Uppdatering!



Puuh!
Det är kämpigt att vara ledig! Igår gick jag och Thomas till gymmet här på gården och löste ett årskort. 600 kr inkl nyckeldeposition för oss båda är helt ok. Sen återstår det att se om vi bor här ett år eller inte. :)
Så idag har jag varit där och rört på mig lite. Finns inte massor av maskiner, men det finns löpband, crosstrainer och spinningcykel samt lösa vikter. Så jag klarar mig!
Sprang på löpband för första gången i mitt liv och det var skönt! Ändra tempo efter ork och inga stenar eller svängar att tänka på, bara att mala! Riktigt skönt.
Testade lite lyft med fria vikter också, men eftersom det var ett tag sedan sist så var det en del övningar jag hade glömt. Tur att jag blev tipsad om en sida av Carina, så ikväll har jag kollat vilka övningar jag är intresserad av och vad jag kan göra med de maskiner som fanns.
Så nu jävlar ska det tränas!

Nästa vecka ska jag rida 2 dagar! Har ridit en dag/vecka nu i 4 veckor. Det är skönt att ha kommit igång igen efter ett års ickeridande! Och hästen är söt och fin! En import Holland så det är säkert en massa blandning där ;) Planen är att jag ska rida för tränare 1gång/månad. Men Johanna har själv inte kommit igång med dressyrträningen efter sommaren så jag får se när första träningen blir. Förhoppningsvis när jag fått upp lite ridmuskler igen, för oj vad de har försvunnit!!


Lägenheten börjar ta form. Någon hylla är kvar pga att väggen var för hård för min lille skruvdragare/borrmaskin. Jag behöver en slagborr, en rejäl jävel!


På jobbet börjar saker och ting lägga sig på plats, jag har börjat hitta vart saker finns (även om jag brukar vara halvvägs in i köket istället för sköljen med smutskläder och sopsäckar), men dörrarna är inte logiska! Så det är inte mitt fel! :)
Sen är det sjukt mycket mer att lära mig, tex all operationer och vad de heter och vad de innebär, vilka som får äta/inte äta, vilka som får dricka, eller äta mos eller äta kalla saker eller vilka man ska ta inf-prover på innan de får äta. Eftersom det tydligen inte finns någon som säger detta till en så ska man lära sig det. Tack!
Och sedan ska man lära sig namnet på alla läkare, när man har gjort det ska man lära sig hur de ser ut för att kunna haffa dem i korridoren och be de ronda sin patient. För annars blir denna kanske inte rondad. Och när man har lärt sig namet och utseendet på läkarna så ska man lära sig deras "kod"namn. Och det finns det ingen logik i. Ibland är det initialer, ibland en extra bokstav i initialerna, ibland någon bokstav innan detta, som jag aldrig minns, kanske är det L? Eller N? Ja, jag vet inte. Jag har denna helg som kommer och 2-3 dagar nästa vecka kvar att gå bredvid, sedan står jag där ensam!
Som tur är så är arbetskamraterna snälla, trevliga och hjälpsamma!
Jag var rädd att alla skulle vara 50/60+ och sjukt tråkiga. Istället är 80% i min ålder och väldigt trevliga!
Omvårdnadsbelastningen är mycket lättare än på kirurgen. På ÖNH klarar sig typ alla helt själva och det känns lite lustigt ibland.
Snart har jag dessutom lärt mig att hitta i läkemedelsrummet! Då har jag bara att lära mig alla generella ordinationer och alla premedicineringar kvar!
Yeah, döda mig?
Men någon dag kommer jag inse att jag faktiskt kan de flesta operationsnamnen och vet vad de får äta. Jag kommer veta vad läkarna heter samt deras kodnamn, jag kommer kunna premedicineringen i huvudet och kunna blunda och ändå få med rätt medicin på hyllan.
Allt detta kanske lagom till pensioneringen?



Så! Kottsk, duger detta som uppdatering?!

Nu ska jag tvinga Thomas att äta kladdkakemuffins med mig!!



RSS 2.0