Leeget fan!

Ljudet av att trava på en stubbåker! (L)
Det kan framkalla sommarkänslor fast det är minusgrader ute.
Nice! Med andra ord har jag ridit idag. Lazy, så söt så!
Blev några kort på honom och några på vinterlandskapet. Återstår att se om det blev något att ha eftersom jag inte hittar Martins kabel till Sonyericson-telefon och jag inte har bluetooth och Martins och Mikaels datorer har tillsammans skapat en hemlig klan om att inte tillåta mig att få över bilderna till en dator.. Så det blir att fixa det nästa år. Surt, men sånt är livet!

Idag har jag förutom en trevlig ridtur handlat tillbehör till nyårsmaten, vilket kommer bli olika pajer, sallad och bröd. Och cheesecake till efterrätt, förhoppningsvis kommer det att bli bra. Men man vet aldrig med mig och Elin i köket! Kul hade vi iaf! Markus tog tag i sitt liv som man och letade fram borrhandskarna och borrmaskinen och borrade upp diverse bra saker på väggarna, så nu har de någonstans att hänga jackorna! Finfint! :) Lagom inför den stora galakvällen :)

Fikan hos Emil blev lite väl sen så den förflyttades till imorgon med förhoppning om att inget annat dyker upp.


För att avsluta det hela så trivs jag så sjukt mycket med att vara hemma. Och jag inbillar mig att jag kommer kunna åka hem något oftare och enklare när jag bor i Gbg.

Fast på tal om Gbg så får jag avsluta det hela med att säga att jag nu har hittat 3 avdelningar på Sahlgrenska centrum där jag mycket väl kan tänka mig.
Blev lite panikartat i mitt huvud häromdagen när jag insåg att kirurgen låg på Sahlgrenska östra och att det skulle medföra 30-60 min (beroende på vart min lägenhet kommer att ligga) med spårvagn enkel resa. Och med cykel vill jag inte ens veta då.. Så det blev att kolla vad de närmare Sahlgrenska ställerna hade att erbjuda och mitt i depparedeppMarie fanns ett ljus när hon hittade 3 helt okej avdelningar! :)
Så jag kanske skulle finslipa på mitt CV. Efter trettondagarna ska jag ringa till de avdelningarna och se hur läget ser ut!
Nice nice, i maj bär flytten av och jag längtar!!
Jag vill ha min lägenhet nu och jag vill inreda och jag vill trivas!

Annandag jul.

Tiden flyger förbi och jag vet inte riktigt vart den tar vägen.

Jag är hemma hos mor, far, bror och bror. Det är mycket trevligt. För 4-6(?) dagar sedan var Thomas här och hälsade på (L) Vi bakade lussekatter och pyntade granen då. Några dagar innan gjorde jag och pappa knäck och kola enligt tradition. Jag lyckades även få Elins mamma att göra marknadskarameller till mig :)  Allt detta godis (plus mängder med chokladaskar) gjorde att Maries mage sa upp sig en kväll, natt och förmiddag. Men inte att man lär sig av sina misstag! På julafton satt hon minsann där igen, med näven mellan godisskålarna och munnen. Och det hela resulterade i en ännu argare mage. Så till 16 på juldagen varierade jag med att ligga i sängen och må illa och gå till toaletten och försöka göra något åt illamåendet. Suck.

Och festandet på kvällen kändes sådär lockande. Men vi hade köpt biljetter och det är ju ändå juldagen! Så efter att ha sminkat mig i 3 timmar typ, med välförtjänta sittpauser och inslagning av paket och sådär så var jag ändå redo. Malin och Bengt kom och hämtade mig och vi åkte till Elin, där de var i full gång med att spela guitarr hero fast med band, och jag minns aldrig vad spelet heter.
Jag och Malin sjöng vackert medan de andra plingade på bas, gitarr och trummor. Det var så fint! :) 2-3 vin intogs och vi spelade Skövde-spelet (jag och Thomas har köpt Växjöspelet, men ännu inte hunnit spela det. Som alla andra spel vi köpt ^^) Det gick åt helvete för mig och tiden gick alldeles för fort så det blev att packa ihop oss och dra till 4an. Väl där träffade man alla. Det är alltid så och det är det bästa med att gå ut här, särskilt på juldagen. Man träffar alla! Visserligen även en del man inte vill träffa, men med en beskyddande bror så överlever man även det (L)

Maddicken hade jobbat till halv tio-tio och sedan arbetat frenetiskt för att komma i samma stadium som oss andra. Man måste säga att hon lyckades, med råge! Hon var så full och lycklig :D
Ikväll ska vi titta på film. Kanske att jag vågar äta lite godis med. Jag åt 5 chips igår sedan slängde jag snällt bort de sista tre jag hade i handen eftersom jag fick oroväckande kramper i sidan.



Yeah!
Marie spännande liv i detalj liksom!

Om en spindel ska jag berätta om en annan dag. (och då inte annan dag jul, utan en helt annan dag)

Dan före dan.

Japp!
Imorgon går bussen från Växjö med stopp i Jkpg för att lämna av Thomas och sedan vidare till Tidaholm. Är väl hemma 6-7 på kvällen. Tror jag. Minnet är inte så fantasktiskt alla gånger. 6 tror jag det är, 5 över 6 kanske?
Skönt ska det bli, även om det inte blir så länge som jag vill.. Men men.

Det blir inget jobbande alls, eftersom jag är hemma så kort tid.
Så oron i magen har börjat växa mer och mer. Vad ska jag göra på julaftons förmiddag!? Jag har inte varit hemma på minst 10-15 år på julaftons morgon/förmiddag! Vad gör man? Hur gör man?
Eventuellt blir det att följa med Elin till stallet på morgonen :) Som på den gamla goda tiden ^^

Kurs om konfliktlösningar mm nu. "Nu verkar du vara arg på mig, är det så?"
Jag skulle bryta ihop om någon sa så till mig när jag var arg :)

Ögongrus.

Trött!

Eftersom böckerna jag behöver till denna kursen inte finns att låna och eftersom min ekonomi säger att de är omöjliga att köpa (och dessutom vill jag inte ha dem i framtiden så då vill jag inte heller köpa dem) så resulterade det i att jag har scannat in 400+250+50 sidor. Yeeeah! Det var så kul. Och dessutom var der väl 100 sidor som jag råkade göra fel med så de fick jag snällt scanna om.
Över jul ska jag plugga. Oh, vad roligt..
Fått ena praktikplatsen med. I Växjö. Tack, tack, tack! (Hoppas den andra blir här med). Det blev lung- och magtarm-sjukdomar. Det blir nog bra. Jag kommer kunna KOL och syrgas i sömnen (och inhalationer som jag redan kan) vilket är myycket bra att kunna så jag inte dödar någon med syrgas, så det är ju bra. Mag-tarm kan också vara bra om jag nu vill till kirurgi i Gbg. Och det är nog ändå det det lutar åt för tillfället.

45 min kvar till skolan början. Så skumt att börja med den akademiska kvarten. Vi har gjort det 2 kurser innan eller så. Kvart över istället för prick är sjukt stor skillnad! :)

Men teet och smörgåsen ska ner så jag ska väl sätta lite fart ändå. Slutar 12 och då ska jag rida, när det är ljust! För omväxlingens skull :)


Jordbävning.


Jag bara måste. Innan hela Sverige blir trött på  att höra det. Men jag sov till strax efter 6, var uppe på toaletten och kunde inte riktigt somna om.
Just när jag nästan somnade började sängen och huset skaka. Först kändes det som att Thomas rörde sig väldigt mycket men just då kom jag på att han inte var här. Strax efter började det skallra i rutorna.
Lite chockad låg jag i sängen och undrade vad som precis hade hänt. Jordbävning? I Sverige? Neeh.
Tog ett tag innan jag somnade om och nu när jag vaknade så kollade jag text-tv, och visst! En jordbävning i Sverige. (Och nu har jag hört det tre gånger på tv på 10 minuter, så därav att alla kommer tröttna på att höra det)
Men jag har aldrig känt någon jordbävning förut. Så för mig är det ändå lite speciellt! Sådesså!

Nu ska jag dricka klart mitt te, äta min macka och sen traska till skolan. Yeeeeha!

Förresten så försvinner mina pengar. Visserligen är det jag som köper upp dem. Men på vad liksom?! Jag är glad att jag redan har betalat tågbiljetter och så. Och att vi får pengar den 23e denna månaden.
Borde iofs kolla upp biljett hit igen med. Hela min jul har blivit förstörd av grupparbeterna! Hade tänkt att jag skulle vara hemma 19-6, eventuellt 19-11, men istället blir det 19-1 Eh! Tack dumma kurs! :(

Tentafest.

Det är den 14 idag. Om 4 dagar åker jag hem!
Det ska bli underbart. Och dessutom kommer jag få träffa min fina misse med :)

Jag har vaknat upp från gårdagens bravader. Det började lite knackigt och så, men väl på förfesten blev det bra. Det var trevligt. Jag hade självklart glömt mitt kårleg när vi skulle in på Sivans (med det förstår nog alla att jag är ute väldigt sällan här) så det fick vi traska hem och hämta. Tur att man bor nära. Men det blev att pulsa i snön och så.
Där inne dansade vi till dålig musik och drack öl. Billig fin öl. Det är nog enda anledningen till att man borde gå dit oftare.
Jag vaknade upp med en svag huvudvärk och som vanligt har jag väldigt svårt att ligga kvar i sängen en längre stund efter att jag har vaknat på riktigt. Då kommer alla bakfylletecken på en gång och bara sväller över mig. Så jag gick upp (klockan är halv 11 så man borde vara uppe nu) men Thomas sover fortfarande. Vi tänkte ha lite filmmaraton idag. men det kommer nog gå dåligt. Jag ska rida och sånt.

Jag vill veta om jag klarade förrförra tentan, och jag vill veta det nu!!


Eh. Oj vad seriöst det här blev..


Tentan avklarad!

NICE! Klarade den!
Finfint. Och oh så skönt!

Ringde ena delen på jobbet nu, där jag sa att jag ville vara på julafton. Men det blev inget.. :( De hade timvikarier i överflöd över julen tydligen. Och då tar de in de som brukar vandra i korridorerna. Inte mig som inte varit där på ett år :( (Antar jag, inte vad de sa men de sa att de hade timmisar över iaf). Blä. Ska försöka få tag på det andra stället nu snart, de var på matrast i en kvart till.

Tittade även på schemat till nästa kurs. Är ledig 18 december- 7 januari. Men så kollade jag lite noggrannare och såg att jag hade 2 föreläsningar den 7e och 8e och sedan inget förän den 12. Så jag kanske kan vara hemma 18 dec-11 jan istället. Det vore nice! Fast då blir det inte så mycket att rida här, får kidnappa Lazy (och jag måste komma ihåg att ta med min extra ridjacka hem!)

Åka in till staden om 20min för att  möta Thomas så vi kan handla lite och så, klappar och diverse.
Oh, min finis (L)


Party på lördag.

^^

Idag har det varit pluggande från 8 till nyss. Och faktiskt, jag har lärt mig något!
Det känns inte som att allt är ett enda stort virrvarr längre utan jag har en aning koll. Och det är ju på tiden eftersom tentan  är 8 imorgon..

8-12 är det tenta tom. Klockan 12 ska jag städa. Och det ska bli så skönt att städa! Det är tentakaos här för tillfället. Vilket betyder att det ser helt förjävligt ut. Böcker, papper, saker, stickor, garnnystan, kläder, mm mm överallt omvartannat och dessutom grus på golvet.. Så ja, det ska bli skönt att städa! Funderar tom på att torka golvet, men det återstå att se. Om jag blir godkänd så ska jag iaf överväga det imorgon. Och det bästa av allt bästa är att Thomas kommer! :D
Lovely.
Det bästa med att ha såhär mycket att plugga har gjort att den veckan som gått har gått väldigt fort. (misstolka mig nu inte med att jag tycker det är bra att plugga).


Och ooh. Imorgon kommer tentatomheten och jag längtar!!!


(Marie är glad ^^)

Vem kan vara som Aaanton?



"Rollerblades! YEAH!"

Ingen annan låt får mig nog så leende och glad som den :)

Pluggandet har lagts åt sidan för idag. Imorgon blir det 8 till vi stupar. Hade jag inte haft bajsstortenta på fredag så hade jag gått ut och svängt mina lurviga och shakeat rumpa idag.  Jag akut jättepartysugen (som säkert 90% av gångerna jag lyssnar på den låten med ^^) Det är såå skönt att lyssna på IQ-befriade låtar ibland :P


Jag stickar, men det går inte så mycket framåt. Det är svårt att sticka och läsa samtidgt (och scrolla ner och så) jag är inte så begåvad som mormor/farmor var. Snacka om att de kunde sticka i sömnen!

Men nu fin avslappning innan sänggående, kanske skulle satsa på en natt utan uppvaknanden? Minns typ inte när det var sist (som jag sov själv dvs).



Yeah. Marie är iaf glad trots äckelblötsnö, tenta och en cykeltur till sjukhuset och tillbaka (för att plugga liksom, ehee). Men det innehöll även en trevlig fika så ja, man får offra sig ;)


Tentaångest.

Suck.
Idag och just nu infinner sig den välbekanta jag-kan-inget-paniken, I vanliga fall brukar den komma en vecka innan tentan, nu är det två dagar kvar. Ju mer jag läser ju mer blandar jag ihop allt, som man alltid brukar göra. Men efter några till dagars pluggande brukar man ha lyckats att reda ut det ganska bra. Det kommer jag inte hinna på två dagar. Alltså medför detta en omtenta.
Blä.
Dessutom är det en muntlig tenta så jag kommer sitta stammandes och inte veta något alls. Vilket gör det hela ännu mer irriterande.

Men jaja. Som mamma säger; det finns omtentor och genom att plugga två gånger lär du dig mer.

Så en aning lust att bara strunta i allt nu har jag faktiskt. Att bara lägga mig under täcket och ligga där tills tentan är förbi och bara satsa på nästa istället.

Piss!

Lista.

Egentligen har jag inte tid så det kommer att vara snabba, korta svar eller blanka svar.
Jag borde plugga


1. När gick du upp idag?
9

2. Diamanter eller pärlor?
Diamanter i så fall..

3. Senaste filmen du såg på bio?
Ehm.. Den fina filmen som jag inte minns vad den heter.. tror jag (Thomas får fylla i här)

4. Favoritteveprogram?
Oj, jag kollar inte mycket på tv. Det är mest bakgrundsgrej. Så det enda jag följer för tillfället är prison break som vi har gått över att ladda ner. Och idol som är slut på fredag. Annars lättsamma saker som inte kräver någontankeverksamhet.

5. Vad åt du till frukost?
Frukt och te

6. Vad är ditt andra namn?
Jenny

7. Din favoritmat?
Kyckling, pizza/kycklingrulle är mumma, kycklingwraps och kålpudding klättrar

8. Vilken mat gillar du inte?
tomater, om det räknas till mat? potatismos, fiskgratäng. kokt fick/kött/kyckling

9. Favoritchips?
Jag är ingen chipsmänniska, men saltade potatischips får det nog bli isf

10. Vilken är din favorit-CD för tillfället?
Hoho, finns det några snälla barn här? (julmusik för tillfället.)

11. Vilken bil kör du?
Mammas röda eller brors blåa

12. Favoritmacka?
Eh, jag har aldrig förstått det där med favoritmackor. Inte lager 157's iaf. den var ruskigt god men konsekvenserna får mig inte att äta den igen

13. Mänskliga karaktärsdrag, kan du bara inte med?
Folk som måste synas och höras hela tiden. Lugna ner er för fan! (Oh, nu blev jag lite irriterad när jag måste tänka på sådana människor)

14. Vilka är dina favoritkläder?
Mina mysbyxor (ruskigt bra inköp). mina stallkläder? :p

15. Om du fick åka vart du ville på semester?
Någonstans varmt

16. Favoritklädmärke?
Inget direkt.

17. Försvann?
Pluggtid.

18. Favorittid på dagen?
Ingen alls för tillfället. Kanske morgonen, då är det långt till kväll och sovstress.

19. Var är du född?
Skövde BB

20. Vilken är din favoritsport att se på?
Alltså, det där med sport är inet riktigt min grej. Men hästhoppning kanske? Friidrott eventuellt.

21. Coca Cola eller Pepsi?
Cola zero.

22. Fotboll eller ishockey?
Ishockey, helt klart

23. Är du en morronmänniska eller nattuggla?
Morgonmänniska när jag var liten. nu varierar det faktiskt.

24. Pedikyr eller manikyr?
inget.

25. Några spännande nyheter att berätta för oss?
Mina drömmar de sista dagarna har varit helt sjuka.

26. Vad ville du bli när du var liten?
Jag hade ingen dröm. Jag levde nog i nuet på den tiden, vilken tråkig unge jag måste ha varit!

27. Bästa barndomsminnet?
Svårt, mycket svårt. Vet faktiskt inte.

28. Varit i Afrika?
Nej

29. Nånsin rullat in någon i toapapper?
Ja

30. Varit med om en bilolycka?
ja

31. Favoritdag i veckan?
Helger, chansen att thomas är i närheten är d å

32. Favoritrestaurant?
Öhm. jag är ingen restaurangmänniska. Den där i stan är dock riktigt god.

33. Favoritblommor?
De där som mamma dödar (jag är så bra på blomnamn) Hibiskus! (om de nu stavas så?) Sjukt fina som träd i Turkiet dessutom.

34. Är du kär?
Galet mycket

35. Favorit-snabbmatsrestaurant?
Pizzeria a la Venezia/Happy Time!!! (OMG! Vad sugen jag blev!)

36. Äger du en cykel?
Tre st. plus några som har blivit stula. men jag är väl fortfarande ägare till de då? fast då kanske jag inte är ägare till mina nuvarande? Hmm..

37. Vem fick du senaste mailet från?
Therese (om man räknar bort all reklam och så)

38. Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort?
Har inga kreditkort

39. Läggdags?
Så varierande att det inte går att svara på och jag tänker inte sitta här och räkna ut en medeltid

40. Senaste personen du delade en middag med?
Thomas

41. Vad lyssnar du till just nu?
Någon som bankar (spikar?) någonstans i huset

42. Favoritfärg?
Blöh. jag vet inte. röd?

43. Hur många tatueringar har du?
Ingen.

44. Vad jobbar du med?
Räknas några timmar i halvåret inom hemtjänst?

45. Favoritträning?
ridning, fast jag ser det som en hobby och inte träning.

46. Har du några djur?
Min fina kissekatt

47. Vad önskar du dig?
en mp3 kom jag på igår.

48. Ringsignal på mobilen?
Ehm, något. Typ den som verkade bäst

Lycka.

Jag har fått äggmani. 5 ägg idag och 4? igårkväll. Ägg är gott!
När jag stod och åt mitt tredje ägg för dagen så slog det mig. Att ganska exakt idag för tre år sedan stod Thomas i min lägenhet i Tidaholm för första gången. Ett halvår tidigare träffades vi på Arvika. Tänk att tiden går så fort! Och tänk att det kan bli så bra!

För att fly plugget idag har min hjärna ställt in sig på att bara tänka andra tankar. Mest går jag runt och är alldeles kär och lycklig och alldeles för okoncentrerad för att kunna plugga. Mest av allt är jag bara sjukt glad för jag har världens finaste pojkvän.

Sjukt sjukt glad. Och inte det minsta sugen på att plugga.

Jag har även ätit en clementin idag, den var galet god.
Em ringde och grattade lite i efterskott och vi pratade tentor och det kändes bra.
Emma kommer hem idag och det är också alldeles bra.
Mamma fyller åt idag, det måste vara därför allt är så bra :)

Det negativa med den här dagens datum, eller om det var gårdagens? tänker jag inte ta upp, för jag saknar henne så fruktansvärt ibland. Och även om det det har gått 8 år nu så kommer hårda känslostormar.


Natten bestod av underliga funderingar om lungsjukdomar, ännu underligare drömmar om prova-på-förhållanden, och en klasskompis som badade med sin dödskallemac-dator. Och något mer, om en före detta klasskamrat, men det minns jag inte längre.
Uppvaknandet var med inspector gadget-låten i huvudet.
En mycket underlig natt


Pluggpaus är lycka!



Hääärligt!
Gått till Willys med omväg och tillbaka med omväg. Tog väl en timme eller två :)
Kameran i högsta hugg och tack vare inspiration så hade jag frizon i öronen och lyckan sprudlade över!
Inte en enda pluggtanke bara lycka och massor av lycka!

Många kort blev suddiga (jag var inte så seriös i korttagandet på mig, studsade, hoppade och sjöng nog lite för mycket), men några kanske blev dugliga :)


100% irritation.



Kan ju bara meddela att det där fingervickandet var totalt värdelöst igårkväll och i natt. Varför har jag så svårt att sova själv? :/

Två timmars pluggande nu iaf, ska snart bege mig till stallet för att fortsätta plugga när jag kommer hem. Och jag ahde fel! Sa ju att jag typ kommit igenom allt, det har jag inte. Men nästan. Kanske efter idag. Och då har jag mån-tors att försöka lära mig ungefär 50 sammanfattade A4 sidor. Yeah. Om det räcker. Jag vill inte veta hur många det kommer sluta på.

Och för att göra allt ännu mer roligt så säger mitt öra att jag ska bli hysterisk. Det är sjukt irriterande att höra sin puls, sina andetag och ett underligt läte när man pratar hela tiden. Inte konstigt jag blir aggressiv ibland.. Tog Sinova men funderar på att trotsa min mamma och ta nässpray idag, för just idag orkar jag inte med att mitt öra ska vara jobbigt!
Dessutom är jag i klimakteriet eller något sådant, efter en kopp te så svettas jag som ett as och 20 min senare fryser jag igen, som vanligt. Om jag bara kunde få vara varmt. Bara lite, ibland?
Just nu är jag varm, så jag ska ta lite nässpray, slänga på mig stallkläderna och cykla iväg i det glest, glest, knappt befintliga snöandet. Jag vill åka pulka!



Tomten jag vill ha en riktig jul


julradio.se säger jag bara :p Haha :)

Jag har tittat på en film, den var inte särskilt bra faktiskt, men underhållande :)
Häromdagen tittade vi på King of Carlifornia som var betydligt bättre och jag vill ha hennes hår som hon har i filmen, just för tillfället kommer jag inte ihåg vem det var och jag orkar inte kolla upp detta heller. Men mitt hår behöver växa 15-20 cm till, och jag ska klippa mig om 9 dagar.. Blöh!

Uh! Feliz Navidad och jag hatar henne! Våran gamla engelskalärare, som jag uppenbarligen har förträngt namnet på, men det gör mig ingenting för det är inte värt att nämnas.

Häromdagen (igår?) lyssnade jag på radio och de hade haft något program om nyttiga tips i vardagen eller något åt det hållet och jag lyssnade på sammandraget där de sa tt någon hade ringt in och sagt att om man inte kan somna, så ska man röra på ena fingret ungefär i pulstakt, tror jag. Långsamt och avslappnande iaf. Skulle testa det i natt när jag inte kunde somna om. Och jag minns knappt att jag började innan jag somnade. Ska testa ikväll/i natt med eftersom jag säkerligen kommer ha problem med att somna. Så ja, det rekomenderas att testa iaf! :)

Efter tentan har ja pluggat och tvättat. Snart klar med mag-tarm och lite kvar på lungsjukdomarna. Annars har jag nog plöjt igenom det mesta!!! IMPONERANDE! Bara anteckningarna från föreläsningarna och kolla upp lite saker som jag inte riktigt fattar. Men gasch gasch vad jag är bäst!
På fredag kommen den där känslan som alla som har pluggat på högskola/universitet känner till, när man har hysteripluggat och sedan kommer hem från tentan och undrar vad livet har kretsat kring de sista veckorna. Den skumma tomma, men ändå sköna känslan av rastlöshet. Jag vill ha den nu! Dessutom kommer Thomas då! (L)


En avklarad, en kvar.


Ena tentan avklarad. Och vad gör man då? Jo, hem och råplugga till nästa. Kul att man kan slappna av och känna sig nöjd liksom :S Den gick nog bra iaf, jag tror det. Det kändes så. Så jag hoppas på det.

Nu pluggar jag vidare, dricker te och rostat bröd.




(Och Martin, vi har; cancer, reumatoid artrit, stroke, högt blodtryck, diabetes typ 2, allergi, hjärtinfarkt, ulcerös kolit, underliga saker på fingrarna nåt knölaktigt, demens.. mer kommer jag inte på nu. Fråga mamma. Vi barn kommer alla dö innan 50. Ta vara på livet ^^)



noll rubik.

"Symtomgivande åderbråck behandlas med opera"

Varför är det inte så? (Har läst fel några gånger nu, står egentligen att operera.

Tentaapati, for sure!

Jag måste säga att skriva inlägg här är bra mycket mer lockande än att plugga. Det går dåligt med pluggandet faktiskt. Satt en stund, sedan gick jag och handlade, godis som jag tänkte ha som tentagodis men som visst blev tentapluggodis.
Satte mig för att börja igen men då ringde mamma och vi pratade ett tag. Om ditt och datt och om hur de ska göra med planlösningen när de ska göra om. Vi kom fram till en bra lösning, pappa vill ha det på ett annat sätt, ett mindre bra/fint. Mamma kommer ändå få som hon vill, så alltså kommer det bli bra :)
Strax efter vi la på och jag hade hunnit plugga en liten ynka stund ringde Elin, fortfarande imponerad att hon tog rätt dag. Hedersvärt! (hon har rakt igenom fått för sig att jag fyller imorgon ^^)
Satte mig en stund till och sedan började Idol, tänkte att jag som är tjej kan väl göra båda sakerna samtidigt, det var mindre lyckat. Och egentligen vet jag inte varför jag tittar på det längre. Det var roligare när Johan var med, ska han åka ut denna veckan? Spänningen stiger! Ungefär. Men jag saknar hans spontanitet där i programmet, det är inte detsamma utan honom! (vrålar ut i frustration!!) Eller kanske, men ändå.. :) Kevin vinner ändå, och gör han inte det ska jag flytta till ett varmt land. Kanske där han kommer ifrån? (kommer aldrig ihåg vart det är)
Ehm, ja. Så nu är det paus i Idol och jag ska plugga, istället sitter jag här och skriver nonsens. Som ingen bryr sig om. Men det är skönt att ha nåt skäl till att inte plugga! :)


Tentaångest eller tentaapati?

Hemma från stallet och egentligen borde jag väl ha pluggat hela dagen, men idag har jag bara läst igenom postoperativa komplikationerna en gång, samtidigt som jag gjorde andra saker :/
Gah, vill ha någon som förhör mig, som mer eller mindre trackar ner lite på mig när jag inte kan så jag får lust att verkligen lära mig. Typ. Annars bara läser jag och när jag läser det så tänker jag "det kunde jag" men egentligen har jag ingen aning om hur mycket jag kan :S
Tentan imorgon får väl gå som den går, däremot känner jag sån press på tentan nästa vecka. Blir nog att låsa in mig i lägenheten och plugga 23 timmar och sova en. Ungefär så känns det iaf. I bästa fall hinner jag gå igenom allt och i allra bästa fall är det dessutom något som fastnar.
Jag vet inte ens om jag orkar bry mig nu när det är så nära, nu när jag har pluggat så länge för dessa tentorna. Det känns inte värt det.

Min lägenhet ser förövrigt ut som ett bombnerslag. Jag tyckte jag hade så fint typ hela förra veckan. Men så var Thomas här och jag blir slarvig och håller inte utan (finns roligare saker att göra än att städa) och lite papper där och lite böcker här och lite disk och ja, tydligen krävs det inte mer för att det ska se helt kaosartat ut..Kläder med förresten, både vanliga och stallkläder. Kläderna gör verkligen sitt, men imorgon ska jag tvätta. Då ser det nog lite bättre ut.

Nu: PLUGG!!!


Sifferbyte.

Igår var staden snötäckt och det var ca ½ grad varmt, det var ganska mysigt och det kändes lite mer som vinter än vad det gör idag.
Tre grader varmt och regnrusk, som vanligt känns det som. Är det meningen att man ska bo i ett land som minst halva året består av regnrusk?

Häromdagen sa jag till Thomas att det alltid är lika ovant att skriva det nya året när man skriver datum, -09 istället för -08 som det snart kommer bli.
Men det känns samtidigt lika konstigt att inse att man inte är 23 längre, utan 24. Det går så fort. Tänk att jag är 24 år, det är ju nästan som 25 och då är man nästan 30 och sen 50 och sen nästintill död. Eller?
Med tanke på alla sjukdomar som jag visst har i släkten så kommer jag vara stendöd vid 50.. Helt galet att en släkt kan dra på sig så mycket, eller två släkter kanske det blir, mamma och pappas.

Det är som sagt regnrusk, imorgon har jag tenta och jag är inte särskilt förberedd alls. Sedan har jag tenta igen på fredag, och den kommer gå åt helvete. Så sjukt mycket att jag kommer att avlida. Dagen efter tentan är det lucia, ska man gå ut då eller på lusse? Eller ska man inte orka? Ovärt att gå ut i Växjö. Vill hellre gå ut i Tidaholm där det faktiskt är roligt att lulla runt på gatorna med alla vännerna (gash! Ja, jag börjar nog bli gammal)


Idag är föreläsningen om lungsjukdomar. Och jag kan ju vara glad att jag iaf inte har det i släkten..

Gott med jul.

Sådär. Nu är fikan gjort och jag är jättemätt och belåten :)
Pepparkakorna blev supergoda! Förmodligen de godaste pepparkakorna jag någonsin bakat  :)

Hmm.. plötsligt kunde jag inte skriva.. Mina batterier till tangentbordet hade visst gått förbrukade.. Men jag rotade fram ett par uppladdningsbara i fönstret bredvidmig så nu år det som hejsan igen!

Ja, pepparkakorna var suveräna! Och lussebullarna kom inte långt efter heller. Ruskigt goda de med. Blir bilder på bd sen.

Stallet idag med. Efter en kort tur i skogen hade jag tänkt mig lite gymnastikhoppning, för det är alltid bra. Men så blev jag så grymt sugen på att skutta lite högre så jag smällde upp ett hinder på 60 cm eller så :p Det gick så bra och kändes så pluttigt så jag höjde 2 hål, några skutt på det och höjde ett hål, några skutt där och ja. Ni vet hur det slutar. Med lyckorrusch genom kroppen när man glider över ett hinder som man på ansatsen börjar fundera på om det kanske inte blev lite väl högt :p
Lycka! Ah, de tre sista dagarma jag har ridit har varit lycka från början till slut.
Igår var jag ute i skymnigen och blev akut kissenödig. Bestämde mig för att gömma mig i skogen och slå en drill. Väl nerhukad i gräset tittade jag upp på hästen, en vit häst med ett stort reflextäcke på hela rumpan, jätte osynlig. Sedan tittade jag på mig själv som hade en stor reflexväst på mig. Också jätteosynlig :P

Min fina pojk har förhört mig lite till min ena tenta. Jag lär mig mycket bättre så än om jag bara sitter och läser rakt igenom en text. Hoppas att jag klarar dessa tentorna. Vill inte ha saker släpandes efter mig..

Och jag blev lite stressad när mamma sa att en som slutade samtidigt som mig hade fått sommarjobb och så.. Jag borde ta tag i det där! Jag har ju iaf bestämt stad nu, men avdelning då?! Gaah!
Ett halvår kvar. Puuh! Och lägenhet måste jag fixa med..  :/



Julbak.

Ungefär som julrumpa. (julbak)

Eller nej! Men vi bakar. Jag är så varm som om jag varit inne i ugnen :)
60 lussekatter och några pepparkakor. Gjiorde bara av 1/3-1/2 av degen. Så snart sista plåten är klar (nu) så ska glögg värmas och vi ska fika.
Därav inget längre meddelande än såhär! :)

RSS 2.0