var intervjuerna avklarade och det gick bra.
Ena stället kändes som hemma, både gällande patientklientel och för att alla var så trevliga.
Det andra stället kändes en aning främmande, nytt patientklientel och de som jobbade där verkade lite främlingsfientliga (fast det kanske bara var för att jag presenterades hej vilt på första stället och inte alls på andra).
Det första (kir) är liknande det jag är på nu, fast färre akuta, fler elektiva och endast kolorektal. Minus är att det kommer inga pancreatiter, pleurasugar, bukobs, ileus, divertikuliter eller cholecystiter. Och på plussidan så kommer det inga med pancreascancer som endast har veckor/månader kvar att leva när de får diagnosen. Jag kunde mycket av det de har, typ bara kockreservoar som var nytt. EDA och PCA och sånt tjaffs som man känner sig hemma med (nåja, PCA är väl inte mitt område direkt, ehm) men det är sånt man kan!
Fast jag valde ju att gå från den elektiva sidan till akutsidan just eftersom jag inte tycker att det är så väldigt spännande att endast ha elektiva och endast ett fåtal akuta. Det är ju mysterierna som är spännande!!
Denna avdelningen ligger på Östra, vilket tar minst 40 min med spårvagn, ca 1.2-3 mil att cykla och hur cykelvägarna ser ut vet jag inte. Det innebär ca 2 timmars restid/dag. Ganska mycket!


Den andra avdelningen är en ÖNH. Hon pratade om operationer jag aldrig hört talas om. Jag var minst sagt förvirrad. Det är ju skrämmande med nya saker. Men även spännande!
Men stomier kan jag, i sömnen. Så spännande är det inte. Jag vet inte hur man stoppar näsblödningar eller vad man gör när hela halsen svullnar upp och en patient inte får luft. Jag kan inte alls suga i trachar. På den avdelningen är det en del barn, typ 2 på 20 platser. Jag tycker inte om att jobba med barn. Men det är lagom många iaf, de kommer inte ta över hela jobbet!
Detta stället är på Sahlgrenska. 7 min med spårvagn, 5 km att cykla (alltså ca kvarten).
Lokalerna var sunkiga men det renoverades för tillfället på vårdavdelningen så det blir väl bättre, men rummen kommer inte bli större för det. 4-salarna var assmå! (snyggt ord :P) Chefen var sådär trevlig, hon trodde man jobbade 3 helger av 7, vilket innebär mer helger med Thomas men mindre pengar (man fick nog jobba mer helger om man ville). Det var övervägande dagturer då man även bemannade upp en dagkirurgavdelning och även hade inskrivningar då. Vilket kan vara varierande och kul. Och mer dagturer innebär som tidigare sagt att det blir mer tid med Thomas men mindre pengar.
Här får jag inte veta förän i mitten av juli om jag kan få jobb (r/t om andra folk kom in på utbildning), men hon trodde inte att det skulle vara några problem. Och först tänkte jag att det är ju evigheter till mitten av juli!! Så länge kan jag inte vänta, sedan insåg jag att det är två veckor. Det är inte mycket tid alls.

Och vipps så insåg jag att jag ska bo i Malmö i två månader till. Ohw vad jag kommer sakna mina arbetskamrater!


Gah! Välj åt mig?
Först var jag helt inne på kirurgen på Östra. Men nu efter en stund i solen funderar jag mer och mer på ÖNH på Sahlgrenska. Restiden förstör för mycket. Jag har aldrig velat pendla. Jag tycker inte om det!
Och då kanske det tar 20 min (inkl ombyte och bla bla, idag cyklar jag 15 min innan), då sparar jag 1 timme och 20 min/dag. Hittar jag någon gång en häst så gör den tiden mycket..



Ptja. Om bara mamma vore hemma.. Hon kommer hem 17, det är många timmar för att ligga och fundera över livet. Thomas har ingen mottagning på sitt jobb. Gah!



Nej, det blir nog att slänga sig i solen igen. Får ta ett extra lager (det tredje idag) med solskyddsfaktor 20. Har jag typ 50 i skydd då? (räknar med att lite försvinner).
Egentligen borde jag verkligen inte vistas i solen. Men det är så fint väder att man inte kan låta bli!!
Och alla verkar ju vara upptagna, för ingen svarar på mina sms iaf!


Tillbaka till solen!

Små bagatellproblem.



Åhå! Intervju bokad till den 28e. Hade gärna haft den idag för att ha den gjord och få veta! Det ena dumma är att just den avdelningen som jag vill vara på (och ska på intervju) ligger totalt fel i den fina staden Gbg. Bah! Alla lägenheter som är på G ligger verkligen inte där.
Vilket resulterar i att:
1. Marie får cykla 1 timme för att komma till jobbet. Positivt är att man får motion, negativt är att jag får sova mindre.
2. Marie får åka spårvagn/buss i typ en halvtimme. Positivt är att man kan skumpa runt på spårvagnen/bussen och bara slappna av, jag behöver inte gå upp så tidigt som om jag cyklar. Negativt är att jag hatar att passa tider, jag kommer stressa upp mig för att hinna till det kollektiva transportmedlet.
3. Marie får inhandla en moped. Positivt är att jag kan sova längre, jag kan ha mopeden för att ta mig till någon häst (om jag nu kan hitta någon, det ser mörkt ut). Negativt är att det är besvärligt på vintern, dessutom tycker jag det känns osäkert med mopeder.

Japp. Så ligger landet!

Egentligen ska jag inte klaga. Igår satt jag med när en patient och hennes dotter får veta att hon har cancer som hade metastaserat, till levern. Jag ska inte klaga på något alls känner man då.
Och man förbannar livet över att det är så orättvist!


Men som sagt, just nu går tiden lite för sakta.
Och jag tänkte lägga in om semester dagarna efter för att kunna ta omvägen förbi hemstaden på vägen hem. Vara hemma på lillebroderns 18årsdag <3 Sådant borde ju egentligen vara obligatoriskt!
Och jag borde ju få semester eftersom jag har semesterdagar över och de är inte så sugna på att betala ut dessa pengar, det där snåla landstinget!


Imorgon kommer mamma hit!! Min mamma är världens bästaste!! <3



Framtid



Sista veckan har det hänt lite på flyttfronten. Vi är ju anmälda på en lägenhetsbytessida och hoppas väl att vi kan byta till oss något med bra läge. Några är intresserade men det händer inte så väldigt mycket. En har varit och tittat på vår lägenhet, en annan kommer idag och två andra står på tur. Dock är det triangelbyte (två st) så det krävs ju en tredje part med och en sådan har dragit sig ur. Så ja, vi får se helt enkelt.
Om inte annat blev vi erbjudna en lägenhet på högsbohöjd, och det skulle ju kunna duga tills vidare. En trea med balkong. Men även om vi tackar ja till den så är det ju inte alls säkert att vi får den i slutändan.

Igår ringde jobbet som jag har hoppas mest på. Intervju blir det där! Om 1-2 veckor, nervöst!! Sedan ringde ett annat jobb som jag sökt och ville boka in en intervju. Fast det jobbet är jag inte så sugen på :/ Fast det är ju bättre än inget!

Så för tillfället känns det ganska ok med allt detta, även om det vore skönt att verkligen ha allt klart och få veta!!

I natt testade jag att jäsa surdegsbröd över natten. Det var inte lika bra som när  man kan gå och dra i degen med jämna mellanrum. Men ätbart blev det väl iaf. Dock inte sådär wow som jag hade velat ha det..

Om en timme ska jag befinna mig i träningslokalen, har blivit snålt med träning det sista. Säkert 2-3 månader sedan sist. Fy mig!


Måste dock hinna fixa det sista så det ser okej ut att komma och titta på lägenheten!!



buh



Jag är glad!!
(eller vad jag nu skulle skriva)
:)


RSS 2.0