En liten summering av veckan som gått



Ett ytterst snabbt inlägg för att summera de sista dagar.

I torsdags kom mamma hit. Vi var ute och åt, jag åt bakad potatis och det var den största jag någonsin sett. Jag åt nog inte ens halva. I fredags var jag och mamma ute och promenerade, fikade, kikade i affärer och lagade mat. Mycket trevligt. Sedan traskade vi iväg bort mot Baltiska hallen med stora förväntningar inför Lasses konsert.
Och oh! Så mycket kärlek det rymdes där inne, så underbart det var! Och Lasse är inte direkt är den som har massa mellansnack. Så när han gick fram till micken och det var helt tyst så ökade förväntan hos alla i hallen. Tills han öppnade munnen och tänkte säga sågot. Så gick hela hallen i extas och Lasse stod på scenen och var en aning besvärad och generad. Den stora nallebjörnen :) När han väl sa något behöver jag väl knappast berätta att taket reste sig?
Jag vet inte, men det kan vara den bästa konserten hittills, helt klart den bästa inomhus. Kanske att en sommarnatt i Göteborg för ett X antal år sedan kan slå den. Jag vet inte. Helt underbart var det. Och vägen hem kändes för kort för vi hann inte riktigt diskutera hela konserten.

Oh! Jag blir glad bara jag tänker på det.

Mamma åkte hem på lördagen och jag gick snällt till jobbet på em. Och söndag morgon. Och min söndag bestod mest av att försöka nå läkare och vara arg. Jobbade över en dryg timme och när jag kom hem var jag helt färdig. Somnade i soffan runt halv sju tror jag. Helt matt.
Så jag kan säga att det var väldigt skönt att sova till 10 idag. Äta frukost med true blood (bara 4 avsnitt kvar nu :/ ) och inte göra så mycket mer.

Fast nu borde jag tänka på refrängen och göra mig klar till jobbet.

Imorgon har jag smärtutbildning och de bjuder på mat! Tjoho! :D





onsdag


Igår skulle Thomas raka av sig skägget som han hade i Irland, det var på tiden! Och för att föreviga detta så tog vi kort, massa kort, närmare 180 st :P För tillfället har jag endast orka vända på bilderna. Men tanken är kanske att göra ett bildspel. Om jag orkar vill säga. Sen är det ju så att mitt fotoprogram inte vill leva längre. Får försöka fixa det. En annan dag.

Just idag ska jag jobba, lite senare. Innan det ska jag nog slå till på att sola. Så kanske mina armar blir aningens mer glada. Jag smörjer och smörjer men det ger igen jätteeffekt, de vill ha sol.


Imorgon kommer mamma! :D

På fredag ska vi gå på Lasses konsert!

En ledig förmiddag



Äntligen har jag fått lägenheten dammsugen och även så har golvet blivit torkat. Nice. Nu återstår bara pappersinsammlingen, den har sakta men säkert växt sig över pappkassens storlek. Kanske att jag skulle ta det innan jag åker till jobbet idag, det skulle kännas riktigt skönt. Och eftersom det är 10 grader i dag så går det finfint att vädra lite utan att det blir iskallt här. Sånt tycks om.


Jag hade en fundering på att ta mig till staden, men jag kommer ändå inte hitta något att handla så jag struntar i det. Får städa här hemma istället. Måste dessutom koka ris till min korvstroganoff. Är trött på varma koppen nu.
Det blir liksom tråkigt, även om det finns hundra sorter att välja på. Dock måste jag medge att det är vääldigt smidigt att ha några stående på jobbet. Man känner sig inte lika tvingad att alltid ha med sig mat då. För mat är verkligen inte roligt att göra, särskilt inte själv.


Imorgon är det MIG-utbildning. Undra om man skulle stå för maten själv då? Jag tror det. Alltså borde jag fixa två matlådor på en gång. Suck. Varför har ingen ännu kommit på att ta ett piller som man vattnar och som bli mat? Varför? Jag har efterlyst detta i många år nu! Alternativ ett piller som blir till en fullgod måltid i magen. Det hade varit smidigt. Men icke då!
Det blir för mig att fixa mat.



Såhär ser vår pappersinsamling ut. Imponerande att inget trillar ner, eller hur? Särskilt med tanke på att vi har katter :P





:)


Ikväll kommer Thomas hem (L)



Med minnen



Enligt tv-tablån är det bingo lotto ikväll. Om jag hade varit lite förutseende så hade jag kunnat köpt mig två lotter och traskat hem till exempelvis Marina och haft en mysig kväll. Men så bra var visst inte mina planer, det börjar om 30 min och just nu är jag inte sugen på att ta mig någonstans.


Och alltså, Spotify. Heter det -fy av en anledning? Jag gillart inte! Tacka vet jag winamp :)


Och mitt ps cs4 har krashat helt totalt. Annars hade det varit trevligt att redigera lite bilder.

Men istället lyssnar jag på den enda Honey is cool-låter som spotify äger. Det var bättre förr, det säger jag bara. Ibland känner jag att jag skulle tvinga John att skicka låtrekommendationer till mig. Det funkade förr. Han hade bra musiksmak han.


På tal om förr i tiden så pratade jag med Emil igår. Emil Emil. Det var så fina tider. Jag var ung och galen. Vem cyklar en mil bara för att se om någon är hemma? Och en annan fråga är ju varför vi alltid cyklade hem mitt i natten när det var kolsvart? Kan iofs hänga vara därför det inte tog oss särskilt lång tid alls :) Jävlar vad vi cyklade :) Ja jävlar, jag undrar om Marie (min cykelvän, en annan Marie alltså, en riktig) minns detta? :) Sjukt roligt hade vi iaf. Har haft så galet många roliga år med Emil. Undra om jag inte har någon roliga bild på honom att dela med mig av.



Bild från början av 2005 :)

Att komma hem och kalajsa känns så sjukt roligt!!


Och en bild på min kära Elin och mig på samma fest :)



snart 5 år sedan, galet.


Och tydligen är Johan i Lasses band frisk igen, no more pig flu tack. För snart blir det konsert av! :) Och min mamma kommer hit! :)

Tankar och funderingar



Eftersom min sambo (fatta vad vuxet det låter) är i Irland och plinkar på sin dator har jag suttit i min ensamhet och ätit rotfrukter i ugn, det är för övrigt mycket gott, med vitlösdressing. Efter denna delikata måltid som blev ganska tråkig ganska fort så funderade jag lite. Över hönsägg.
Jag menar, det är obefrukade ägg som säljs. Vad jag har hört så ska det endast vara höns och inga tuppar där äggen produceras. Vilket borde göra att de är obefruktade. Och då kan man ju tycka att det är smart att av hönsens mens göra något ätbart, som är gott! Äter höns äggen? Eller vad händer med ägg som inte är befruktade? Ruttnar de bort, eller blir uppätna av rovdjur? Varför gör inte människor så? Producerar nåt som är ätbart? Det känns som det hade varit smart. Eller?




För övrigt så var Tove bra i fredags, hennes glöd har inte varit så stark de sista veckorna och jag började tro att det gick utför. Men låtval och låtframförande fick mig att tro att så nog inte är fallet. Bra bra.


Sinus dricker bubbelvatten med stora bubblor och skakar på huvudet, bubbelvatten kanske inte är något för katter?

Ps: Mitt huvud har varit snällt hela dagen! :)


Yeah :D



Och hurra! Min migrän är borta! Jag är lycklig. Jag lyssnar på musik som har otäcka ljud som jag skulle dött av för en timme sedan.

Nice nice!

Jag har dessutom två missar som är så underbara. Lillmissen kom och kröp upp i min famn förut. Och bara spann och pussades. Så fin så. Nu har jag en på varje sida i soffan. De har sovit hela dagen, men jag ska inte klaga för det har jag nästan gjort med. Iaf legat helt plakat. Såå, nu är klockan 19 och för första gången idag kan jag gå utan att behöva huka mig eftersom det är det jag gör när det gör fruktansvärt ont. Att det hjälper tror jag egentligen inte.



migrän


Jag har fortfarande migrän, hela dagen har gått åt till att ligga och titta på tv för att sitta upp klarar jag inte. Och tv'n är så gott som helt tyst. Uh, känns som den tråkigaste dagen på mycket länge.
Skönt att det inte blev något jobb idag!

Har inte orkat prata i telefon heller. Det gör för ont. Kan det inte bara gå över? Det brukar funka med Bamyl, men det har det inte gjort. Och Zoomig nasal fungerade uppenbarligen inte idag :(
ska jobba imorgon och jag känner mig helt matt. blä



Invite


Och nu har inbjudningarna till vårt födelsedagskalas kommit iväg, jag hoppas att jag har rätt mail till alla, är ju inte så att mailen är förstaalternativet till så många. Så jag kan lika gärna lägga ut den här med. Designen var inget jag orkade lägga ner tid på alls.
Dessutom ville programmet inte samarbeta alls med mig så det blev till slut en PrtScr och då hoppas jag att alla förstår att kvaliten inte alls blev vad den borde.
Så med dessa förvarningar:


positiva vs negativa saker



Givetvis har jag köpt biljett på fel dag. Suck. Jag har ingen möjlighet att åka då. Har ringt swebus som säger att jag ska skicka in reklamation så får de kolla på det. Det är ändå 450-500 kr. Inte så kul att slänga det på en resa vi inte kommer att använda. De pengarna kunde jag haft roligare för. Särskilt när kalajset kommer gå på en hel del med.
Hoppas swebus kan ordna detta på något fint sätt.


Jag klippte mig som sagt häromdagen på H-akademin här i Malmö. Flickan som klippte mig var väldigt duktig. Kan verkligen rekomendera H-akademin om man vill klippa sig billigt. 140 kr för bra klippning och bra bemötande! Fick dessutom kaffe då min frisör skulle tvätta sina saker lite snabbt. Precis vad jag behövde efter att ha cyklat runt i regnet och blivit nerkyld! :D



Förövrigt har Toyotas nya reklamlåt snurrat in sig i mitt hjärta. Me like! Massor.



Mitt huvud dödar mig. Fruktansvärt ont ida, migrän så det svänger om det. Imorse när jag gick från det mörka sovrummet till toaletten via det ljusa vardagsrummet kände jag mig lite som en vampyr som möter ljuset. Huvudvärken sprängde hela mitt huvud så jag bara ville lägga mig ner och gråta. Hata.





bah



Efter att ha haft begynnande huvudvärk idag med så känner jag mig mest trött. Nu har jag dock köpt mer Bamyl. Så jag ska stoppa ner några tabletter i alla väskor och jackor jag äger. Dagens huvudvärk/migrän kunde stoppas så det blev bara lite irritation.


Uppenbarligen har jag lyckats med det där att få nageltrång med. Ont gör det iaf. Ska undvika det i framtiden.


Idag klagar jag uppenbarligen bra.
Men till en positiv sak: jag har nu köpt biljetter tur och retur hem. :)



Icke bra dag


Ja, suck. Vilken dag. Stress som fan på jobbet från 11-15. Vid 12:30 började jag få ont i huvudet men kom aldrig iväg till omklädningsrummet för att få tag i Bamyl, så jag slängde i mig 2 Panodil och hoppades att gud skulle vara på min sida. Vilket inte var fallet.. Vid 13 hade jag sprängande huvudvärk och vid 14 hade jag migrän och var illamående, när jag väl kom ut till skåpet insåg jag att jag inte hade några Bamyl med mig. Gick raka vägen in och letade upp Treo. Jobbade 15 min till och sa att resten gör jag imorgon för snart lägger jag mig ner på golvet och gråter. Kämpade mig hem, tog Bamyl och la mig i sängen med två missar och en pojkvän. Och en sprängande äcklig huvudvärk. Lyckades efter ett tag somna till några minuter. Illamåendet var över och Thomas fixade mat så jag fick något i mig. Slötittade på tv där det kom upp lösgodis och jag suckade högt och frågade om inte Thomas möjligtvis köpt godis på ICA? Det hade han inte, men på Godislagret på vägen hem! Han går och hämtar en påse på säkert ett kilo. Åhh vad lycklig han gör mig! :) Lite godis senare kändes det något bättre. Så jag orkade ringa Veronika och planera lite. Så kvällen har spenderats till att sega framför datorn och göra invite. Lagom jobbigt :)


Imorgon vill jag inte ha migrän. För nu har jag haft migrän/huvudvärk till och från i tre dagar. Inte alls så spännande.

Just nu är jag mest bara sådär matt som jag är efter riktig migrän. Samt att jag känner mig lite febrig bakom ögonlocken.


En annan dag ska jag skriva om något roligare, men just idag har det inte hänt så mycket skoj.



:)


Efter en kvälls jobbande med massa stress, mat, gott och trevligheter vad är inte då bättre än att ha en pojkvän som föreslår att vi ska se nästa avsnitt av True blood? Me like!


Jag har hämtat mitt jobbid-kort som visst fungerar som ett riktigt id-kort. så länge jag jobbar där vill säga.


Imorgon ska jag klippa mig. På ett sånt där hejjaghållerpåochläramigattklippa,förlåtomdetmåsteslutamedattrakaavallthår-ställe. Känns.. stabilt?


Hem till Tidaholm blir det 26-30e november. Nice nice. Mamma är här 20-22e november, väl? Mamma, du får lämna kommentarer ibland så jag vet att du har snokat runt :)
Då ska vi se Winnerbäck! Yey! :D


Nu har Thomas riggat upp datorn hos tv och jag ska installera mig i soffan! Tjing!

Yeah



Mina ögon är trötta. Fast jag har sovit typ hundra timmar i natt. Pff. Thomas är hos tandläkaren och rotfyller. Det verkar jobbigt. Tur att jag inte behöver göra sånt. Sånt där som rotfylla, laga hål eller dra ut tänder. Allt det där är jag lyckligt ovetandes om. Och jag hoppas få förbli det. Fast jag har 1 visdomstand helt uppe och 2 på väg. Undra om alla får plats eller om man måste dra ut någon i framtiden?


Det är 6 grader varmt och regnar. Så mysigt väder så. Ikväll jobbar jag. Och eftersom det är tisdag (eller för att vi var sjukt hungriga igår) så ska vi ha knytkalas med salsaröra (Hektors egna goda hemmagjorda), chiabattabröd, paj, nachochips, cola och muffins. Mums mums mums!


Mitt jobb är toppen. Frågan är bara om jag får fortsätta efter januari. Med nerskärningarna ska de som haft lite andra arbetsuppgifter som vårdplanerare, väntelistomhändertagare osv ut på golvet igen. Vilket gör att det inte behövs lika många av oss vikarier. Och dessutom kommer en troligtvis tillbaka, vilket gör att vi blir ytterligare en mer. Och jag (med två till på en annan avd inom kliniken) är sist anställd och har varit kortast tid vilket gör att det är jag som ryker. Blä.


Har sökt några lägenheter på test i Gbg för att se vart i kön man kan tänkas ligga, hittills har jag inte fått något erbjudande alls vilket borde innebära att jag ligger i bottenskrapet. Eller iaf för långt ner för att få lägenhet. Och det är ju ändå bara 6 månader till vi behöver en.
Jag har målat upp lyckliga bilder i huvudet där jag köper en billig 24h-biljett, åker hem tidigt en dag och kan vara hemma hela dagen, ev ut och festa med vänner på kvällen för att sedan åka hem på natten eller tidigt nästa morgon. Jag har fått för mig att det kommer bli så nära och så bra. Men jag vet inte jag. Det är ju betydligt närmare men om det kommer bli som jag vill är ju en annan femma.
Jag har ju hört att man ska ha jobb och sånt för att flytta. Pff!











Idag har för övrigt min lillebror namnsdag! :) Grattis!



Idag, igår och i framtiden :)


Idag är det fars dag och jag har inte pratat med min far än. Istället har vi sovit till 10, gått och handlat frukost och ätit chiabattabröd till frukost, när vi tittat på Futurama. Sedan var klockan helt plöstligt 14. Och nu är hon desto mer! Bara sådär. Det enda nyttiga jag har gjort idag var att rengöra Thomas dator. Den blev så fin så :)


Igår var vi ute och åt mat med jobbet. Var nog 14 st tror jag? Mycket trevligt, men jobbigt med långbord eftersom man bara kunde konversera med de närmast. Men som sagt mycket trevligt och det får göras om snart!


I veckan blev det spikat med födelsedagskalas den 28/11 i Mobackens bygdegård. Detta för att Sisu-stugan som det först var tänkt redan var bokad denna dag. Jag och Veronika fyller båda 25 år så det blir 50-år kalajs. Gamla som gatan!!  Men ja, det kommer förhoppningsvis bli mycket trevligt så jag hoppas att folk dyker upp och beter sig som man ska när man är rund om fötterna! ;)


Hehe


I dag åkte jag hem från mitt APT och pratade med mamma. Skulle till ICA och handla lite. Svänger runt hörnet och möts av 4 brandbilar, en ambulans och två polisbilar. Men det verkade inte hända särskilt mycket. Nu lite senare hittade jag detta: http://sydsvenskan.se/malmo/article563761/Rok-i-trappa-storde-trafiken.html
Så det var inget allvarligt men det är inte vad man förväntar sig när man åker hem.

Har samtalat med min stora broder idag, det var på tok för länge sedan! Typ, jättelänge sedan! Diskuterade lite fram och tillbaka och kom fram till att jag ska testa win 7. För det var bättre än Vista, även fast allt är bättre än Vista.

Och nu är det bokat! 28e blir det kalajs i Mobackens bygdegård! Hejsan vad det ska svängas om de lurviga då! Alla är hjärtligt välkomna!



Såhär såg blomman ut :)



Så fint så, inte mycket jord kvar alls :)




:)



Efter en timmes samtal med mamma lyssnade jag på ljudbok tills jag somnade. Men det tog sin lilla tid. Sedan sov jag länge. :) Vaknade och drog ner rullgardinen lite till och somnade om. Rullgardiner är bra saker det!

Funderar på om jag ska ta mig till staden ida, var tänkt att åka dit igår efter jobbet men det regnade på tok för mycket för sådana utflykter!!
Idag har jag utbildning vid 12 så det hade kanske varit lagom med en sväng innan :)

Ska se om jag kan få ledigt två dagar lite innan jul så jag kan vara hemma en stund på julafton iaf. Hoppas kan man alltid. Om någon dessutom vill byta mitt dagpass till ett kvällspass på juldagen så blir det bara bättre. Men vi får se! Inte lönt att hoppas för mycket.

Mina armar berättar för mig att det drar ihop sig till vinter, jag får tillbaka min Pityriasis versicolor. Dumma. Men nu vet jag hur den ska tacklas så det blir aldrig så jobbigt som det var för många år sedan! Yey!

För övrigt så kommer Thomas hem ikväll (L)



Och idag fyller Sandra år!! Grattis Tuss! :D
Jag hoppas att dagen blir toppen och hade jag kunnat vara där så hade det firats med buller och bång! :)






Yeeeeyyy!


Ibland är det lite tråkigt och så. Då är det tur att man har en kamera eller två så man kan roa sig. Fast själv var det inte så kul. Men med katter blir det roligare. Särskilt när katterna inte vill vara med. :)




En alltför ljus bild. Men just nu har jag inte tid för någon slags redigering alls.
Men Sinus är söt iaf :)


Och en egobild bara för att jag gillade ögonen.




Och ett kort på min prins med.




Och egentligen är detta första gången jag använder mitt nya objektiv för första gången. Och vilken skillnad fast  jag varit väldigt oseriös!
Me like! 


Nu jobba! Och jag kommer nog få trampa på ordentligt!!
Sent ikväll kommer det nog bli. Trött imorgon :)



RSS 2.0