Ledig dag

Jag är ledig. Och då ska det vara molnigt och ev regn? Är det verkligen vänligt? Fryser som en gnu här i lägenheten så det blir nog att gå ut en sväng. Typ handla så vi har något att äta i em. Lutar nog åt färskpotatis, sill och melon. Om min kära Thomas går med på det, vilket inte borde vara några problem :)

Brr.. nu måste jag ta på mig heltäckande byxor och sen får det bli att plinga mamma för att kolla hur läget ligger till där hemma. Och hur min misse mår efter antibiotikakuren, för den borde nog vara avslutad snart?

Inne på sista veckan att få gå bredvid, i två dagar har jag haft alla patienter och fått folk uppskickade. Det har varit kaos, men det har gått. Så det känns nog bra iaf :)

Fredagskväll?

Blöh. Så kul var det att sjunga singstar själv, inte kul alls. Funderar på att kanske sova istället?
Thomas gick ut med sina vänner, tänk om mina vänner hade varit här. Då hade jag också kunnat gå ut med mina vänner. Istället sitter jag och ruttnar bort här, för följa med fick jag tydligen inte..

Alternativt ringer jag någon och pratar bort en stund, men jag har tyvärr ingen lust för tillfället (det får bli en annan dag S, men givetvis tycker jag att vi kan ta upp telefånerandet!).
Klockan är 23 och det är fredag, kul. Känns ju inte så lajbans att dra ut själv heller. Bah. Jag vill vara i Tidaholm med mina vänner, och det nu!! :(


Nej, det här orkar jag inte med. Sova bort tiden får det bli. Natt

Singstar, jobb och sol

Varför inte passa på med ett inlägg då jag väntar på att toaletten ska bli ledig så jag kan fixa mig lite innan jobbet?

Med tanke på att jag lyckades bränna mig i onsdags så har jag inte varit ute idag. Visserligen ser jag inte så bränd ut nu. Men det är nog bäst att vänta till iaf imorgon!
Så dagen idag har tillbringats mestadels inomhus, jag har varit duktig och diskat och handlat. Och eftersom jag var och lånade singstar igår så blev det att sjunga lite med. Gick dock kasst och jag ville inte riktigt ta i då Per låg och halvslumrade i sitt rum :)

Om en timme börjar jag jobba och förhoppningsvis går det framåt, fast det känns som man missar småsaker hela tiden :S När lär man sig allt? De som jobbat där i 2 år säger sig fortfarande missa. Och någon som jobbat där 10 år frågar fortfarande andra om ställningstaganden och så, fast hon är jätteduktig. Så man lär sig nog aldrig fullt ut, tyvärr.

Första dödsfallet av mina patienter nu, fast det var när jag var ledig och så. Men det gick så fort. Jag träffade henne 1½-2 dygn innan och då var hon bara matt och tagen, inte döendes direkt sådär. Cancer som hade spritit sig långt. Uh, typ alla har cancer. Ca 5 av 8 av våra patienter har cancer i någon grad.
Jag är så glad att farmor inte behövde brytas ner av sin, att det gick så fort. Jag saknar henne.
Och nu har jag en dam som påminner mig så sjukt mycket om min mormor, det är jobbigt.
Ibland kan man ju undra om det är ett jobb man kommer att orka jobba med. Men jag trivs, det gör jag. Om jag bara kunde lära mig vissa rutiner så jag har mer tid till att prata med patienterna..

Men det är sol och det är fint. Om 7 dagar går första flyttlasset, jag längtar!


Sol :D

Finfin dag!
Jag är ledig och det är sol! Kan det bli mycket bättre? Mja, om Thomas hade varit ledig med det klart..
Men han hade ändå inte varit sugen på att ligga och sola, så det är nog bäst såhär ändå :) Var ute någon dryg tille i förmiddags och ska ut en till sväng snart. Måste ju passa på när ja är ledig och det är sol!
Resten av veckan kommer jag tillbringa största delen av dagen på sjukhuset..

Hara varit och handlat tillbehör till kvällens mat. Ikväll ska vi till Ellstorpsparken och grilla! Yeah. Spett och kyckling. Sallad och sås. Mumma.

Och nu är det inte mer än 9 dagar kvar tills första av tre (fyra) flyttdagar är påbörjad. Nice nice. Jag längtar så väldigt mycket!

Men nu börjar fötterna frysa. Så det blir att bubbla lite vatten, dricka och ta med lite färddryck så jag inte blir helt uttorkad, får ont i huvudet och är grinig resten av dagen :)

Tjing!

Uppdatering.

Uppdateringarna blir ju inte många direkt.  Samtidigt så händer det kanske inte så värst mycket. jag  går till jobbet, försöker lära mig saker och hålla patienterna vid liv. Det går relativt bra.
Idag hade vi fläsning om vårlng oc snurrigare i bollen ahar jag inte varit på länge.. Jag har precis lärt mig hur det fungerar i Cosmic och i Växjö. Nu byter vi datasystem och stad och hela tjofräset är helt annorlunda.  Det är inte det lättaste.
Jag har dock lärt mig läkemedels- och vätskelistorna nu. Ganska stolt och det är faktiskt logiskt när man väl fattar :)
Annars känns det mest rörigt på jobbet. Många nya som inte fattar och många från en annan avdelning som heller inte fattar, vilket gör att det är en hel del kaos..

Men förövrigt så väntar jag (vi) mest på att det ska bli den  juli så att vi ska kunna börja flytta. Tiden går segt när man väntar vill jag lova.
Bil är bokad över hela helgen så det blir att flytta Thomas fredag efter jobb, mig på lördag och tv/ikea mm på söndag. Sen är jag ledig på måndag så då blir det att försöka sammanställa lägenheten.. Uh.
Ett skrbord (till) ska inhandlas så jag slipper sitta på ett hörn med tangentbordet i knät och hoppas på att jag skriver rätt då jag inte ser texten härifrån. Ska bli skönt att få min skärm och min datastol och sånt sen. Det ska bli så skönt att flytta!

Förra veckan beställdes det en resa till Budapest och igår beställdes det hotell. Så dit bär det av i slutet av augusti. I slutet av juli blir det nog hem till Tidaholm om allt vill sig och hgår enligt planerna.. Vilket man inte alltid kan lita på.

En cykel inhandlades idag för en relativt billig peng, provcykling blev det en liten sväng. Det stora provet får vi ta till jobbet imorgon, ska bli spännande. Tycker nästan att den är lite klen i växlarna, jag är van vid trögare växlar nu ::) Och är jag inte uppmärksamt så lär jag väl flyga över styret, för bromsen tar på fläcken!

Midsommar firades hemma hos Lisas föräldrar då de var hundvakt åt Salsa, jag och Salsa blev polare och lekte och så :) Senast för några dagar sedan uttryckte jag min längtan av att leka med en hund så det var väldigt passande :)
Vi åt massa god mat, spelade spel, trumpet och var galna med glasögon. Helt sjuka glasögon som gav oss alla ett riktigt gott skratt :)



Yes, det var alles. Uppdaterar man sällan så får man ta allt i en klump istället :)
Jag ber om ursäkt för eventuella stavfel då jag inte riktigt ser vad jag skriver.

Ha det!

Första dag som sjuksköterska

Examen var trevlig. Vi tog hysterikort och 70 % av dem blev suddiga. Mina föräldrar är inga mästerfotografer direkt :)
Vi var i kyrkan, sjöng psalmer, lyssnade på tal och fick broscher och så. Sedan blev det mat och socialt umgänge med familjen och thomas, vilket aldrig är fel.

I lördags åkte jag till Malmö. Under lördagen ringde min mor mig och informerade att den sub kutana vätskan på Noahs ben hade läckt ut genom ett rejält sår på benet. Äntligen fick vi veta vad haltheten berodde på!! Mamma pressade ut den serösa vätskan och Noah morrade och hon nämde även att han fräste! Vilket inte inträffar ofta i Noahs liv. Men senare på lördagen var han ute och var piggare.
På söndagen sprang han runt och haltade inget alls och gjorde rejs mellan huset och skogen, gånger flera. Så han är återställd! Min fina underbaring!

Igår hade jag intro på jobbet. Satt i en föreläsningssal och segade mest hela dagen. Lärde mig lite iaf :) Idag har jag gått bredvid på avdelningen. Det är mycket att få in i det lilla huvudet! Men 4 veckors bredvidgång ska vi få. Det känns bra. Och semester är uttagen, så det blir att resa någonstans (Paris?) i augusti. Skönt det.  Förvånandsvärt många kände igen mig från förra året (även de jag inte alls mindes) och det är ju kul. Att man inte går runt helt obetydlig liksom :)
Trött som jag vet inte vad har jag varit dessa två morgnarna. Visserligen piggare idag än igår, men ändå! Skönt att jag jobbar kväll torsdag och fredag så jag hinner ta igen mig lite :)


För jag har tagit examen

Eyy eyy!

Idag ska jag åka från Tidaholm för att bege mig tillbaka till Växjö och ha avslutning med klassen.  Imorgon blir det kyrkan och hela faderullan. Men jag vill inte riktigt åka än. Jag trivs bra med att hälsa på. Och jag har inte riktigt hunnit allt som jag ville. Även om det har hunnits med en hel del denna gång jag har varit hemma!

I måndags insåg jag  att min käraste pusselbit (Noah) var halt. Men bara lite när han sprang så  jag var inte så orolig. Men i Tisdags blev det värre och sedan värre ändå på onsdagen. Idag är det som igår. Men ibland stödjer han inte på benet :( Min fina fina kisse!! Vill inte åka ifrån han nu.. Myskissen har varit så mammig nu. Bara Marie i hela världen som är riktigt bra just nu. Så han har sovit alldeles intill mig. Och jag har väl sovit lite sisådär. Klappa, hålla huvudet och akta benet. Inte så att det har varit så avslappnande direkt :) Men det är det värt!

På lördag bär det av till Malmö och på måndag börjar jag jobba. Stora vuxna Marie då!


Men nej, nu borde jag packa ner mitt liv i en låda och bära upp den så den följer med familjen till Växjö imorgon. Stod den inte i hallen med "VÄXJÖ MARIE"  i size big så skulle den inte få komma med hörde jag det ryktas om!
Så det är bäst att lyda :)

Tjing.

"För jag har tagit examen!" :P

RSS 2.0