Kattmöte

Idag har vi varit i regniga Lund och tittat på 3 kissemissar. Det blev bara besök på två ställen, vi bestämde oss för den ena missen redan då. Nämligen denna kissen:
katt2

Vad hon ska heta får vi se. Vi har något namnförslag men vi får se helt enkelt.
Imorgon kväll hämtar vi hem henne! :)
Jag hoppas att det kommer att fungera med Noah, hoppas hoppas hoppas!!

Vi blev lite kära båda två.

Dessvärre glömde jag kameran (hur klumpigt är inte det?!) men det kommer bli gott om tid att ta kort på henne :)





Jobb, jobb, jobb

Bara jobb och massa jobb.

Men jag ser fram mot min diskmaskin. Jag längtar för fullt. Och imorgon åker vi och tittar på kissemissisar.
Men det blev väldigt mycket åkande att ta alla på en kväll, så vi får åka till Lund på tisdag med, och titta på den sista. Så fåt vi se vilken det blir. Ihhk! Jag vill ha kissebäbis nu :)


Det har varit helg och det har helt missats, jag har jobbat. Nästa helg jobbar jag halva helgen, alltså lördag men ledig söndag. Det får bli en brakfest då. Eller ja.
Sjukt trött har jag varit efter semestern. Inte nyttigt att komma ur jobblivet sådär.

Och denna lilla uppdatering är helt meningslös men Thomas pratar med sin pappa och vi har pausat Scrubs, så något måste ju göras..
 

En suddig bild av alkoholen som inhandlades i Budapest. Längst fram ligger lite paprikakrydda som vi inte har testat än, men den är säkert god.



Återfunnen telefon

Gårdagen vara mycket trevlig, en aning mycket öl till mig då jag jobbade idag. Men det gick. Någonstans gled min telefon ur väskan och på väg hem märkte jag att jag saknade telefonen.

Idag ringde min mor till avdelningen och berättade att någon engelsktalande hade ringt till pappa och halva min telefonbok för att få tag i mig och återlämna telefonen. Så ikväll mötte vi upp honom så jag fick den. Erbjöd hittelön vilket nekades.
Jag är så glad över att det finns snälla människor här i världen!
Tack tack tack!!


(varför planet nokia har en bild på sont ericson vet jag inte riktigt)


Semesteralkoholist, javisst..?

Lite svagt insåg jag tidigare idag att detta säkerligen är 10e dagen (eller så) i rad som jag intar alkohol. Och i dagens tidning står det just om semesteralkoholism. Kanske har jag trillat dit?

För tillfället intas en grön drink. Senare ska det bli ölande med Tina. Och ändå jobbar jag, morgon! Idag med och i förrgår men inte hindrade det mig från att undvika alkoholen.





Nu är Tina på väg och mitt batteri i tangentbordet behöver laddas. Så det blir lika bra att avsluta här!


3e kissen (nummer ett på bilderna i föregående inlägget) har nu även bokats in en tid med. Även den på måndag då den med är i Lund.
Måndag blir en bäbisdag!! :D



(Jag gillar det här med bilder, för tillfället känns det som det har gett mig ny lust att blogga)

Kissekattsökande

Det där med att skaffa en kissebäbis blir snart verklighet. Idag har jag ringt på två katter som ska kollas på på måndag. Den tredje är mailad på , med förhoppning om att vi kan kolla på den på måndag med. Då alla katterna fanns i Lund så är det smidigt att ta allt på en gång.

Och uppenbarligen så slår min önskan sedan länge igenom om att ha en trefärgad kisse då dessa är de tre bidragen:
 
Katt1


katt2

katt3

Nummer ett eller två är favoriter än så länge, lite skeptiskt till att den sista missen är så mörk över ena ögat.

Men oh! Jag vill titta på dem nu!!
Missekissemjau :)


Kalajs a la jobb

Kalajs a la jobb.

Idag smällde det ihop med jobbfest och det var hur trevligt som helst. Jag var segt och inte alls sugen först, men det blev en hit. Även om jag nu är hemma kl 22:00, för jag ska faktiskt jobba imorgon!
Ovanför är det Marias hand, Jonas, Theres (bakom blomman vänster), Caroline (bakom blomman höger), Mia och Cecilia (som äter kräftor för fulla muggar).
Vi gick tipspromenad och Jonas och en Maria som inte alls finns med på bilden vann, kul för dem! Pff! Och vi åt och åt och åt. Jag är så mätt så jag skulle kunna assistera som ett av hjulen till min cykel. Jag är en tjockis.







Här ovan är Hector, Pierre och Maria (som vann tillsammans med Jonas).


Det var som sagt trevligt men jag är så mätt att jag inte riktigt vet vart jag ska göra av mig själv. Fy fan! En annan dag ska jag börja banta. Eller ptja, varför inte ta det i månadsskiftet? Och gå ner 1 kg/månad till iaf nyår? Pff! Lycka till liksom!


Slut på semestern

Imorse ringde klockan 6:05 och jag ville bara inte gå upp. Inte det minsta. Jag sov fortfarande när jag cyklade ut med cykeln från garaget och som tur var vaknade jag halvvägs till jobbet. Pinsamt att sova där liksom. Jag hade en stark förhoppning om att jag skulle vara 9a (alltså utöver och utan patientansvar) men det var jag inte. Nedslagen satte jag mig för att få rapport och snart fick jag veta att jag bara hade 4 istället föt 6 patienter. Lite gladare gick jag ut och jobbade. Och jag vaknade mer och mer och jag har skrattat så mycket idag, jag tycker om mitt jobb och mina arbetskamrater. På måndag får jag nya. Det känns ju, sådär..

Ikväll var det visst jobbkalajs, jag är inte särskilt sugen. Egentligen skulle jag ju träffa Tina, men det fick visst bli imorgon. Så nu har jag lagt en laxbit på diskbänken, för vi ska grilla. Ett tag tänkte jag att jag kanske skulle ha något mer än lax, men jag orkar inte riktigt ta tag i det för tillfället.

Noah är grymt nöjd över att ha oss hemma igen. Han anfaller och ligger och brummar i mitt knä mest hela tiden, han är fin min misse. Kanske blir han mindre ensam när vi har en missebäbis till?

Jag satte mig i soffan för att mysa med min kisse förut, slog på tv'n och insåg att det var en film om Winnerbäck på 1an. Trevligt tänkte jag, tills jag insåg att jag redan hade sett den. Så nu skriver jag istället ett blogginlägg. Det ni!!

Fast nu ska jag söka kissemjau!!


Blogg.dum





Jag försöker göra om designen på min blogg. Och jag trodde jag hade lyckats, men den verkar inte vilja ändra på sig!! Grr!

Jag insåg med förra bilden att det faktiskt är trevligt att göra inlägg med bilder till. Så det ska jag nog göra hädanefter. Denna bild är från första kvällen i Budapest. När det var väldigt mycket fyrverkerier. Alla hyllade att vi kom på besök, så trevligt land!


Och appropå trevligt så ringde min gamla barndomsvän Tina och berättade att deras semester hade ändrats från Stockholm till Malmö, inte mig emot alls! Så imorgon kommer hon hit.
Och inte nog med det så ska jag få fulbesök från Tibro! Mattias är här och gör staden så ikväll blir det nog att träffa honom.
Jag tycker om det, alla mina vänner borde komma hit och hälsa på! Nu nu nu!!

Vi får se om det ändras någon design på min blogg, det återstår att se. Men min kära pojkvän bör komma hem från sitt jobb någongång snart (jobba över som vabligt) så då hade jag tänkt att vara duschad och fräsch! För just nu luktar jag man! Vi köpte en deo till min på resan och imorse hittade jag inte den, så bättre man än inget tänkte jag och kletade på Thomas deo. Den luktar mer man på mig än på honom! Så jag ska duscha bort min mansdoft nu :)

Tjing!!


Min blivande älskare



Idag har jag varit på MKBs kontor för att beställa en diskmaskin. Om ca 2 veckor kommer den att finnas i min lägenhet, redo att ta hand om vår disk.
Jag är glad!

För att riktigt fira så åkte jag förbi Möllan och köpte frukt och grönsaker. Eftersom jag ska börja mitt nyttiga liv nu. Och det är lättare om det finns sånt hemma då. Jag snubblade över spenat och köpte med detta hem för att nu sitta och mumsa på en spenatsoppa, mycket lyckat måste jag säga! Aningens varm bara, har redan bränt mig både på tungan, läppen och i gommen. Men det är det värt! :)
I framtiden kommer detta att göras om (inte beställa fler diskmaskiner men att göra spenatsoppa) och i den snaraste framtiden ska det bli mycket sallader, inkl fruktsallad.

Yeah. Jag är hemma och har kollat igenom lite bilder, men för tillfället har jag ingen ork att lägga upp några, så det blir ett senare projekt.

Tjing!

Hemma från Budapest

Idag kom vi hem. Det är inte alls så spännande att landa med ett flyg i Danmark som det är att landa i Ungern, inte alls faktiskt. Vi hade brakväder 2 dagar och regn 1 kväll och 1 förmiddag samt moln/sol 1-2 dagar. Och ändå var det varmt och skönt! Varför är det inte sånt väder i Sverige för?!
Vi har haft det alldeles fantanstiskt och jag ville inte alls åka hem. Vi köpte hundra liter sprit (egentligen tror jag knappt att jag skämtar, men det var nog bara 15 flaskor sisådär) och kvällen idag har spenderats på att äta på staden, dricka drinkar i hemmet samt att kolla på alla bilder vi har tagit. Det var ganska många kan jag lova! Och det kommer att trilla upp bilder på bdb så snart jag har lagt in dem på datorn och så.
Håll till godo!

Imorgon är jag ledig. Jag är så glad över att jag är ledig imorgon! Först tyckte jag att det var ganska onödigt att vara ledig en hel dag efter att vi kom hem, men nu känne rjag bara att det är jättesköt. Jag hinner tvätta och fixa lite.
Dessutom hinner jag bege mig till Möllan och köpa frukt och grönt, för nu efter min semester kan jag behöva gå ner 7 kg och vad är inte bättre då än att äta frukt och grönt!? Det har jag iaf hört ska vara bra. Fast jag har fått för mig att man även ska röra på sig, men jag vet inte. Jag är dålig på det. Och det blir verkligen inte bättre nä jag varken har någon häst eller någon direkt  sträcka att ta mig till jobbet. Men jaja. 7 kg, någon gång. I en framtid som kanske är när jag är 90 bast och tynar bort, men bättre sent än aldrig, eller?


Thomas ska ju arbeta imorgon så jag ska vara trevlig att krypa ner i sängen jag med. 342/432 bilder är överförda från den ena kameran och typ lika många från den andra. Tur att jag är ledig imorgon så jag kan fixa med kort!! :)
Dessutom är jag jäkligt inne på att köpa ett nytt objektiv, så Kotten, vad heter billighetsmärket som passar till Canon, va va va?!?


Nattis

Budapest

Nu har vi bade landat och sovit första natten. Var valdigt trötta nar vi kom fram sa det blev en tidig kvall. De firade st stefans dag sa det var massor av fyrverkerier, valdigt vackert.

Nu ska vi ivag och undersöka en park, med zoo och sa. Varmt ar det. ca 35 grader skulle jag tippa pa. Skönt, jag slipper frysa :)


Hoppas allt ar fint hemma med

Närmaste framtiden

Om två dagar åker vi till Budapest! Det verkar för tillfället vara ca 30 grader där, härligt!! Jag längtar riktigt mycket. Ska bli en välbehövlig semester.

Och äntligen tog jag tag i diskberget som har byggts upp under några dagar. Fy fan. I veckan kom vi iaf fram till att en diskmaskin ska sättas in. Vilket jag också längtar mycket efter! Kanske tom ska beställa den innan resan så vi kan få den lagom till månadsskiftet.

Ja, det var nog allt. Jag börjar jobba om två timmar. Sådär upplavd för det, känner att jag har saker att fixa innan resan, men det får gå.



Djupa funderingar :)

Det är väl bättre att uppdatera 2 ggr på en dag än att det går flera hundra dagar mellan uppdateringarna, eller hur?!

Jag sitter och är nostalgisk. Jag har gått tillbaka år i tiden och lyssnar på musik som är som balsam för öronen. Ljuva 60-tal! Hehe, inte den cd'n nej. :) Men bla de jag nämde i tidigare inlägg, tillsammans med Teitur, the La's, Silvertears (tuss, om du pratar med honom så säg att hans musik fortfarande är underbar), the Coral, Elliott Smith mm. Jag ska kopiera över lite gammal musik från min gamla dator sen, så det kan bli nostalgi på rikitgt.
Yes! Ohh, det är så underbart att jag nästan längtar tillbaka till tiden jag satt sömnlös halva nätterna, hade riktigt bra kontakt med Martin-Martin (det blir så sällan nu, det är dumt), gick på timmalånga promenader mitt i nätterna, gick till jobbet med 2-3 timmars sömn i ryggen och studsade genom dagarna med ett skevt leende på läpparna. För trots allt så levde jag en dag till hela tiden.
Fast ändå inte, jag bodde hemma (även om det har sina fördelar), hade inte Noah (för tillfället är det svårt att ens försöka minnas hur ett liv utan honom var) och livet rullade inte på ens hälften så bra som det gör nu. Så nej, helt och hållet längtar jag inte tillbaka, bara lite ibland.


Man blir trött av att inte göra något alls.
Och någon på jobbet frågade hur det kom sig att jag kunde skriva så fort och dessutom utan att behöva titta på tangenterna. Jag skyllde allt på min bror. Men såhär i efterhand så har det nog fler anledningar än det. Det hänger nog ihop med de sena sömnlösa nätterna när lampa inte var så uppskattat, det hänger mycket ihop med att jag har en katt som ska ligga i knäet när man sitter vid datorn, vilket medför att man inte alls ser tangenterna och om man ska kunna skriva alls så måste fingrarna lära sig vart tangenterna sitter. Så det är nog så det hänger ihop.
Som Jonas sa på jobbet när jag nämde något smart: "tre år på universitet har gjort resultat!" :)
Jag trivs på jobbet, jättebra. Jag ska timbanka hej vilt på A-sidan om jag får förlängt.


Som en torsdagskväll

Vaknade otroligt trött i morses och ville bara somna om. Lyckades dock ta mig ur sängen och till jobbet. Efter 30-60 min hade jag vaknat till och var ganska funktionabel i tankegångarna. Var otroligt lugnt fram till 11:00 så vi passade på att städa hej vilt, och det behövdes kan jag meddela!! Hittade ett antal troliga bakteriehärdar! Hade det fint och så poff kom en patient tillbaka från en undersökning, en skulle gå hem samtidigt som läkaren skulle ha en tolk för att kunna prata med honom innan han gick hem och samtidigt som jag skulle skriva remiss på att ta suturer och få tag i stomiterapeuten och fixa platta och påse. Och allt detta samtidigt som en pat skulle ner till op! Gah! Panikartat blev det men det gick. Sedan sögs all kraft ur mig av en orolig anhörig som endast agerade som att vi var värdelösa och all vård vi gav till hennes man var värdelös. Precis all kraft gick ur mig, totalt! Att det finns sådana människor! Suck. Sedan var det stress tills jag slutade. Uh.

Thomas den tråkrumpan jobbar över, som typ alla andra dagar denna veckan.. Så jag är hemma och gör inget. Så jag gjorde en kladdkaka. Vilket sammanlagt tog 30 min. Det var ju inte mycket till tidsfördriv liksom!

Lekt en sväng med Noah har jag iofs gjort. Min fina kisse! Och jag har lyssnat på belle and sebastian och bright eyes, bara för att det var länge sen och jag tycker om deras röster. Kanske skulle ta lite lucksmiths, fast det kan jag visst inte finna på min dator. Kanske ligger på den gamla. Borde nog minsann skaffa en sån sladd så jag kan gå mellan datorerna fast man bara har en skärm. Det får bli ett projekt.

Bah, nu kanske Thomas ska jobba över ända till 20:00, inte särskilt spännande.

Imorgon är jag ledig, halleluja!

För korta helger

Det känns som jag jobbar mest dygnet runt varje dag i veckan. Är det såhär det ska vara? Är dödens trött redan vid denna tiden och vid 22:00 ska vi bara inte prata om!
Jag trivs dock jättebra på jobbet, men just detta att aldrig riktigt ha fritid.. Helgen försvann jättefort. Trots att vi inte åkte till Köpenhamn, då skulle ytterligare ett dygn försvunnit. Blä!

Helgen tillbringades till att spatsera på staden och inhandla nya saker till lägenheten. Sola i Folkets park, sola på stranden men rymma pga alla nyckelpigor, äta sjukt god mat (hur högt kan siffrorna på vågen gå?) samt titta på utomhusbio i Folkets park. "I taket lyser stjärnorna" Läste boken för några år sedan, tyckte om den men tyckte även om filmen. Dessutom var det trevligt med utomhusbio.

Eftermiddagen försvann fort. Kvällen tillbringades med att laga sjukt god lasagne och jäsa :)


Sovmorgon..?

Uh, idag jobbar jag kväll och eftersom jag har varit så onormalt trött det sista tänkte jag att det skulle bli jätteskönt att få sova ut. Men tji fick jag! Vaknade av att Thomas gick upp och somnade inte om efter det. Så nu är klockan halv 8 och jag har ätit frukost, tittat på nyheterna, kollat alla internetsidor som är mina vanliga och ja, nu har jag tråkigt.. Halv åtta! Blä!

Ska lägga mig i sängen och lyssna på min ljudbok. Jag gillar ljudböcker.

Min missemjau

Tänka sig att jag överlevde arbetsdagen idag! Tom frukost och lunch hanns med! Imponerande måste jag säga! Lyckades dock få handsprit stänkt i båda ögonen. Jag har nu insett att det inte är till för att ha i ögonen. De känns irriterade.

Idag blir det kålpudding! På kycklingfärs. Med lingonsylt. Och det är så gott så jag ska äta tills jag spricker! :)

Rädd att jag har sjukdom på g. Tjock i halsen, slemmig och något förkyld. Har inte alls tid. Och till helgen har jag ingen lust alls att bli sjuk. Jag är ju ledig i helgen!!


Min kisse är det finaste på denna jord. Så är det! (L)

Första söndagen i augusti

Idag har jag jobbat. Det har gått bra. Imorgon kommer jag springa fram på knäna för jag lär ha slitit slut på fötterna och vaderna, kan ingen byta med mig imorgon? Så sjukt mycket att göra då :S Fast eftersom jag vet det sedan innan så är mycket förarbete gjort. Vilket underlättar betydligt!

Och i natt sov jag som en kratta. Vaknade hundra gånger, det var varmt, jag låg obekvämt, mådde illa, varmt igen, Noah ville mysa, ljud från gatan, varmt. Ja, en riktigt tråkig natt. Och det  är så varmt i lägenheten! Fick tips om Tuss att det fanns billiga persinner på jysk så jag rusade dit häromdagen för att inse att alla i det måttet jag skulle ha var slut. Tack för den! På tisdag skulle det komma in nya, så på tisdag sk ajag stå utanför affären och trampa :) Men som sagt är det fruktansvärt varmt. Och ändå har vi rullgardin i sovrummet och det är oftast där det är varmast jämt. Så i någon vecka har jag sökt bordsfläkt. (På jobbet har vi fläkt och det är skönt) Idag hittade jag en billig och lagom stor en (kanske lite väl stor?). Så nu sitter jag här och svalkas av fläkten! Såå skönt! Riktigt nöjd med inköpet! Fattas bara ett bra ställe att ställa den på så det blåser runt i hela rummet. Återstår att spekulera i :)

Thomas kommer hem ikväll efter en tur till hemstaden. Ska bli trevligt att slippa sova själv. Helgen har faktiskt gått fort. Trevligt på jobbet med lagom mycket att göra. Tom så jag har hunnit hjälpa andra!

Och det är sjukt att det redan är augusti!!

RSS 2.0