Citronpaj



För ett tag sedan var jag och Thomas på ett mysigt café som hette Café Grue. Där åt jag en väldigt mumsig citronpaj. Detta var första gången jag åt citronpaj (vad jag kan minnas) och detta var mycke uppskattat. Efteråt har jag varit sugen att baka en själv för att testa. Så ikväll har vi trotsat snöyran och tagit oss till ICA för att inhandla ingredienserna. Jag får hoppas att det var värt det :)
Hittade många recept, så jag hoppas detta blir bra. Har du ett bra recept på citronpaj?

Bild och omdöme kommer när den är färdig. För tillfället står den i ugnen och jag slösar lite tid på bloggande :)




För övrigt så har min fotokurs startat nu och idag hade jag första lektionen. Var mest grundläggande om vad kursen kommer att handla om och så vidare. Så det var inte så väldigt mycket spännande, men det kommer!! Det är jag ganska säker på :)



Kattaskrälle



Thomas har varit borta i tre nätter, och i tre nätter har Sinus väckt mig med sitt jamande.
Hon är ca 7 månader nu, så när som helst ska hon slängas under kniven. Som förhoppningsvis ska göra henne till en normal katt.
Jag ska bara hitta något bra ställe.

Men så mysig som hon varit (under dagtid) när Thomas varit borta har hon inte varit på länge. Jag tror hon saknar honom.
Jag med. Särskilt om det gör att jag får sova utan att hon ska väcka mig hundra gånger.



Been there, done that


Idag skulle jag lämna blod, men pga att jag hade för lågt blodvärde så fick jag inte detta. Pff! Men jag fick en t-shirt iaf :)



Fin va? :)


I mars är jag ledig 8 dagar, då tänkte vi åka till Berlin. Men så kom jag på att det är varmare  i Barchelona. Så det kanske blir dit istället. Vi får helt enkelt se.



För övrigt har jag inte mycket att tillägga.
Jag har jobbat idag och trivs så bra så.


Fast idag har jag och Thomas varit tillsammans i 3 år. Sjukt länge! Det ska firas på fredag. Med mat och mums! (L)



Rubriktorka



Idag åkte Thomas till jkpg för att snickra ihop lite musik. Vilket innebär att jag är själv hemma till på torsdag. Jag tänkte att jag skulle ta tag i saker som aldrig blir gjorda. Hittills har jag lyckats ta tag i högen på köksbordet. Och jag undrar om det är från mamma jag ärvt att lägga saker i en hög på köksbordet eller om alla gör så?
Hur som helst så är det bara tre papper som ska in i pärmen sen är det klaffat och klart! Så skönt så!

Jag har även beställt en blodgivartid. På onsdag. Så nu återstår det bara att se om mitt blodvärde tillåter mig att lämna. Men på jobbet går fuskrykten. "Hur man lurar tanterna på blodcentralen att man har högre Hb-värde än man egentligen har" Hehe, kanske skulle slå till :P Egentligen är det bara så lätt att hb styrs mycket av vätskenivån i kroppen, det späds ut av vätska. Så en intorkad Marie har ett högre hb-värde än en övervätskad Marie :) Men att vara intorkad är inte bra.

Ska försöka få tag i en tid på barnmorskemottagningen med. Har nog visserligen 3 månaders p-piller kvar. Men eftersom jag inte vet vart man ska gå och sånt i denna staden så känns det skönt att ha det gjort innan jag står och trampar sista veckan.

Ett sista projekt är att sy klart den andra gardinen och städa upp lite på skrivbordet innan tyg som vunnits på Tradera faller ner i brevlådan. För då ska det sys mer :) Jag tycker om min symaskin.


I lördags, i brist på annat hade vi myskväll. Med drinkar, ost, chiabattabröd, fetaost, oliver och Rabbids go home. Där det hela går ut på att nå månen så man bland annat tar kläder för att bygga ett högt berg. Mycket underhållande och skrattframkallande.
Det här med ett chippat Wii var det bästa vi bestämde oss för. Bara att ladda ner och bränna vad man känner för. Så länge man har skivor, men nu är fler på väg hem till oss!! :D






Har även varit så duktig och bränt ut alla (snart alla iaf) mina bilder. Så jag har en extra backup. Har väl bilderna på 3-4 ställen nu :P





Ett getöga

Att kasta ett getöga

Varför säger man att man kastar ett getöga på något när man riktar en kort blick på något? Vad har en get med det att göra?

Ja, det handlar inte specifikt om geten utan om husdjur överhuvudtaget.

Ordet kommer av ett gammalt verb gäta (på norska gjete) vilket betyder "vakta boskap". Ofta behövde gätaren bara kasta en snabb blick på kreaturen för att se att allt var ok. Därav "att kasta ett gät-öga" som sedan blev till get-öga...


Så är det med getöga. Diskussionen påbörjades på jobbet och kunde inte riktigt avslutas då ingen visste svaret. Men nu har jag varit ledig i två dagar så nu har jag hunnit ta reda på det :)



En morgon i mitten av december vaknade jag till detta:


Det är då man i sitt stilla sinne funderar på att slänga ut katterna från balkongen.

Fast man skulle ångra sig så mycket efterår, så man gör det aldrig. Man suckar, skäller lite rakt ut i luften och sopar upp all sand.


Jul


På julaftons morgon (förmiddag) blev det att gå fram för att titta på tomtarna och barnen som skulle dansa runt granen. Här ska tas bilder tänkte Marie, men batteriet tog slut strax efter vi kom fram. Några bilder blev det ändå. I sällskap av min lilla broder och min fader.

Min lillebror, tycker den bilden blev fin.



Pappa är målinriktad. Och inte särskilt sugen att vara med på kort :)



Söta tomtar




Martin har svårt med det där att hitta skärpan :p



Och jag har svårt att hålla ögonen öppna




"Björnen sover björnen sover .. honom kan du aldrig trooooo" Och alla barn kommer fram ur granen och anfaller sina föräldrar :)


Tomten dansar



Raketen :)



JulMisty



Det var allt för julen 2008 :)

Tillägg: Självklart menar jag 2009 ;) Lite vimsig ibland bara :)

Nyår


Nyårsbilder kommer här:


Bild på den undrebara polkagristårtan



Den mindre goda spettekakan :)



Avslappnade pojkar, mätta och belåtna :)



Alla var mätta och belåtna



Sedan var klockan tolv och det blev fyrverkerier



Det här med lång slutartid och en frysande Marie går inte hand i hand



Kallt inne men varmt i sinne.




Random bilder



Bilder från lång tid har inte kommit upp här, så därför tänkte jag helt enkelt göra ett bildinlägg. Och det där med att fixa bilderna i ordning orkar jag inte med. Så det kommer i den ordningen jag lägger in dem :)

I julklapp fick jag en symaskin som jag tidigare nämt. Såhär fin är den! Och det allra bästa (eller den största skillnaden mot mammas 100-åriga maskin ;) ) är att den matar fram så fint! :D




Min kära pojkvän som inte kan stå på benen och därför får gips. Gipset är för övrigt borttaget nu och det läker helt okej.





Noah i sin nysydda puff som jag sytt åt honom :)





Nya kuddfodral



En ny gardin



Noah i puffen en annan dag, han tycker faktiskt om den



Min fina drink




Hej jag heter Sinus jag ligger i så normala sovställningar




Är det bättre såhär?



Eller så?



Såhär är skönt annars



Eller så? (orkar inte fixa ögonen)


Även Sinus tycker om sin puff. Kanske inte alltid att ligga i den, men att gömma saker under och leka med.



Noah hittade en kartong som han kunde lägga sig under!






Detta får vara nog i detta inlägget. Fler inlägg med kategorier kommer :)

En vecka in på nya året.


Så va den fjärde säsongen av Dexter slut. Och inga mer finns just nu. Så jag råder alla att inte börja titta på det innan femte kommer. Iaf att inte titta slut på fjärde innan. Jag och Thomas gick runt som osaliga andar här efter avsnittet var slut. I ett "jahaaa.."
Och det känns lite som när man hade en stor tenta (läs med-tenta) och hade suttit och pluggat i veckor. Sedan gick man och skrev, gick hem och la undan alla böcker, städade. Konstigt, jag städade alltid efter med-tentorna. Kanske för att man knappt hann leva när man pluggade till dem. Iaf och sedan, första kvällen (eller andra om första spenderades med att tentafesta) så var det sådär tomt. Man hade vigt sig liv åt något den sista tiden, det kändes tomt och det kändes oroligt för hur det skulle gå.
Exakt den känslan hade jag igår. När Dexter var slut..

Men men.
Vi städade här igår. Dammsög, dammade och torkade golvet. Så skönt att få det gjort. Nu är vi uppe i fjärde maskinen sedan igår. Och fler kommer det bli. Suck. Massa tvätt.
Julsakerna har fått åka ner.
Och en julsak upp, eller ja julklapp.
Nämligen så har min symaskin fått installera sig. Och vi köpte tyg i förrgår. Så nu har jag sytt två kuddfodral, två kattpuffar och en gardin.
Bilder kommer. När jag orkar lägga över från kameran. Då kommer även bilder från nyår, även om det inte togs så många.


Men nu: Hänga tvätt!!
Sedan jobba.


Nyår


Det gamla året avslutades med en kväll på jobbet, efter tre helhysteriska kvällar där jag velat lägga mig ner, gråta, ångra att jag läste till sjuksköterska och säga upp mig på plats så hade jag en jättelugn kväll. Patienterna låg i sina sängar, utom han som avviktigt tidigare under dagen, vilket gjorde att jag hade en plats ledig. Och den fick vara ledig heela mitt pass. Kors i taket! I förrgår fick jag tre nya, knappt de som hade rummet hann flyttas på innan nästa skulle in.

Ja, nyår var det ju.
Ehm, slutade tidigare. Rapporten löd ungefär "normalkost, inget nytt. Får flyta nu, gått bra, inget nytt. Normalkost." osv. 4 minuters rapport typ :) Hade alltså tid att åka hem, piffa till mig,  lämna kläder och lite så.
Sinus tyckte raketer var något läskigt, stackars flicka.

Åkte bort till Murre och Lisa där det var knytkalas med hundra sorters oliver, plus massa annan mat. Mycket gott var det. Maten avslutades med en polkagristårta som nog var den bästa efterrätt på hela 2009! Mums!
På vägen dit såg jag hur en unge var ca 5 meter ifrån att få en raket sprängd på sig. Idiotbarn säger jag bara.
Oh just det, åt spettekaka med, för första gången i mitt liv. Och eh, det smakade kräfor. Torkade kräftor. Jag äter hellre riktiga kräftor.

Tittade på fyrverkerier, först från tak och när kriget på gatan var något lugnare vågade vi oss ut dit med. När grinden öppnades så möttes man av en krutdimma på hela gatan. Läskigt.
Sedan in igen.

Natten avslutades runt 2 när vi traskade hem. Jag var trött efter veckans arbete. Det är kämpigt att vara ledig en hel vecka för att sedan bara skutta in i jobbet igen. Särskilt med dessa vansinnetsdagar.


Det nya året påbörjades med att sova länge. Och ligga och känna av känslan att "idag är jag ledig" och det är sååå skönt!!
På dagen idag visade Sinus vilket cool katt hon var. Så hon kröp in bakom tvättmaskinen och fastade. Och fick panik. Tillslut kröp hon uppåt och kom ut bakom torktumlaren. Superkatten då!
Noah har varit superkelig hela dagen. Jag tror han uppskattar att vi är hemma, båda två.

Andra säsongen av Dexter, eller nej, tredje har bara ett avsnitt kvar. Det är bra skit det. Och jag är sugen på pommes. Om det blir återstår att se då vi bara hade lite kvar.


Gott nytt år allesamman!
(och det kommer vara förvirrande att skriva 10 istället för 09 nu. Mycket jobbigt)


RSS 2.0